Angel Investor – Ce este si Cum te poate ajuta

Un Angel Investor este o persoană bogată care oferă capital pentru o pornire a afacerii, de obicei în schimbul datoriei convertibile sau al capitalului propriu.

El oferă, de obicei, sprijin pentru start-up-uri în momentele inițiale (unde riscurile de start-up-uri sunt relativ mari) și când majoritatea investitorilor nu sunt pregătiți să le sprijine.

Angel Investors investesc online prin crowdfunding de capitaluri proprii sau se organizează în grupuri sau rețele pentru a partaja capital de investiții, precum și pentru a oferi sfaturi companiilor lor de portofoliu.

 În ultimii 50 de ani, numărul lor a crescut foarte mult.

Sunt cunoscuți și sub numele de Business Angel, Investitor Informal, Angel founder, Investitor Privat sau Seed Investor.

Investitiile lor au riscuri extrem de mari, astfel, acestea necesită un randament foarte mare. Angel Investors profesioniști caută investiții care au potențialul de a-și întoarce investiția inițială în cel mult 5 ani.

Angel Investors sunt adesea antreprenori pensionați sau foști directori executivi iar interesele lor de investiție sunt dincolo de randamentele financiare. Acestea includ dorința de a fi la curent cu evoluțiile actuale într-un anumit domeniu sau îndrumarea unei noi generații de antreprenori.

În afară de fondurile oferite, un angel investor furnizează și feedback, sfaturi, contacte de afaceri, relații, recomandări din surse de încredere.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.