Analist financiar – Ce este si ce face un Analist Financiar

Un analist financiar este un specialist care adună și interpretează date despre companie, despre strategiile corporative, economie sau piețele financiare. El poate să cerceteze și să evalueze indicatorii financiari și patrimoniul societății în scopul întocmirii unor rapoarte privind starea generală a companiei. Unii analiști financiari lucrează ca agenți de bursă, alții lucrează în companii de investiții.

O mare parte din munca unui analist financiar implică culegerea de date și cercetare, crearea de modele financiare, scrierea de rapoarte sau realizarea de prezentări. În plus, el supraveghează și evaluează piața financiară valutară, acțiunile, bonurile de trezorerie și altele, dar și recomandă cumpărarea sau vinderea acestora.

Din rapoartele lui se poate afla capacitatea sau incapacitatea companiei de a-și plăti la timp împrumuturile contractate, feedback-urile primite de la clienții cu care compania a avut contracte de-a lungul timpului, declarațiile de venituri și cheltuieli, estimarea profiturile și pierderile diferitelor investiții sau ale altor tranzacții comerciale și multe altele. 

Analiștii sunt puternic implicați în fuziuni și achiziții, consultanță, strategie corporativă, faliment și o mulțime de alte procese importante din punct de vedere financiar. Proiectele lor pot fi largi, inclusiv de la crearea bugetului unei companii pentru anii următori, până la evaluarea perspectivelor pentru o anumită securitate, până la decizia de a plăti pentru a achiziționa o anumită companie.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.