Active circulante – Ce sunt Activele Circulante

Activele circulante sunt bunuri și valori care participă la un singur circuit economic, fiind deținute de societate pe termen scurt (mai mic de un an). De regulă, activele curente nu sunt foarte profitabile, dar tind să confere lichiditate și siguranță operațiunilor unei societăți

Sunt active circulante: stocurile, creanțele, casa și conturile la bănci, investițiile pe termen scurt.

Stocurile sunt bunurile materiale aflate în proprietatea societății deținute cu scopul de a fi vândute, cum sunt mărfurile sau pentru a fi folosite în procesul de producție (materii prime, materiale consumabile).

Creanțele sau valorile în curs de decontare sunt valori economice oferite temporar de societate altor persoane fizice sau juridice pentru care societatea urmează să primească un echivalent valoric reprezentat de o sumă de bani sau un serviciu. 

Casa și conturile la banci reprezintă valori sub forma de bani (casa, conturi curente la banci, avansuri de trezorerie).

Investițiile pe termen scurt sunt sumele investite de societate cu scopul de a obține un câștig pe termen scurt (ex: acțiuni, obligațiuni, acțiuni proprii răscumpărate temporar).

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.