Buget

Bugetul este un plan finaciar al unei activităţi care reprezintă baza primară şi ghidul de operaţiuni financiare ale unei persoane/firme/proiect/etc.

Exemple de bugete: buget personal, buget de proiecte/evenimente, buget de ONG/companie, buget guvernamental, etc.

Bugetul personal reprezintă instrumentul care vă ajută să vă planificaţi cheltuielile şi veniturile de zi de zi. Acesta este format din două părţi:

1. bugetul planificat care se realizeaza înainte de orice cheltuială sau încasare şi în care se pot planifica în fiecare lună cheltuielile personale, vacanţele sau datoriile, precum şi salariul, dobânda de la bancă sau celelalte venituri.

2. bugetul realizat care se actualizează după fiecare încasare sau cheltuială făcută şi îţi pei.rmite să urmăreşti dacă planificarea făcută iniţial coincide cu parcursul lunar al banilor tăi. La final vei putea trage concluziile privind sursele tale de venit şi categoriile tale de cheltuieli.

Bugetul de evenimente şi proiecte are rolul de a planifica şi analiza cheltuielile şi veniturile de pe parcusul unui eveniment sau proiect.

În general, bugetul este instrumentul cel mai important şi de nelipsit chiar, fie că este vorba de planificarea şi desfăşurarea propriei vacanţe, fie că este vorba de dezvoltarea şi implementarea unei campanii de marketing.

[button url=”https://laurentiumihai.ro/dictionar-financiar/” background=”#4f9807″ size=”4″ icon=”icon: hand-o-left”]Înapoi la Dicţionarul financiar![/button] [divider top=”no”]

Ai o altă părere sau definiţie despre acest termen financiar, trimite-mi un email pe contact@laurentiumihai.ro.

Recomand:

[button url=”https://laurentiumihai.ro/carti-despre-bani/” target=”blank” background=”#4F9807″ size=”4″]–> 51 de cărţi care te vor face mai inteligent din punct de vedere financiar <–-[/button]