Atingerea Regelui Midas de Donald J. Trump si Robert T. Kiyosaki

Prima recenzie scrisă de un cititor al blogului. Mulţumiri lui Alexandru Buleu.

Cine este Midas?

In mitologia greaca, Midas a fost un rege care si-a dorit ca tot ce atinge sa se transforme in aur.

Short-story: dupa ce a capatat aceasta putere de la zeul Dionysos a fost foarte fericit.

Atat de fericit incat a inceput sa transforme toate obiectele din palat in aur. Mitul se termina atunci cand Midas isi transforma fata intr-o statuie de aur. Vazandu-i nefericirea, Dionysos il scapa de puterea devenita blestem si totul redevine la normal.

Cartea scrisa de cei doi antreprenori, D. Trump si R.Kiyosaki, ne vorbeste despre puterea de a transforma o companie, un start-up intr-un business de succes care creeaza locuri de munca de calitate si, cel mai important, stabile.

Intr-o lume in care rata somajului este mare, economia are nevoie de cat mai multi antreprenori care sa reuseasca.

Acesta este scopul acestei carti, sa incurajeze, sa explice si sa antreneze gandirea cititorului pentru a reusi trecerea de la un start-up la un business care sa stimuleze economia si sa creeze locuri de munca.

Atingerea lui Midas, sa iei ceva si sa transformi in aur. Se spune ca dupa ce a scapat de puterea transformarii, el a devenit un om mai bun, mai generos si mai preocupat de bunastarea altora, nu a sa.

Creand un bussines oferi locuri de munca si nu ai grija doar de bunastarea ta.

Cartea este presarata cu experiente si intamplari din viata protagonistilor si modul in care au rezolvat problemele cu care s-au confruntat.

Este impartita in cinci capitole importante, fiecare capitol reprezentand un deget din mana lui Midas.

Astfel, incepand de la degetul mare, avem Putere, F.O.C.U.S. (Concentrarea pe un lucru pana la reusita), Brand, Relatiile Personale si Lucrurile mici care conteaza.

In fiecare capitol intalnim multe instrumente marca RichDad, cu explicatiile necesare si modul in care se pot aplica asupra afacerii.

Este o lectura foarte interesanta (si importanta) din care poti obtine multe informatii, multe parghii care sa te ajute in antreprenoriat, iar cel mai important, daca esti sincer cu tine, intrebari si puncte cheie din care reiese daca ai sau nu ceea ce trebuie pentru a depasi pragul de start-up si a ajunge in randul investitorilor si oamenilor din clasa business.

Din păcate cartea are stoc epuziat, însă poţi încerca mai jos din când în când poate revine cartea în stoc:

libris.ro

Succes la citit!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.