Ask Price – Ce inseamna Ask Price

Prețul ofertei sau „Ask Price” este reprezentat de prețul maxim pe care un cumpărător este dispus să îl plătească într-o tranzacție. Astfel, o tranzacție are loc după ce cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord cu acest preț. 

Ask Price este opusul lui Bid Price care înseamnă prețul minim pe care un vânzător este dispus să îl primească pentru un bun aflat la vânzare. Diferenta dintre ask și bid se numește spread.

Spread-ul este un indicator cheie al lichidității activului.

În general, cu cât este mai mic, cu atât este mai bună lichiditatea.

De exemplu, dacă un investitor dorește să cumpere actiuni, trebuie să afle pentru cât este dispus cineva să le vândă – ask price. Atunci când cauți informații despre prețuri pe o piață cum ar fi acțiuni, contracte futures sau Forex, acestea sunt afisate în 3 moduri cheie: prețul ask, prețul bid și ultimul preț (prețul ultimei tranzacții). 

Titlurile de valoare și monedele sunt întotdeauna reprezentate pe piață atât de prețul „Bid Price” cât și de prețul „Ask Price”.

De obicei, bid price este cel mai mic preț solicitat pe piață si este influențat de situația de pe aceste piețe. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.