ARCHOS Safe-T Mini – Un hardware wallet special pentru protectia criptomonedelor

Probabil te întrebi de ce încă mai scriu despre criptomonede, acum, când valoarea lor este mică. Răspunsul este simplu: În continuaresunt de părere că este nevoie de timp pentru reglementare şi dezvoltarea tehnologiei. În plus, investiţia în criptomonede este abia la început.

Au fost anumite momente de creştere explozibă (precum cea din 2017), însă lucrurile s-au schimbat iar de acum înainte va fi nevoie de timp pentru a ajunge la acele niveluri.

Până atunci, eu prefer să citesc toate informaţiile despre criptomonede şi încerc să fac aceste tranzacţii să fie cât mai sigure posibil. Deţin monede virtuale şi nu mă feresc să zic că investiţia în ele este pe termen lung. Momentan sunt pe minus la nivel de randament, dar încă nu s-a terminat această poveste şi nu sunt deloc descurajat.

Siguranţa investiţiilor mele pe termen lung contează foarte mult, iar până acum câteva zile toate criptomonedele pe care le deţin erau stocate într-un portofel online vulnerabil, care putea oricând să fie atacat.

Spre fericirea mea, cei de la ARCHOS au lansat de curând un astfel de dispozitiv electronic pentru criptomonede şi am primit un portofel ca să-l testez şi să aflu cât uşor este să-l foloseşti.

ARCHOS Safe-T Mini

Jucătorul european în domeniul produselor electornice, ARCHOS, a lansat în România portofelul electronic Safe-T Mini, dispozitiv care le permite posesorilor de criptomonede să-şi sporească securitatea tranzacțiilor lor și să schimbe mai ușor valutele, prevenind tentativele de hacking cu ajutorul unei chei private.

Practic, problema majoră întâlnită în rândul traderilor se poate rezolva cu ajutorul acestui dispozitiv. Siguranţa a fost, este şi va fi un factor foarte important în tranzacţionarea criptomonedelor iar cei de la ARCHOS au în vedere acest aspect.

Câteva detalii tehnice despre ARCHOS Safe-T mini:

  • procesor ARM Cortex-M3 120 MHz;
  • ecran LCD OLED 128x64p;
  • Se conectează prin Micro USB HID 2.0
  • Este compatibil cu Google Android, Linux, Mac OS X și Microsoft Windows.

Este compatibil cu mai multe programe precum: Electrum, MyCrypto, GreenAddress / Greenbits și Mycelium.

Criptomonedele pe care le suportă protofelul ARCHOS Safe-T mini sunt: BitCoin, Ethereum, Ethereum clasic, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, BitCoin Gold și toate mărcile ERC20.

Monedele cele mai importante pot fi stocate în portofel fără probleme.

Portofelul este foarte uşor de utilizat. El trebuie să fie conectat iniţial la un laptop/PC/tabletă sau dispozitiv mobil, iar după ce vei seta o parolă de 7 cifre, se generează o cheie privată pe care o vei avea doar tu, posesor al protofelului de croptomonede.

În momentul în care doreşti să faci o tranzacţie, ea se va afişa pe ecranul portofelului iar tu vei fi nevoit să o aprobabi.

Este foarte uşor să-l foloseşti pentru că totul merge foarte repede atâta timp cât foloseşti programele compatibile. În cazul în care protofelul este distrus sau pierdut/furat, totul va fi în regulă pentru că vei beneficia de o copie de rezervă datorită cheii de recuperare pe care o cunoşti doar tu.

De unde poţi achiziţiona protofelul ARCHOS Safe-T mini

Dacă investeşti sau doreşti să investeşti în criptomonede şi vrei să le stochezi în siguranţă, îţi recomand acest portofel electronic.  Îl poţi achiziţiona foarte uşor, cu livrare rapidă, de pe cele mai importante 3 magazine online din ţară.

În acest moment, poţi achiziţiona portofelul din următoarele locuri:

  1. eMAG
  2. CEL.ro
  3. evoMAg.ro

Sper că acest articol ţi-a fost de folos. Dacă ai orice întrebare legată de cum funcţionează portofelul, îmi poţi lăsa un comentariu şi voi încerca să răspund cât mai rapid şi concret.

Succes la investiţii!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.