Asigurare Casco – Ce sunt Asigurarile Casco

CASCO este o asigurare facultativă în baza căreia societatea de asigurare achită despăgubiri pentru avariile accidentale (parțiale sau totale) și/sau furtul (parțial sau total) suferite de vehiculul asigurat și înscris în polița de asigurare.

Riscurile asigurate prin CASCO se împart în 4 mari categorii:

Avarie parţială – accident în trafic, indiferent de cine este vinovat, avarie în parcare cu autor cunoscut sau necunoscut, adică avaria a cărei reparaţie nu costă mai mult decât un plafon stabilit de asigurator (de regulă 75-80% din suma asigurată);

Avarie totală – situaţia de avarie totală se stabileşte de către asigurător, pe baza unui deviz de reparaţie sau a unui memoriu tehnic din care reiese că maşina nu mai poate fi adusă în parametrii de siguranţă specificaţi de producător. Ambele documente se întocmesc de către service specializat şi autorizat RAR;

Furt parţial  – furtul unor părţi din maşină, inclusiv roata de rezervă, dar şi avariile produse maşinii de către hoţ – geam spart, bord deteriorat, chiar şi în cazurile de tentativă de furt

Furtul total (dispariţia totală a maşinii).

Drepturile și obligațiile asiguratului, dar și cele ale societății de asigurare sunt cele stabilite în contractul de asigurare încheiat.

Condițiile de asigurare CASCO pot diferi de la o societate de asigurare la alta, atât în ceea ce privește riscurile asigurate, riscurile excluse, valoarea franșizei (dacă este cazul) și alte elemente specifice, cât și în ceea ce privește primele de asigurare și condițiile d e plată a acestora.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.