Trucuri de a salva bani chiar daca ai un venit mai mic

Economisirea banilor necesită o motivație sporită pentru că nu este ușor să faci acest lucru. Banii pot fi economisiți pentru multe lucruri, un astfel de lucru fiind libertatea pe care ți-o poți oferi.

Când ai mulți bani în contul tău de economii sau în investițiile tale, poți ieși mai ușor dintr-o situație neplăcută. De exemplu poți renunta la job-ul acela pe care nu-l preferi.

Economiile îți oferă și o securitate pe termen lung, precum și ocazia de a te bucura mai mult de viață.

Nu trebuie să alegi între a economisi bani și a te distra. Distracția trebuie să fie și ea prezentă în drumul tău către atingerea obiectivelor financiare.

Banii economisiți te ajută și să te pregătești mai bine de situațiile de urgență și te pot scăpa și de stresul cu care ai de-a face zi de zi. Banii economisiți mai pot fi folosiți pentru a-i ajuta pe alții sau pentru a lăsa în urma ta ceva și anume o moștenire financiară.

După cum poți vedea, indiferent care este planul tău, banii economisiți sunt foarte importanți pentru viitorul tău financiar. Îți dorești așadar să economisești o parte din banii pe care îi faci.

Cum economisești bani chiar dacă ai un venit mai mic?

Dacă ai un venit mai mic, probabil îți este foarte greu să pui bani deoparte. Cu toate acestea însă, trebuie să știi că acest lucru nu este imposibil. Cu puțină creativitate, te poți bucura mai mult de banii tăi.

Fă-ți un buget

Având la dispoziție un buget, îți va fi mult mai ușor să ții cheltuielile sub control. În acest buget, îți poți folosi veniturile pentru a-ți atinge obiectivele financiare. Poți avea în vedere și economiile în primul rând dacă vei ține un astfel de buget.

Un buget de succes te ajută să-ți urmărești cu atenție economiile. Atunci când îți creezi un buget, trebuie să te gândești la ceea ce este mai important pentru tine. Economisirea sau achitarea datoriilor sunt două obiective importante pentru multe persoane.

De asemenea, planurile de călătorie pot fi și ele incluse într-un buget. Imediat ce ai terminat clasificarea lucrurilor importante din buget, poți adăuga orice al lucru mai specific cum ar fi cumpărarea cadourilor sau orice altă nevoie în plus.

Investește-ți banii economisiți

Investiția este și ea un lucru de care să ții cont. Nu ai nevoie de milioane pentru a investi, iar în ziua de azi poți începe să investești cu sume foarte mici.

Dacă nu te interesează investițiile, atunci concentrează-te pe acumularea de economii. În acest fel, dacă nu mai poți avea un venit o perioadă, poți să te descurci din economii.

Concentrează-te mereu pe creșterea veniturilor, astfel încât să ai o plasă de siguranță cât mai bună. Înainte de a lua orice decizie financiară, gândește-te foarte bine.

Profită la maxim de internet

Poți folosi internetul și pentru a câștigă bani și nu doar pentrui a-i cheltui. Există o mulțime de modalități de a face bani online.

Poți de exemplu să scrii despre ceva ce te pasionează. Mai poți să-ți oferi serviciile că asistent virtual sau te poți ocupa de freelancing. Asigura-te că nu îți petreci tot timpul online uitându-te peste social media.

Grădinăritul poate fi o soluție

Gradinarind vei economisi bani pe produsele alimentare. Vei putea crește propriile alimente și vei putea prepara mâncăruri delicioase cu acestea.

Pe lângă economisirea banilor pentru alimente, vei face și un bine naturii.

Grădinăritul te ajută să reduci deșeurile, dar și să economisești energie, iar mâncarea ta va fi pe placul tău.

Din pacate, treaba aceasta se aplică în special celor care stau la casă. Eu m-am hotărât ca anul viitor să fiu și fermier!! 🙂

Începe să gătești

Mie personal îmi place tare mult să gătesc. Nu sunt cel mai mare bucătar, dar gătesc și pot spune că acest lucru salvează bani destul de mulți.

Până și o ciorbă în oraș care ajunge și la 20 lei o porție mi se pare exagerat. Cu 20 lei poți reuși să faci o ciorbă care te poate ține 2-3 zile.

Am luat un multicooker de la TEFAL cu 3-400 sute de lei și de poți transforma din novice în bucătar adevărat 🙂 O investiție bună după părarea mea.

Cumpără online

De multe ori se întâmplă că în online să ai parte de niște oferte mult mai bune decât în magazinele fizice. Poți cumpăra orice și poți avea chiar parte de servicii de livrare chiar în aceeași zi.

Dacă stai într-o zonă în care magazinele sunt mai greu accesibile, atunci opțiunea de cumpărături online este una mult mai atractivă. Poți cumpăra și lucruri care nu sunt disponibile la nivel local.

Asigura-te totuși că prețurile sunt potrivite pentru că se mai întâmplă să găsești reduceri chiar și la magazinele fizice.

Ai în vedere divertismentul gratuit sau ieftin

Sunt o mulțime de modalități de a te distra fără a cheltui foarte mulți bani. Primul pas este să te întrebi ce îți place să faci. Dacă de exemplu îți plac drumețiile, atunci poți alege o drumeție în zona în care locuiești.

Dacă îți place arta, atunci poți vizita galeriile din oraș. Ai în vedere muzeele unde intrarea este de obicei gratuită, dar și foarte ieftină. Ai o mulțime de opțiuni disponibile pe care le poți avea în vedere.

Ține cont și de cupoane

Utilizarea cupoanelor este o altă metodă de a economisi bani. Multe magazine oferă cupoane dacă te înscrii în lista lor de e-mail. Imediat ce primești un astfel de cupon, ai grijă ca el să nu fie fals.

Dacă totul merge bine, poți folosi cuponul respectiv așa cum îți dorești, astfel încât să faci unele economii suplimentare.

Recomand cu mare încredere CashClub – o platformă unde îți oferă cashback (bani înapoi la fiecare achiziție făcută) dar și multe vouchere și cupoane.

Concluzie

Aceste modalități de a economisi sunt utile și te pot ajută în a reuși să ții bugetul tău sub control. În acest fel, te vei bucura de mai mulți bani economisiți.

Economisirea banilor este foarte importantă, ea oferindu-ți securitatea de care ai nevoie. Având bani puși deoparte, vei putea trece mai ușor peste situațiile stresante din viața ta. Există o mulțime de motive pentru a economisi și tot ceea ce trebuie să faci este să găsești un motiv care să rezoneze cu tine.

Fie că este vorba de a-i ajuta pe alții, fie de a-ți îmbunătăți finanțele sau a lăsa o moștenire în urmă, este foarte important să prioritizezi pe cât posibil economisirea și să o ai mereu în vedere.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.