BVB – Bursa de Valori Bucuresti – Ce Inseamna

BVB sau Bursa de Valori București este instituția prin intermediul căreia investitorii vând sau cumpără titluri de valoare în România,cum sunt acțiunile și obligațiunile.

Astfel, scopul BVB este să devină una dintre cele mai complete piețe din Europa Centrală și de Est.

Acest scop se doreste realizat prin crearea de oportunități atractive atât pentru companii, cât și pentru investitori, într-un mediu dinamic și transparent.

Bursa de Valori București este  un operator autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care administrează o piață reglementată și un sistem alternativ de tranzacționare (ATS), conforme cu standardele europene.

La BVB se pot tranzactiona acțiuni, drepturi, obligațiuni, unități de fond, produse structurate și contracte futures.

Veniturile operaționale ale BVB provin din tranzactii propriu-zise, din tarifele plătite de investitori, de comisionale pentru listare, precum și din vânzarea de date către diverși utilizatori.

Principala piață a BVB este piața spot reglementată, unde sunt tranzacționate instrumente financiare precum acțiuni și drepturi emise de entități internaționale și din România, obligațiuni corporative, municipale și titluri de stat emise de entități din România, precum și obligațiuni corporative internaționale, acțiuni și unități de fond, produse structurate.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.