Transfer de Bani din Strainatate: Cum gasesti cea mai buna Oferta

După acest articol în care am povestit despre 3 metode de a transfer de  bani din strainatate am început să primesc foarte multe întrebări despre cazuri concrete precum: „Sunt în Italia şi aş vrea să trimit acasă 500 euro şi nici nu aş vrea să plătesc o avere pe comisioane. Ce îmi recomanzi?

Şi începând cu aceste întrebări mi-am dat seama că există o mare problemă în direcţia asta. Cum aflăm noi care este cea mai bună ofetă de transfer de bani din strainatate?

Prima variantă ar fi să căutăm pe fiecare site de transfer de bani şi să comparăm preţuri. La asta m-am şi gândit şi chiar am făcut asta, până când am dat peste un agregator. Cred că mi-a salvat munca pentru câţiva cititori care mi-au cerut acest sfat.

În România, au ajuns în 2015 prin transfer de bani aproximativ 3 miliarde şi 200 milioane de dolari, iar din păcate, la aceşti bani s-au adăugat multe comisioane care au zdruncinat puţin suma finală care a ajuns efectiv.

Din păcate, mulţi dintre noi ne uităm doar la comisionul de transfer. De cele mai multe ori mai apare un comision ascuns cum ar fi marja cursului de schimb valutar. De ce este un comision ascuns?

Pentru că de cele mai multe ori operatorul bancar îţi va oferi o rată de schimb valutar nefavorabilă şi nerealistă. Iar asta înseamnă că tu iar ai mai pierdut bani, iar pentru ei este un căştig.

Din fericire, există o aplicaţie, mai exact un agregator/motor de căutare, care te va ajuta să găseşti cea mai bună variantă de transfer la care poţi apela în funcţie de cazul tău.

Eu personal folosesc TransferGO care după părerea mea este cel mai rapid şi cel mai avantajos mod în care poţi transfer bani dintr-o ţară în altă.

Mai jos poţi găsi un agregator cu toate metodele de transfer de bani, însă TransferGo este una dintre alegerile mele principale. Mai multe detalii despre oferta TransferGo găseşti AICI.

Aplicaţia se numeşte Monito.com şi cred că te va ajuta foarte mult.

Transfer de Bani din Strainatate cu Monito.com

Transfer de Bani din Strainatate monito

Motorul de căutare din acestă aplicaţie te va ajuta să găseşti rapid cea mai ieftină variantă de transfer de bani dintr-o ţară în altă ţară.

Hai să luăm un exemplu:

Să spunem că dorim să transferăm 200 de lire din Marea Britanie în România. Care crezi că este varianta dorită.

Am căutat cu monito.com şi mi-a oferit 18 variante de transfer, de la cea mai ieftină la cea mai scumpă.

Transfer de Bani din Strainatate marea britanie romania

Cele mai ieftine variante de transfer sunt xendpay, transferwise si opal transfer. Western Union, cea mai cunoscută variantă în România, este abia pe locul 14 în acest top.

Dacăla Western Union costul este de 30 de lire, cu cele 3 variante de mai sus (mai necunoscute publicului larg) ai o reducere de costuri de 10 ori mai mic.

La un mic transfer poţi avea un cost de până la 10 ori mai mic dacă alegi varianta cea mai rentabilă.

Totuşi, dacă crezi că nu ai prea multă încredere în companiile recomandate, cei de la monito au recenzii personale pentru fiecare companie.

Uite câteva recenzii aici: TransferGO, TransferWise sau OpalTransfer.

Am mai făcut un exemplu de căutăre: Italia – România, 300 euro.

La fel, 18 metode de transfer, 3 cele mai recomandate de monito.com:

Transfer de Bani din Strainatate italia romania

Sper că acum am rezolvat câteva probleme şi nedumeriri. Eu de acum îl voi folosi mereu pentru că îmi va salva timpul de căutare, dar şi bani prin neplata comisioanelor neplăcute.

Poţi arunca şi tu un ochi asupra aplicaţiei şi să-l recomanzi celor din jurul tău -> MONITO.COM.

Mai multe detalii TransferGo, recomandarea mea principală, găsiţi în acest articol -> Cum pot trimite bani international la cele mai mici comisioane in 2018

Pentru întrebări, opinii, feedback, poţi să-mi laşi un comentariu mai jos.

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.