Refinantare credit – Ce Inseamna Refinantarea unui Credit

Refinanțarea este înlocuirea unei obligații a datoriei existente cu o altă obligație a datoriei în condiții diferite.

Termenii și condițiile de refinanțare pot varia foarte mult în funcție de țară, provincie sau stat, în funcție de mai mulți factori economici, precum riscul inerent, riscul proiectat, stabilitatea politică a unei națiuni, stabilitatea valutară, reglementările bancare, demnitatea creditului și împrumutul de credit al o natiune.

O refinanțare apare atunci când o persoană fizică sau o companie revizuiește rata dobânzii, programul de plată și condițiile unui contract de credit anterior.

Debitorii vor alege adesea să refinanțeze un acord de împrumut atunci când mediul ratei dobânzii s-a modificat substanțial, ceea ce determină economii potențiale la plățile datoriei dintr-un nou acord.

O refinanțare implică reevaluarea condițiilor de creditare a persoanei sau a companiei și a statutului de credit. Împrumuturile de consum considerate de obicei pentru refinanțare includ împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto și împrumuturi pentru studenți. 

Refinanțarea se poate acorda numai în anumite condiții.

Unele împrumuturi pe durată determinată au clauze de penalizare care sunt declanșate de o rambursare anticipată a împrumutului, parțial sau integral, precum și de comisioane de închidere. De asemenea, vor fi comisioane de tranzacție la refinanțare.

Aceste taxe trebuie calculate înainte de a începe o refinanțare a împrumutului, deoarece acestea pot șterge orice economii generate prin refinanțare.

Clauzele de penalizare sunt aplicabile numai creditelor plătite înainte de scadență. Dacă un împrumut este plătit la scadență, acesta este o finanțare nouă, nu o refinanțare și toți termenii obligației anterioare se încheie atunci când noile fonduri de finanțare achită datoria anterioară.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.