4 ore saptamana de lucru de Timothy Ferriss – Recenzie

Cartea „4 ore săptămâna de lucru” îți oferă o viziune nouă și mai bună asupra lumii, îți oferă o altă perspectivă asupra modului cum ar trebui să fie viața în societatea din ziua de azi.

Este printre cele mai inspirationale cărți citite până acum pentru că autorul ne prezintă o nouă posibilitate pentru realitatea vieții, oferindu-ne strategii pragmatice, pas cu pas.

Tim Ferris nu este doar un autor cu idei bune și nu este un autor care oferă o carte în genul „cum să te îmbogățești peste noapte”.

Fiecare strategie prezentată în carte a fost pusă în practică de autor, sfaturile provin din propriile lui experiențe.

Nu este doar autor de bestseller-uri, ci și investitor în afaceri precum Facebook, Twitter, Uber, Shopify, Alibaba și multe altele, sugerând astfel că știe câte ceva despre cum să ai succes.

Problema celor care renunță la jobul lor pentru a-și deschide o afacere este că ajung să lucreze mai multe ore pe săptămână decât atunci când erau angajați.

Chiar dacă plata ar fi mai bună și ai avea satisfacerea faptului că lucrezi pentru tine însuți, este extrem de obositor.

După ce a aflat despre principiul Pareto (cunoscut ca principiul 80-20), Ferris a avut o revelație: și-a organizat business-ul, eliminând distracțiile și automatizându-și sistemele.

Nu numai că era mai profitabil, dar muncea mult mai puțin. Astfel că a avut timpul necesar să scrie o carte pentru a-i învăța și pe alții să fie la fel de eficienți.

Cartea este împărțită în patru secțiuni:

  • Definește-ți obiectivele. Decide ce este important. Întreabă-te: „ce îmi doresc cu adevărat?”
  • Elimină distracțiile pentru a avea mai mult timp liber. Învață să fii eficace. Concentrează-te pe 20% din lucrurile importante și ignoră 80% care nu sunt.
  • Automatizează veniturile. Dezvoltă o afacere care se poate conduce pe pilot automat.
  • Eliberează-te de așteptările tradiționale.

În fiecare secțiune sunt descrise acțiunile specifice pe care le poți implementa.

Deși cartea se adresează în principal antreprenorilor și proprietarilor de afaceri, principiile din carte pot fi aplicate și de către cei angajați. Iată unul din principii care mi-a plăcut foarte mult: „Să nu ajungi niciodată la birou sau în fața calculatorului fără o listă clară de priorități.

Nu vei face altceva decât să citești email-uri și să execuți sarcini, sărind de la una la alta.

Chiar dacă vei întâlni în carte mici minusuri, este o carte excelentă.

Toată lumea poate extrage lucruri utile din ea. Poți începe să implementezi aceste strategii în viața ta și vei vedea diferența.

Nu respinge principiile care ți se par că nu se aplică, anumite principii le poți adapta modului tău de lucru și afacerii tale.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

actsipoliton.ro

eMAG.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.