Bid Price – Ce inseamna Bid Price

Prețul solicitat sau bid price este suma de bani pe care un cumpărător este dispus să o plătească pentru un bun aflat la vanzare. Este contrastat cu prețul de vânzare, care este suma pentru care un vânzător este dispus să vândă acelasi bun. 

Diferența dintre aceste două prețuri este denumită spread și reprezintă o sursă de profit pentru comercianți.

Astfel, cu cât este mai mare spread-ul, cu atât profiturile sunt mai mari.

Această diferență se poate extinde dramatic în perioadele de nelichiditate sau tulburări de piață, deoarece comercianții nu vor fi dispuși să plătească un preț peste un anumit prag și este posibil ca vânzătorii să nu fie dispuși să accepte prețuri sub un anumit nivel. 

Diferența dintre ofertă și cerere este un indicator fiabil pentru instrumentul financiar respectiv.

Cu cât interesul investitorilor este mai mare, cu atât spread-ul devine mai mic. 

O tranzacție are loc după ce cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord cu un preț care nu este mai mare decât oferta – Bid Price și nici mai mic decât cererea – Ask Price.

Investitorii și comercianții sunt obligați să cumpere la prețul cerut curent și să vândă la prețul actual de ofertă. Limitarea comenzilor, în schimb, permite investitorilor și comercianților să cumpere la ofertă și să vândă la cerere, ceea ce le oferă un profit mai bun.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.