Spread – Ce este un Spread in trading

Un spread poate avea mai multe semnificații în finanțe. Toate se referă la diferența dintre două prețuri, rate sau randamente.

Într-una dintre cele mai comune definiții, spread-ul este diferența dintre ofertele și prețurile cerute ale unei garanții sau ale unui activ, cum ar fi o acțiune, o obligațiune sau o marfă.

Spread-ul se poate referi, de asemenea, la diferența dintre o poziție de tranzacționare – diferența dintre o poziție scurtă (adică vânzarea) într-un contract și o poziție lungă (adică o cumpărare) în alta. Aceasta este cunoscută oficial ca spread trade. 

Termenul se poate referi și la diferența dintre suma plătită emitentului unei garanții și prețul plătit de investitor pentru această garanție – adică costul pe care un cumpărător îl plătește pentru a cumpăra o emisiune, în comparație cu prețul la care investitorul îl vinde publicului. 

În împrumuturi, spread -pentru a obține un împrumut. Dacă rata dobânzii prime este de 3%, de exemplu, iar un debitor primește o ipotecă care percepe o rată de 5%, diferența este de 2%. 

Și să nu uităm de diferența bid – ask cunoscută tot sub numele de spread. Una dintre utilizările distribuției ofertei-cerere este măsurarea lichidității pieței și dimensiunea costului de tranzacție al acțiunilor.

Altă categorie de spread-uri sunt spread trade – acțiunea de a cumpăra o garanție și de a vinde o altă garanție aferentă ca unitate.

De obicei, spread trades se fac cu opțiuni sau contracte futures. Aceste tranzacții sunt executate pentru a produce un comerț net total cu o valoare pozitivă numită spread.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.