Rating AAA – Ce reprezinta ratingul AAA

Ratingul AAA este cel mai înalt rating posibil care poate fi atribuit obligațiunilor emitentului de către oricare dintre marile agenții de rating.

Obligațiunile cu rating AAA se laudă cu un grad ridicat de bonitate, deoarece emitenții lor pot, în general, să își îndeplinească cu ușurință angajamentele financiare și, în consecință, prezintă riscuri mai mici de neplată. 

Întrucât obligațiunile cotate cu AAA sunt percepute ca având cel mai mic risc de neplată, aceste instrumente tind să ofere investitorilor cele mai mici randamente dintre obligațiunile cu date de scadență similare.

Companiile cu ratinguri ridicate sunt mai bine poziționate pentru a împrumuta sume mari de bani decât instrumentele cu venituri fixe cu ratinguri de credit mai mici.

Un cost scăzut al împrumutului oferă firmelor un avantaj competitiv substanțial, lăsându-le să acceseze cu ușurință creditul necesar pentru a-și dezvolta afacerile.

De exemplu, o companie poate utiliza fondurile primite dintr-o nouă emisiune de obligațiuni pentru a lansa o nouă linie de produse, a înființa un magazin într-o locație nouă sau a achiziționa un concurent.

Toate aceste inițiative pot ajuta o companie să își crească cota de piață și să prospere pe termen lung. 

Emitenții pot vinde atât obligațiuni garantate, cât și negarantate.

Fiecare tip de obligațiune poartă cu ea un profil de risc diferit.

O obligațiune garantată înseamnă că un activ specific este gajat ca garanție pentru obligațiune, iar creditorul are o creanță asupra activului, în cazul în care emitentul implicit.

În schimb, obligațiunile negarantate sunt pur și simplu susținute de capacitatea promisă de emitere a emitentului, prin urmare, ratingul de credit al acestor instrumente se bazează foarte mult pe sursele de venit ale emitentului.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.