Profilul Investitorului Român cu Razvan Topa – Senior Broker XTB S07E12

După cum te-am învățat, subiectul investițiilor este unul foarte apreciat în comunitatea noastră și mereu îmi place să abordez acest subiect. În episodul de astăzi vom vorbi despre cum arată investitorul român.

Încercăm împreuna cu Răzvan Topa, senior Broker XTB, să dezvoltăm o imagine asupra investitorului din România. Vom discuta și despre diferențele între domnii investitori și doamnele investitoare – două caractere diferite din care putem extrage multe informații interesante.

Răzvan este Senior Broker în cadrul companiei XTB România, compania pe care eu o folosesc în calitate de broker și mă bucur tare mult că susține podcastul Banii Vorbesc în acest an.

Răzvan are experiență în vânzări, account management, public speaking și în domeniul piețelor financiare. În prezent are trei zone principale de interes, iar acestea sunt piețele financiare, sectorul energetic și cel educațional.

Podcastul Banii Vorbesc este susținut de XTB unde ai posibilitatea să investești în acțiuni și ETF clasice fără comision.Dacă dorești să testezi platforma XTB – îți poți face aici

Vă invit sa urmăriți episodul și să reveniți cu orice întrebare aici sau pe canalul de youtube. Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu! Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cine este Razvan Topa si cum arata o zi din viata unui Senior Broker in cadru XTB?
 • Cand ai luat legatura cu investitiile si cand ai realizat ca doresti sa faci o cariera din acest domeniu?
 • Noi vom vorbi despre diferite instrumente pentru diferite tipologii de investitori. Inainte sa incepem: care este diferenta intre un investitor si un trader?
 • S-au schimbat foarte multe lucruri pe timp de pandemie,  care au fost cele mai de interes industrii/domenii, pentru investitori, in ultimii ani pandemie + post pandemie? Cum a fost investitorul in timpul pandemiei si cum este acum?
 • Cat de mult a crescut numarul de investitori in cadru xtb din 2020 si pana acum? A fost o explozie de investori de cand am intrat in pandemie? Oare de ce?
 • Cum se vede din interior actiunile unui investitor – s-a schimbat profilul de cand cu razboiul si cu aceasta recesiune/incertitudine/volatilitate pe piata?
 • Care au fost cele mai de interes actiuni si ETF-uri pentru investitori? si de ce?
 • Dacă ești un începător  – ce ar trebui să faci pentru a începe să investești?
 • Multi incepatori se opresc la alegerea unui broker si nu stiu ce sa faca atunci – ce criterii trebuie sa verifice o persoana cand își alege brokerul de investiții?
 • Care sunt etapele in constructia unui portofoliu de investitii? ce trebuie sa parcurgem ca sa fie un portofoliu bun pentru noi?
 • Sunt tranzactiile pe termen scurt/mediu un punct de pornire pentru incepatori? Daca nu, ce ar trebui sa facem ca sa nu pierdem bani din tranzactionare?
 • Care este diferenta intre a investi pe termen scurt si a investi pe termen mediu/lung?
 • Cat de important este sa ne facem practica pe conturi demo?
 • Revenind la numarul de investitori care tot a crescut, am citit ultimul raport realizat de xtb si suntem tara cu cei mai multi investitori de sex feminin din Europa. Care ar fi motivul care a dus la aceste cifre foarte bune?
 • Cum investeste o femeie si cum investeste un barbat? Sunt profile diferite in acest caz?
 • Un sfat de final pentru cei care doresc sa investeasca la bursa.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.