10 lucruri care iti vor face viata mai norocoasa

10 lucruri care iti vor face viata mai norocoasa„Norocul se arată numai acelora care au înţelepciunea să-l caute acolo unde trebuie.” – Valeriu Butulescu

Norocul este acel rezultat derivat din cele foarte multe evenimente din viaţa ta şi care, cel mai probabil, îţi va aduce un beneficiu ce îţi poate schimba viaţa.

Eu unul nu cred în norocul pur, că ar cădea ceva din cer, eu cred în norocul care ţi-l faci cu mâna ta şi în care crezi zilnic.

Sunt de părere că oricine poate avea o viaţă norocoasă în care să deţină cele mai de valoare bunuri, să aibă un loc de muncă foarte bun şi să fie fericit alături de o familie împlinită.

Toate acestea trebuie făcute de mână ta, de ambiţia ta şi de încrederea pe care ţi-o acorzi zi de zi.

În continuare îţi voi prezenta 10 lucruri simple care îţi vor face viaţa mai norocoasă începând de mâine:

10 lucruri care iti vor face viata mai norocoasa

1. Fii Comunicativ (sociabil)

Cele mai multe oportunităţi se ivesc în urma unor relaţii stabilite în trecut. Dacă te gândeşti puţin, la majoritatea evenimentelor şi proiectelor la care ai participat în trecut, ai fost pentru că cineva te-a invitat. A avea cunoştinţe (prieteni) este cel mai bun lucru pentru a avea noroc pe viitor.

Încearcă întotdeauna să-ţi dezvolţi grupul de prieteni şi să te faci cunoscut deoarece asta îţi va aduce multe beneficii pe viitor.

Sfat: La început de drum, e mai important să ai mai mulţi prieteni decât să ai mulţi bani şi să nu ai prieteni alături de tine. Prietenii adăvăraţi nu se pot cumpăra.

Începe de acum să fii mai social prin a face următoarele lucruri simple:

  • Mergi şi împrieteneşte-te cu toţi vecinii tăi, încearcă să te faci cunoscut în cartier;
  • Fă-ţi cont (dacă nu ai) pe reţelele de socializare şi dezvoltăţi propriul tău brand personal;
  • Nu mai sta în spate. Aşează-te în faţă ca să te vadă lumea şi fă-te remarcat prin contribuţia ta;
  • Niciodată nu mânca singur. Cheamă pe cineva cu care poţi vorbi. Asta ştiu că e greu dar poţi încerca;
  • Nu aştepta ca o persoană să facă primul pas. Prezintă-te tu primul şi deschide un subiect de discuţie.

Fii comunicativ

2. Nu intra într-o postură disperată de datorii

A avea datorii este unul dintre cele mai riscante şi mai grele momente din viaţa noastră. Încearcă să nu-ţi faci datorii, sau dacă nu ai încotro, încearcă să te împrumuţi de la cineva care nu pune presiune pe tine.

A avea datorii = închisoare/închidere.  A nu avea dotorii = libertate.

Îţi recomand articolul: 41 de tehnici care te pot scapa de datorii care te va ajuta să treci peste acest impas.

3. Păstrează la tine o sumă rezonabilă de bani tot timpul

A avea bani la tine este foarte important în zilele acestea. Niciodată nu ştii când apare un moment şi ai nevoie de câţiva bani iar dacă nu îi ai, poţi pierde imediat un lucru mult dorit.

Banii pe care îi poţi mereu la tine te pot ajuta în următoarele cazuri:

  • Rămâi fără benzină într-un loc departe de o benzinărie;
  • Cumperi produse la extra ofertă. Sunt momente în care magazinele fac reduceri de stoc doar câteva ore pe zi. Dacă te afli la locul potrivit şi în momentul potrivit, poţi beneficia de acestea.
  • Îi poţi ajuta pe cei din jurul tău dacă au necazuri;
  • Te pot scăpa de multe belele.

4. Ai încredere în tine că vei face ceva important

După părerea mea, aceasta ar trebui să fie cel mai important lucru când vine vorba de norocul unei persoane. Norocul este un fenomen  care poate fi influenţat foarte mult de cel care şi-l doreşte.

Dacă ai încredere în tine din acest moment şi tot ce faci de acum înainte este plin de entuziasm, fără critici la propria persoană, cu o gândire pozitivă, sunt convins că din acel moment viaţa ţi se va schimba radical în bine.

5. Ajută-i pe alţii atunci când au nevoie de ajutor

De multe ori, norocul apare în momentul în care ai nevoie de el, iar cea mai bună metodă de a beneficia de rezolvarea unei nevoi este să ajuţi şi tu pe cineva când are nevoie de acel noroc. Persoana respectivă te va considera un noroc.

Dacă eşti o persoană deschisă spre ajutor şi îţi doreşti să-i ajuţi pe cei din jurul tău, cu siguranţă că pe viitor vor fi foarte mulţi care te vor ajuta şi te vor face o persoană norocoasă.

Dar cel mai important este să ajuţi pe cineva fără a aştepta un favor înapoi.

6. Totdeauna să ai la tine un carneţel şi un pix

Tot timpul păţesc ca ideile cele mai bune care îmi vin să apară când sunt în trafic sau undeva departe de casă sau de birou. Trec peste cu gândul că o să-mi aduc aminte iar acest lucru cu siguranţă  nu s-a mai întâmplat.

Din această cauză, de acum înainte ies din casă cu un pix şi cu un carneţel.

Dacă nu vrei să cari la tine foarte multe, te poate ajuta şi telefonul tău mobil, însă dacă eşti la un eveniment sau la un training foarte probabil nu o să ai timpul să scrii pe telefon toate ideile care îţi vin.

Păstrează la tine un caieţel şi un pix tot timpul

7. Stabileşte relaţii cu cât mai multe persoane care au aceleaşi interese

A cunoaşte multe persoane care au aceleaşi interese ca tine te poate ajuta în ceea ce priveşte norocul tău profesional.

Dacă ai un subiect de care eşti pasionat, găseşte persoanele care sunt ca tine şi dezvoltă o comunitate cu ele, împărtăşeşte cu ei toate cunoştinţele tale, ajută-i să crească, fii mereu o persoană activă.

Dacă aceştia te văd ca pe o persoană cărora le-ai schimbat norocul, sunt convins că aceşti ţi-l vor schimba şi pe al tău.

8. Când ai nevoie de ceva, foloseşte reţeaua de socializare înainte de a cumpăra orbeşte

În cazul în care doreşti să cumperi ceva mai valoros încearcă să primeşti recomandări. Nu cumpăra orbeşte că asta te va face să crezi că ai ghinion.

Ţine cont de recomandările prietenilor tăi şi sunt convins că tot timpul o să ai noroc când vine vorba să-ţi cumperi ceva.

9. Citeşte o carte

Sunt de părere că orice carte te ajută să te dezvolţi într-un fel. Te ajută să te educi şi să fii un om mai bun pe zi ce trece. Oamenii buni atrag şi norocul asupra lor.

Cartea = Noroc

Legat de acest subiect, îţi recomand şi articolul lui Florin 25 de motive ca sa citesti carti bune.

Dacă te-ai hotărât să citeşti, îţi recomand câteva carti ieftine si bune care îţi vor schimba viaţa în bine.

10. Implicăte în dezvoltarea comunităţii tale

Asta îţi va aduce mulţi prieteni, cunoştinţe dar şi foarte multă satisfacţie. Când facem un bine din propria iniţiativă şi fără a cere ceva înapoi acesta se va întoarce înzecit. Câştigăm pe altă parte.

Mă bucur că ai ajuns la sfârşit!

Este un articol destul de lung dar sper că toate aceste idei te vor ajuta să ai viaţă mai bună şi mai norocoasă.

Spune-mi părerea ta despre articol puţin mai jos.

Dacă mai cunoşti şi alte idei, te invit să le împarţi cu noi printr-un comentariu mai jos.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.