Recenzie – Banii: Stapaneste jocul de Tony Robbins

Tony Robbins e celebru, un cunoscut speaker motivaţional şi autor al multor cărţi. Mulţi dintre voi probabil că ştiţi că este o persoană prosperă, dar poate nu mulţi l-au văzut ca o persoană care să scrie o carte despre finanţele cuiva.

El a ajutat milioane de oameni să îşi descopere puterea interioară şi să ajungă la nivele superioare atât în plan profesional cât şi în cel personal.

De-a lungul anilor, sute de cărţi s-au scris despre bani, aşa că probabil te gândeşti de ce el a ales să scrie încă una despre acest subiect. Răspunsul e că această carte aduce ceva nou. Înţelepciune neconvenţională, strategii practice şi poveşti inspiraţionale, toate astea te vor face să descoperi că e o plăcere să o citeşti. Cartea este lungă, are aproape 700 de pagini, dar nu te plictiseşte.

Cele mai multe cărţi discută despre economii şi investiţii, dar în cartea lui Tony Robbins aceste subiecte sunt duse la un alt nivel. Principalele lucruri pe care le abordează:

 • demolează cele mai mari mituri privind finanţele personale şi investiţiile;
 • îţi arată cum să îţi grăbeşti drumul spre pensionare (dacă ai suficienţi bani acest lucru se poate întâmpla chiar şi la 40 de ani);
 • îţi spune cum să îţi protejezi banii de oscilaţiile pieţii;
 • îţi explică cum să creezi un plan de venit pe viaţă;
 • îţi dezvăluie nişte produse financiare care să te ajute să investeşti.

Plină de pasaje inspiraţionale, scheme detaliate şi statistici neştiute de nimeni, Tony îţi va schimba modul prin care îţi priveşti finanţele şi te duce spre o viaţă mai bună. Face asta cu ajutorul a 7 paşi de libertate financiară.

 • Pasul 1: să dedici bani pentru economisire şi investiţii
 • Pasul 2: să cunoşti regulile jocului
 • Pasul 3: să faci jocul să fie câştigător;
 • Pasul 4: Să înveţi unde să îţi direcţionezi banii
 • Pasul 5: Să creezi o reţea de surse de venit pe viaţă
 • Pasul 6: Să investeşti ca un milionar
 • Pasul 7: să trăieşti o viaţă îmbelşugată.

Cu toate că în această carte se vorbeşte mult despre bani, despre cum să îi faci să producă pentru tine, Tony Robbins evidenţiază un lucru important: la finalul vieţilor noastre nu va conta câţi bani am făcut şi unde i-am investit, ci cât de mult am îmbunătăţit lumea din jurul nostru.

La sfârşitul cărţii el precizează: “Să fii cel mai deştept tip din zonă nu este ţelul. Ţelul este să trăieşti o viaţă plină de însemnătate, indiferent cum o defineşti tu.”

Chiar dacă poate ţi s-ar părea că nu tot ceea spune se aplică, înveţi lucruri noi din această carte, şi doar pentru asta merită să o citeşti.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

ActsiPoliton.ro – editura care a lansat cartea

(la momentul când scriu această recenzie cartea costă 68 lei. Este puţin mai mult decât multe cărţi din domeniu, însă îţi pot spune că merită fiecare leu investit în această carte. O carte = o investiţie)

PS. O să mai revin cu o recenzie şi mai amânuţită despre această carte pentru că merită toată atenţia. Este, cel mai probabil, cea mai bună carte de educaţie financiară scrisă în ultimii ani.

#Recomand

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.