Asigurare – Ce este o asigurare – Definitie

Asigurarea este un mijloc de protecție împotriva pierderilor financiare. Este o formă de gestionare a riscurilor, utilizată în principal pentru a se asigura împotriva riscului unei pierderi.

O entitate care oferă asigurare este cunoscută ca asigurator, societate de asigurare, transportator de asigurări. O persoană sau entitate care cumpără asigurare este cunoscută ca asigurată sau ca titular de poliță de asigurare.

Asigurarea reprezintă un transfer de risc. Ea transferă riscul de pierderi financiare ca rezultat al unor evenimente specificate, dar imprevizibile, de la o persoană sau firmă către un asigurator, în schimbul plătii unei prime de asigurare.

Tipuri de asigurări: auto, de viață, de locuință, de călătorii, etc.

Asigurările auto RCA asigură ceilalți participanți la trafic împotriva daunelor pe care le-am putea genera noi. CASCO reprezintă asigurări auto facultative, ce îți protejează și vehiculul tău împotriva accidentelor, indiferent dacă ele au fost generate de tine, ori de către altcineva, dar și împotriva furturilor.

Asigurarea de viață – principalul risc acoperit este decesul sau invaliditatea, compania asiguratoare va despăgubi atât persoana titulară cât și membrii acesteia.

Asigurarea de locuință protejează casa împotriva fenomenelor naturale, cum ar fi incendiile, inundațiile, dar și a celor antropice, cum ar fi furtul sau vandalismul.

Asigurarea de călătorie este o asigurare medicală de acoperire a costurilor unor eventuale intervenții medicale în afara României. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.