Banii Vorbesc https://laurentiumihai.ro Ghidul tau de educatie financiara Fri, 22 Jun 2018 09:40:53 +0000 ro hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Banii Vorbesc este un podcast financiar pentru persoanele care vor sa economiseasca, vor sa-si creasca veniturile si vor sa invete sa investeasca la bursa. In fiecare saptamana discutam practic, deconstruim concepte, distrugem mituri si vorbim cu experti financiari. Banii Vorbesc clean Banii Vorbesc laurentiu.mihai90@gmail.com laurentiu.mihai90@gmail.com (Banii Vorbesc) Podcast Pentru Educatia Ta Financiara Banii Vorbesc https://laurentiumihai.ro/wp-content/uploads/powerpress/pod-cover-948.jpg https://laurentiumihai.ro 26217532 Banii Vorbesc S.02 Ep.12 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la independenta financiara (II) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-12-cu-tiberius-margarit/ Tue, 19 Jun 2018 09:58:40 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15856 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-12-cu-tiberius-margarit/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-12-cu-tiberius-margarit/feed/ 0 Bine te-am regăsit la cea de-a doua parte a interviului cu Tiberius Mărgărit. Dacă ai intrat aici pentru prima oară, te invit înainte să asculţi prima parte a interviului -> Banii Vorbesc S.02 Ep.11 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la independenta financiara (I) Câteva lucruri despre Tiberius Mărgărit, un om pe care eu […] Bine te-am regăsit la cea de-a doua parte a interviului cu Tiberius Mărgărit.

Dacă ai intrat aici pentru prima oară, te invit înainte să asculţi prima parte a interviului -> Banii Vorbesc S.02 Ep.11 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la independenta financiara (I)

Câteva lucruri despre Tiberius Mărgărit, un om pe care eu îl admir foarte mult şi îl susţin în demersul lui de promovare a educaţiei financiare în România sunt:

 • Autorul cărţii de educaţie financiară “Legile Banilor tăi” – una dintre cele mai bune cărţi de educaţie financiară scrisă de un român.
 • Autorul blogului stapanidebani.ro pe care ti-l recomand cu drag

Te invit să asculţi interviul şi să înveţi din experienţa lui Tiberius pentru că este una foarte completă şi complexă.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În a doua parte a interviului, Tiberius ne răspunde la următoarele întrebări:

 1. Cum poti intoarce o situatie financiara negativa
 2. Ce metode exista de a pune banii sa lucreze pentru tine
 3. Cat de importante sunt obiectivele in educatia ta financiara
 4. Ce inseamna jocul banilor
 5. De ce este Germania motorul economic si financiar al Europe

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

]]>
Bine te-am regăsit la cea de-a doua parte a interviului cu Tiberius Mărgărit. Dacă ai intrat aici pentru prima oară, te invit înainte să asculţi prima parte a interviului -> Banii Vorbesc S.02 Ep.11 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la ind... Bine te-am regăsit la cea de-a doua parte a interviului cu Tiberius Mărgărit. Dacă ai intrat aici pentru prima oară, te invit înainte să asculţi prima parte a interviului -> Banii Vorbesc S.02 Ep.11 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la independenta financiara (I) Câteva lucruri despre Tiberius Mărgărit, un om pe care eu […] Banii Vorbesc clean 50:47 15856
Banii Vorbesc S.02 Ep.11 cu Tiberius Margarit – De la faliment personal la independenta financiara (I) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-tiberius-margarit-i/ Fri, 08 Jun 2018 06:39:18 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15826 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-tiberius-margarit-i/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-tiberius-margarit-i/feed/ 0 Bine te-am regăsit la un nou episod Banii Vorbesc. “Este unul dintre cele mai interesante episoade de până acum” – aşa a fost catalogat de Sorin după ce a avut loc înregistrarea. Şi eu sunt de aceeaşi părere având în vedere că îl avem ca invitat pe Tiberius Margarit, o persoană cu o enormă experienţă […] Bine te-am regăsit la un nou episod Banii Vorbesc.

“Este unul dintre cele mai interesante episoade de până acum” – aşa a fost catalogat de Sorin după ce a avut loc înregistrarea.

Şi eu sunt de aceeaşi părere având în vedere că îl avem ca invitat pe Tiberius Margarit, o persoană cu o enormă experienţă de viaţă, dar şi de educaţie personală.

Este un matematician de meserie şi a încercat să transforme orice idee/concept de educaţie financairă în ecuaţii matematice care pot fi puse în practică imediat.

De aici şi cartea lui pe care o apreciez foarte mult, “Legile Banilor tăi” – una dintre cele mai bune cărţi de educaţie financiară scrisă de un român.

Este şi autorul blogului stapanidebani.ro pe care ti-l recomand cu drag.

Vor fi 3 părţi cu Tiberius şi te invit să le asculţi pe toate. În cel de astăzi, el ne vorbeşte despre experienţa lui şi despre cum a trecut de momentele complexe şi dificile în legătură cu banii.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În prima parte a interviului, Tiberius ne răspunde la următoarele întrebări:

1. Cum depasesti momente financiare complexe?

2. Cum te platesti pe tine primul?

3. Ce parghii financiare poti folosi pentru a-ti creste veniturile considerabil?

4. Cum te poti bucura de viata, in timp ce economisesti?

5. Cum trebuie priviti banii, pentru a avea succes financiar?

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

]]>
Bine te-am regăsit la un nou episod Banii Vorbesc. “Este unul dintre cele mai interesante episoade de până acum” – aşa a fost catalogat de Sorin după ce a avut loc înregistrarea. Şi eu sunt de aceeaşi părere având în vedere că îl avem ca invitat pe Tib... Bine te-am regăsit la un nou episod Banii Vorbesc. “Este unul dintre cele mai interesante episoade de până acum” – aşa a fost catalogat de Sorin după ce a avut loc înregistrarea. Şi eu sunt de aceeaşi părere având în vedere că îl avem ca invitat pe Tiberius Margarit, o persoană cu o enormă experienţă […] Banii Vorbesc clean 51:41 15826
Banii Vorbesc S.02 Ep.10 cu Adrian Priceputu despre Criptovalute si Masternodes (partea II) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-ii/ Fri, 25 May 2018 07:03:24 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15782 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-ii/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-ii/feed/ 0 Am revenit şi cu cel de-al doilea episod al interviului cu Adrian Pirceputu, un specialist al investiţiilor în criptomonede. Înainte de a doua parte, te invit să asculţi prima parte pentru că cele două au legătură între ele -> Banii Vorbesc S.02 Ep.09 cu Adrian Priceputu despre Criptovalute si Masternodes (partea I) Îţi reamintesc că Adrian […] Am revenit şi cu cel de-al doilea episod al interviului cu Adrian Pirceputu, un specialist al investiţiilor în criptomonede.

Înainte de a doua parte, te invit să asculţi prima parte pentru că cele două au legătură între ele -> Banii Vorbesc S.02 Ep.09 cu Adrian Priceputu despre Criptovalute si Masternodes (partea I)

Îţi reamintesc că Adrian Priceputu este inginer de meserie şi, de când au apărut criptomonedele, a încercat mereu să investească bazându-se de un plan bine realizat.

El vorbeşte şi despre masternodes, un instrument foarte util pentru cei care vor să investească în criptmonede într-un mod profesionist.

ACEST LINK este un instrument realizat de Adrian, unde sunt clasate toate masternodes-urile.

Aşteptăm întrebările tale printr-un comentariu puţin mai jos.

Aşteptăm întrebările tale printr-un comentariu puţin mai jos.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În cea de-a doua partea a interviului, Adrian vorbeşte despre:

 1. Ce target-uri iti poti seta cand incepi investitiile in crypto?
 2. Ce metode de protectie a cheilor de siguranta pentru wallet-uri exista?
 3. Cum se pot clasa ICO-urile/masternode-urile, pentru a vedea care are potential de reusita?
 4. Ce este un ICO si care sunt beneficiile investitiei in asa ceva?
 5. Ce poti face cu 1.000 de Euro daca esti incepator in zona crypto?

Nu uita de linkul către lista maternodes-urilor realizată de Adrian.

Sper că ţi-a fost de folos acest nou episod.

Aşteptăm ideile tale de interviuri pe contact@laurentiumihai.ro.

Succes la bani!

]]>
Am revenit şi cu cel de-al doilea episod al interviului cu Adrian Pirceputu, un specialist al investiţiilor în criptomonede. Înainte de a doua parte, te invit să asculţi prima parte pentru că cele două au legătură între ele -> Banii Vorbesc S.02 Ep. Am revenit şi cu cel de-al doilea episod al interviului cu Adrian Pirceputu, un specialist al investiţiilor în criptomonede. Înainte de a doua parte, te invit să asculţi prima parte pentru că cele două au legătură între ele -> Banii Vorbesc S.02 Ep.09 cu Adrian Priceputu despre Criptovalute si Masternodes (partea I) Îţi reamintesc că Adrian […] Banii Vorbesc clean 47:12 15782
Banii Vorbesc S.02 Ep.09 cu Adrian Priceputu despre Criptovalute si Masternodes (partea I) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-i/ Mon, 07 May 2018 05:28:59 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15748 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-i/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-adrian-priceputu-partea-i/feed/ 0 Bine te-am regăsit cu un nou episod din sfera criptomonedelor. Cred că ai remarcat pasiunea noastră (în special al lui Sorin) despre acest domeniu şi, din când în când, aducem un invitat special să ne vorbească despre cum să investeşti în criptomonede cât se poate de realist şi fără pierderi. Nu avem de gând să […] Bine te-am regăsit cu un nou episod din sfera criptomonedelor.

Cred că ai remarcat pasiunea noastră (în special al lui Sorin) despre acest domeniu şi, din când în când, aducem un invitat special să ne vorbească despre cum să investeşti în criptomonede cât se poate de realist şi fără pierderi.

Nu avem de gând să invităm doar persoane publice sau persoane care au lansat exchenge-uri/proiecte în această direcţie, vrem să chemăm şi investitori care să ne vorbească din experienţa lor pentru că asta este cel mai important.

Invitatul episodului este Adrian Priceputu, inginer de meserie şi un mare pasionat de criptomonede.

Te invit să asculţi episodul cu Adrian şi Sorin dacă eşti pasionat de zona cryto. Eu vor vorbi despre acest subiect pentru cei care sunt începători în domeniu.

Aşteptăm întrebările tale printr-un comentariu puţin mai jos.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În prima partea a interviului, Adrian vorbeşte despre:

 1. Ce presupune zona de trading in crypto?
 2. Ce este un masternode in zona crypto?
 3. Exista venit pasiv in acest context?
 4. Care este investitia initial pentru un masternode bun?
 5. Cum pot fi evaluate cele mai bune coin-uri in care sa investesti?

Atât pentru astăzi!

Succes la bani!

]]>
Bine te-am regăsit cu un nou episod din sfera criptomonedelor. Cred că ai remarcat pasiunea noastră (în special al lui Sorin) despre acest domeniu şi, din când în când, aducem un invitat special să ne vorbească despre cum să investeşti în criptomonede ... Bine te-am regăsit cu un nou episod din sfera criptomonedelor. Cred că ai remarcat pasiunea noastră (în special al lui Sorin) despre acest domeniu şi, din când în când, aducem un invitat special să ne vorbească despre cum să investeşti în criptomonede cât se poate de realist şi fără pierderi. Nu avem de gând să […] Banii Vorbesc clean 30:45 15748
Banii Vorbesc S.02 Ep.08 cu Roxana Bucur despre Planificarea Financiara Pentru Batranete (Partea II) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-partea-ii/ Fri, 27 Apr 2018 08:25:38 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15733 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-partea-ii/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-partea-ii/feed/ 0 Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Roxana Bucur. Dacă în prima parte am vorbit mai multe despre educaţia financiară şi despre cât de bine sunt românii pregătiţi pentru viitor, în noul episod trecem la lucruri mai concrete şi vom aborda în special subiectul Asigurărilor Unit Linked (cu partea investiţională) şi vom […] Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Roxana Bucur.

Dacă în prima parte am vorbit mai multe despre educaţia financiară şi despre cât de bine sunt românii pregătiţi pentru viitor, în noul episod trecem la lucruri mai concrete şi vom aborda în special subiectul Asigurărilor Unit Linked (cu partea investiţională) şi vom vorbi şi despre cum a apărut noua ei carte pentru copii.

Înainte de toate, te invit să asculţi prima parte a interviului – Banii Vorbesc S.02 Ep.07 cu Roxana Bucur despre Planificarea Financiara Pentru Batranete (Partea I)

Aşteptăm cu drag întrebări printr-un comentariu mai jos!

Nu uita că poţi descărca gratuit episodul pentru a-l asculta unde îţi este ţie mai confortabil.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În a doua parte a interviului Roxana Bucur vorbeşte despre:

 1. Care sunt avantajele asigurarilor unit-linked?
 2. Care sunt sumele minime cu care poti incepe o asigurare unit-linked?
 3. Care e durata minima a unui contract de asigurare de tip unit-linked?
 4. Cum a aparut cartea Maruntila si Bancnotila si care e ideea din spatele ei?
 5. Care sunt cele mai importante 3 sfaturi pe care le poate oferi Roxana cuiva care e la inceput pe drumul spre educatia financiara?

Atât pentru astăzi!

Succes la bani!

]]>
Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Roxana Bucur. Dacă în prima parte am vorbit mai multe despre educaţia financiară şi despre cât de bine sunt românii pregătiţi pentru viitor, în noul episod trecem la lucruri mai concrete şi vom aborda ... Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Roxana Bucur. Dacă în prima parte am vorbit mai multe despre educaţia financiară şi despre cât de bine sunt românii pregătiţi pentru viitor, în noul episod trecem la lucruri mai concrete şi vom aborda în special subiectul Asigurărilor Unit Linked (cu partea investiţională) şi vom […] Banii Vorbesc clean 18:24 15733
Banii Vorbesc S.02 Ep.07 cu Roxana Bucur despre Planificarea Financiara Pentru Batranete (Partea I) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-i/ Fri, 20 Apr 2018 06:24:40 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15701 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-i/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-roxana-bucur-i/feed/ 0 Avem un nou episod cu un nou invitat special la emisiunea Banii Vorbesc. Invitata noastră este Roxana Bucur, pe care o cunoşti deja de pe blog datorită articolelor scrise de ea despre planificarea financiară şi despre Asigurarea Unit Linked. Are o experienţă bogată în modele de planificare financiară pentru bătrâneţe, în asigurări şi pensii, iar […] Avem un nou episod cu un nou invitat special la emisiunea Banii Vorbesc.

Invitata noastră este Roxana Bucur, pe care o cunoşti deja de pe blog datorită articolelor scrise de ea despre planificarea financiară şi despre Asigurarea Unit Linked.

Are o experienţă bogată în modele de planificare financiară pentru bătrâneţe, în asigurări şi pensii, iar de curând a scris şi o carte pentru copii.

Ea ne va vorbi în aceste 2 episoade despre educaţie financiară, despre cartea ei pentru copii, dar, cel mai important, despre cum poţi să-ţi asiguri bătrâneţea din punct de vedere financiar şi cum te poate ajuta o asigurare unit-linked.

Cartea de copii scrisă de Roxana se numeşte Mărunțilă și Bancnoțilă – te invit să citeşti recenzia.

Mai multe informaţii despre activitatea ei poţi găsi pe blogul personal psihologiabanilor.ro.

Este o emisiunea specială pe care o recomand cu cea mai mare căldură.

Poţi descărca gratuit episodul pentru a-l asculta în maşină sau în orice călătorie.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

În prima partea a interviului Roxana Bucur vorbeşte despre:

 1. Cum a apărut această pasiune către educaţia financiară;
 2. Cum este să lucrezi ca planificator/educator financiar în România;
 3. Ce înseamnă educaţia financiară pentru ea;
 4. Cât de bine pregătiţi suntem noi, românii, când vine vorba despre educaţia financiară;
 5. Multe alte informaţii utile.

În a doua parte vom discuta strict despre Asigurarea Unit linked şi despre pensiile private.

]]>
Avem un nou episod cu un nou invitat special la emisiunea Banii Vorbesc. Invitata noastră este Roxana Bucur, pe care o cunoşti deja de pe blog datorită articolelor scrise de ea despre planificarea financiară şi despre Asigurarea Unit Linked. Avem un nou episod cu un nou invitat special la emisiunea Banii Vorbesc. Invitata noastră este Roxana Bucur, pe care o cunoşti deja de pe blog datorită articolelor scrise de ea despre planificarea financiară şi despre Asigurarea Unit Linked. Are o experienţă bogată în modele de planificare financiară pentru bătrâneţe, în asigurări şi pensii, iar […] Banii Vorbesc clean 21:34 15701
Banii Vorbesc S.02 Ep.06 cu Andreea Laura Parlafes – Experienta Mea Financiara https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-06-cu-andreea-laura-parlafes/ Fri, 13 Apr 2018 06:18:33 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15683 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-06-cu-andreea-laura-parlafes/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-06-cu-andreea-laura-parlafes/feed/ 0 Astăzi a apărut un nou episod tip monolog! Ţi-am promis la început că sezonul acesta vom schimba tipurile de emisiuni iar acesta despre “Experienţa mea Financiară” va fi realizat de cât mai multe persoane. Te invit să o asculţi pe Andreea şi să-i decoperi propria experienţă financiară. Mai jos te invit să citeşti desfăşurătorul acestui […] Astăzi a apărut un nou episod tip monolog! Ţi-am promis la început că sezonul acesta vom schimba tipurile de emisiuni iar acesta despre “Experienţa mea Financiară” va fi realizat de cât mai multe persoane.

Te invit să o asculţi pe Andreea şi să-i decoperi propria experienţă financiară.

Mai jos te invit să citeşti desfăşurătorul acestui episod.

Abia aşteptăm să aflăm părerea voastră despre acest tip de episod.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

Desfăşurător Podcast S02 E06: Experienta mea financiara

Buna ziua si bine v-am gasit la un nou episod din podcast-ul Banii Vorbesc, podcast-ul pentru educatia ta financiara. Astazi aveti o noua poveste de viata despre educatie financiara si anume povestea mea despre ce inseamna banii, cum sa faci si sa economisesti bani.

Cine sunt eu?

Numele meu este Parlafes Andreea Laura, web designer, blogger si prietena lui Sorin Amzu, impreuna cu care am inceput acest podcast.

Nu sunt o persona care s-a nascut intr-o familie de oameni instariti si nici nu sunt o persoana extrabogata. Povestea mea nu este despre mici imprumuturi de un milion de dolari ca Donald Trump ci este despre munca, perseverenta si dorinta de a reusi in viata.

Provin dintr-o familie de trei copii. Mi-am petrecut marea majoritate a copilarie la tara, iar parinti mei au incercat sa ne ofere ce au putut. Nu pot sa spun ca am primit o educatie financiara de la parinti mei, dar am invatat multe din greselile lor cu banii.

 • Sa nu te bagi intr-o afacere fara sa stii nimic despre domeniu.
 • Sa nu iti extinzi ratele la banca.
 • Sa nu faci imprumuturi sau descoperiri de card pentru orice lucru de care ai nevoie.
 • Sa vorbesti deschis cu partenerul de viata despre bani.
 • Sa nu crezi ca daca in tinerete sa faci bani a functionat intr-un fel acelasi sistem o sa functioneze toata viata, si multe altele.

Desi am invatat aceste lucruri in varianta grea, acestea au creat si preconceptii negative legate de bani, care aveau sa ma traga in jos.

 • Credeam ca banii sunt foarte greu de castigat si foarte usor de pierdut.
 • Simteam ca nu sunt demna sa castig o suma de bani daca nu munceam foarte mult.
 • Credeam ca numai banii sunt cei care-mi pot aduce fericirea si ca, atata timp cat nu am bani, nu am valoare ca persoana.

Baza in educatia mea financiara l-a avut povestea bunici mele.

Traind la tara si fiind sora cea mare, a fost un sprijin pentru mama ei. In copilarie bunica mea era trimisa la muncile campului si la alti sateni pentru a aduce acasa legume sau bani. Bunica mergea pe ascuns la scoala si isi facea in graba temele, pentru ca mama ei o batea si-i spunea ca nu-i trebuie educatie ci trebuie sa se duca la munca campului. Insa bunica mea, desi nu pot sa ma laud ca a ajuns profesoara sau cine stie ce mai mare, stia ca vrea sa invete.

Am fost de aceasi parere. Ca daca aveam de gand sa plec de la tara si sa-mi castig independenta financiara, educatia era cea mai importanta.

Nu stiu altii ce au invatat, dar eu, pe partea de educatie financiara din copilarie si studentie am invatat cum sa ma incadrez intr-un buget si cum sa fac economii.

Din solutile mele la vremea aceea erau sa:

 • Nu cumparam carti dar le luam de la biblioteca si le scanam.
 • Mergeam pe jos de unde stateam in gazda la liceu si facultate.
 • Am intrat la facultate la fara taxa si incercam sa ma mentin acolo.
 • Ca mancare, o punga de orez si 10 kilograme de cartofii pe langa alte legume si snitele de soia faceam sa ajunga pentru o luna sau mai mult pentru mie si surorilor mele.
 • Nu ieseam in oras.
 • Nu imi cumparam haine noi si aveam grija de sanatatea noastra.

Mama a fost cea care ne-a ajutat sa stam in gazda in oras. Ea a plecat in strainatate sa munceasca pentru a ne oferi o viata mai buna.

Am simtit ca trebuia si noi sa ajutam cu ceva pentru a face lucrurile mai usoare, asa ca pe timpul verii ne-am cautat de munca.

Primi mei bani si ai surorilor mele din pacate nu au ajuns la noi, au ajuns la tata care se tot plangea de bani. Insa din al doilea an am inceput sa ne desteptam si ne-am impus. Erau bani nostrii si meritam sa ne bucuram de munca noastra.

Un alt lucru pe care l-am invatat atunci, cu care nu stiu daca m-am nascut sau lipsa de unele lucruri a contribuit la abilitatea asta, am devenit o persoana foarte inventiva. O abilitate care aveam sa descopar mai tarziu ca imi poate aduce bani.

Uneori experientele de viata iti ofera lectii de educatie financiara chiar si atunci cand nu iti dai seama. Ca vanzator comercial si ca voluntar am invatat sa nu-mi fie rusine sa cer si sa spun ce gandesc si ce simt.

Cele doua lucruri, sa gasesc solutii inventive si sa nu-mi fie rusine m-au ajutat sa vin cu prima mea solutie de a face bani, sa fac martisoare, felicitari si albume din quilling.

Primi mei bani din ceea ce am facut eu cu mana mea cred ca au fost o bucurie mai mare decat primul meu job.

Insa aceasta solutie nu a fost singura idee pe care am creat-o si am pus-o in practica.

 • Am extins partea de quilling si am facut tablouri, bijuterii, suporturi de pahare si elemente de decor.
 • Am predat quilling si altor persoane.
 • Am creat un joc pentru copii Campionul familiei (in care copii primesc cate o insigna atunci cand invata ceva bun sa faca).
 • Am realizat set de intrebari pentru cupluri, set de intrebari pentru prieteni si set de intrebari pentru copii care le-am vandut sub forma de cartonase printate ca joc de a te cunoaste mai bine cu partenerul de viata, prietenii tai sau copii tai.
 • Am realizat un set de cupoane pentru cupluri.
 • Am facut iconite ca elemente de design pe care le-am vandut online.
 • Am creat un blog din care castig din AdSense si alte idei.

Unele idei le-am pastrat si le continui, altele nu. Cert e ca nu as vrea niciodata sa renunt sa testez din ideile mele, chiar daca unele ar putea sa fie proaste.

Astfel, ce am invatat din experienta de a testa e ca teoria fara practica e egal cu zero.

As fi putut vorbi la infinit despre ideile mele cu familia mea, cu prieteni mei, insa numai testand sti ce merge si ce nu.

Dar sa revenim la partea de studentie. Dupa cum am povestit am invatat cum sa fac economii si cum sa vin cu solutii creative.

Am terminat studiile si ma aflam cu o diploma, de master in terapie de cuplu si familie si fara experienta. Am ramas dezamagita ca nu terminam de studiat, ca trebuia sa caut unde sa fac practica doi ani, ca trebuia sa ma specializez pe o anumita scoala de terapie si simteam ca-mi trec anii si o sa raman un elev toata viata mea. Am incercat sa ma angajez pe profilul meu dar eram mereu acceptata ca voluntar si fara sa primesc bani.

Este greu sa renunti la ceva cand asta ai vrut sa faci mult timp asta. Dar m-am resemnat si mi-am cautat un loc de munca in ceea ce aveam experienta, vanzari.

Atunci l-am intalnit pe Sorin. Toate lucrurile bune si frumoase, pana cand ne-am mutat impreuna si mi-am pierdut locul de munca.

Si pe langa astea aveam probleme in familia mea de baza, nu mai stiam ce vreau sa fac – daca sa revin sa incerc in psihologie sau sa caut altceva si simteam ca ii ingreunez viata si prietenului meu.

In aceasta perioada printe interviuri si rezolvarea problemelor de zi cu zi simteam ca am mai multe sanse de angajare pe ceva mai bun daca invat mai multe. Am invatat Excel, Photoshop si alte abilitati.

Dupa multe incercari de interviuri, cand incepusem sa pierd speranta ca o sa gasesc un loc de munca din care sa si invat ceva si sa ma dezvolt, m-am angajat pe DTP print.

Incurajata de prietenul meu nu am incetat niciodata sa invat si sa ma dezvolt. Ma bucur si ii multumesc ca a avut rabdare in cele mai grele momente din viata mea. Fara el nu as fi reusit sa imi pastrez ambitia.

Eu spun ca am evoluat.

Sunt acum web designer si blogar.

Avem podcastul bani vorbesc si ne sustinem unul pe celalalt in proiectele din afara locului de munca pe care le facem.

Am strans si strangem in continuare bani in economii pentru apartamentul pe care vrem sa-l cumparam.

Lucrez acum la 5 produse fizice pentru designeri.

In continuare imi dezvolt blogul si continui sa invat din domeniul meu si sa-mi iau calificari.

Am inceput sa scriu o carte despre ceea ce trebuie sa sti ca web designer. Si o sa continui sa vin cu alte idei noi.

In concluzie, ce m-a ajutat sa-mi castig independenta financiara a fost sa: invat, sa las mandria la o parte, sa caut solutii si sa trec de la vorbe la actiune.

Sper ca in continuare sa imi pastrez modul de a gandi si a actiona. Si sa transmit si altora din energia mea.

Va multumesc pentru ca ati ascultat acest episod si ati fost alaturi de noi de mai bine de un an. Sper ca experienta mea de viata sa va inspire sa faceti si voi schimbarea pe care o doriti.

Acesta a fost episodul de saptamana aceasta, mult succes pana data viitoare cand ne mai auzim.

]]>
Astăzi a apărut un nou episod tip monolog! Ţi-am promis la început că sezonul acesta vom schimba tipurile de emisiuni iar acesta despre “Experienţa mea Financiară” va fi realizat de cât mai multe persoane. Te invit să o asculţi pe Andreea şi să-i decop... Astăzi a apărut un nou episod tip monolog! Ţi-am promis la început că sezonul acesta vom schimba tipurile de emisiuni iar acesta despre “Experienţa mea Financiară” va fi realizat de cât mai multe persoane. Te invit să o asculţi pe Andreea şi să-i decoperi propria experienţă financiară. Mai jos te invit să citeşti desfăşurătorul acestui […] Banii Vorbesc clean 9:57 15683
Banii Vorbesc S.02 Ep.05 Silvia Bogdan – Importanta Educatiei Financiare Timpurii – Partea a II-a https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-05-cu-silvia-bogdan-ii/ Thu, 05 Apr 2018 06:22:06 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15660 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-05-cu-silvia-bogdan-ii/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s-02-ep-05-cu-silvia-bogdan-ii/feed/ 0 Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Silvia Bogdan. Dacă ai început să asculţi doar a doua parte, te rog să opreşti să începi cu prima parte a interviului. Părţile au legătură între ele şi ar fi bine să fie începi cu prima parte: Banii Vorbesc S.02 Ep.04 cu Silvia Bogdan – […] Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Silvia Bogdan. Dacă ai început să asculţi doar a doua parte, te rog să opreşti să începi cu prima parte a interviului. Părţile au legătură între ele şi ar fi bine să fie începi cu prima parte:

Banii Vorbesc S.02 Ep.04 cu Silvia Bogdan – Importanta Educatiei Financiare Timpurii Partea I-a

Silvia Bogdan este consultant, facilitator şi trainer şi face parte din echipa de conducere a Şcolii de Valori. A dezvoltat alături de BCR programul SEIF – Şcoala De Bani – care, după părerea mea, este cel mai mare program de educaţie financiară din România.

Silvia a dezvoltat şi blogul disruptivethinking.ro unde, de curând, a început să publice articole de educaţie financiară foarte interesante.

Te invit să asculţi podcastul şi să revii cu întrebări/comentarii despre subiect.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

Ce răspunsuri vei afla din prima partea a interviului:

1. Cum iti poti organiza categoriile de cheltuieli?

2. Cat de mult poti economisi din venituri?

3. Ce a adus internetul nou la nivel de oportunitati de a-ti creste veniturile?

4. Ce carti i-au dezvoltat interesul pentru educatia financiara?

5. Care sunt cele mai bune 3 sfaturi pentru cineva care vrea sa invete mai multe despre zona financiara?

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

]]>
Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Silvia Bogdan. Dacă ai început să asculţi doar a doua parte, te rog să opreşti să începi cu prima parte a interviului. Părţile au legătură între ele şi ar fi bine să fie începi cu prima parte: Banii Vo... Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Silvia Bogdan. Dacă ai început să asculţi doar a doua parte, te rog să opreşti să începi cu prima parte a interviului. Părţile au legătură între ele şi ar fi bine să fie începi cu prima parte: Banii Vorbesc S.02 Ep.04 cu Silvia Bogdan – […] Banii Vorbesc clean 33:31 15660
Banii Vorbesc S.02 Ep.04 cu Silvia Bogdan – Importanta Educatiei Financiare Timpurii https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-silvia-bogdan-partea-i/ Fri, 30 Mar 2018 06:33:33 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15654 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-silvia-bogdan-partea-i/#respond https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-silvia-bogdan-partea-i/feed/ 0 Am cunoscut-o pe Silvia Bogdan la Money Forum România 2018, la Răşnov, şi din prima clipă am ştiut că trebuie să participe la acest podcast şi aflăm cât mai multe lucruri din experienţa ei. Ne-a povestit foarte multe lucruri despre cum a ajuns educaţia financiară în viaţa ei, despre lucrurile minunate pe care le face […] Am cunoscut-o pe Silvia Bogdan la Money Forum România 2018, la Răşnov, şi din prima clipă am ştiut că trebuie să participe la acest podcast şi aflăm cât mai multe lucruri din experienţa ei.

Ne-a povestit foarte multe lucruri despre cum a ajuns educaţia financiară în viaţa ei, despre lucrurile minunate pe care le face la Şcoala de Valori (cel mai mare ONG care promovează educaţia în România) şi, în special, despre proiectul SEIF – Şcoala de Bani – un proiect extrem de bun de educaţie financiară realizat în parteneriat cu BCR.

Cred că acest proiect, SEIF, este cel mai mare proiect de educaţie financiară adresat adulţilor din România şi pot doar să mă bucur de aşa ceva. Dacă vei auzi despre organizarea unui seminar în oraşul tău, îţi recomand să merg fără ezitare. O să merite 🙂

Silvia a dezvoltat şi blogul disruptivethinking.ro unde, de curând, a început să publice articole de educaţie financiară foarte interesante.

Te invit să asculţi podcastul şi să revii cu întrebări/comentarii despre subiect.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

Ce răspunsuri vei afla din prima partea a interviului:

1. De unde a aparut atractia ei pentru educatia financiara?

2. Cum i-a schimbat viata acest tip de educatie?

3. Sunt banii un obiectiv sau un mijloc?

4. Ce este programul SEIF?

5. Ce iti retine pe romani sa economiseasca?

Succes la bani!

]]>
Am cunoscut-o pe Silvia Bogdan la Money Forum România 2018, la Răşnov, şi din prima clipă am ştiut că trebuie să participe la acest podcast şi aflăm cât mai multe lucruri din experienţa ei. Ne-a povestit foarte multe lucruri despre cum a ajuns educaţia... Am cunoscut-o pe Silvia Bogdan la Money Forum România 2018, la Răşnov, şi din prima clipă am ştiut că trebuie să participe la acest podcast şi aflăm cât mai multe lucruri din experienţa ei. Ne-a povestit foarte multe lucruri despre cum a ajuns educaţia financiară în viaţa ei, despre lucrurile minunate pe care le face […] Banii Vorbesc clean 31:26 15654
Banii Vorbesc S.02 Ep.03 cu Marius Morra – Despre Proiectul LDV Bank si Investitia in Criptomonede https://laurentiumihai.ro/marius-morra-despre-proiectul-ldv-bank/ Mon, 19 Mar 2018 15:18:50 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15595 https://laurentiumihai.ro/marius-morra-despre-proiectul-ldv-bank/#respond https://laurentiumihai.ro/marius-morra-despre-proiectul-ldv-bank/feed/ 0 Ne întoarem reflectoarele către criptomonede cu un nou invitat special din România, fondatorul proiectului LDV Bank, Marius Morra. Este un proiect românesc ambiţios din zona criptomonedelor care poate să arate cât mare este piaţa monedelor virtuale în România şi câte planuri sunt în această direcţie. Este ca un răspuns pentru cei care încă nu au […] Ne întoarem reflectoarele către criptomonede cu un nou invitat special din România, fondatorul proiectului LDV Bank, Marius Morra.

Este un proiect românesc ambiţios din zona criptomonedelor care poate să arate cât mare este piaţa monedelor virtuale în România şi câte planuri sunt în această direcţie. Este ca un răspuns pentru cei care încă nu au aşa multă încredere în aceste monede şi în tehnologia blockchain.

Marius Morra ne va oferi mai multe detalii despre ce înseamnă un crypto-friendly bank, ce este un ICO şi care sunt previziunile criptomonedelor pe viitor.

Ne va povesti şi despre LDV Bank care iniţial este un Coin Offering (platformă de tranzacţionare + portofel), dar care are ca scop ca în termen de 5 ani să funcţioneze ca un crypto-friendly bank.

Personal, te invit să te informezi foarte mult despre tehnologie şi după să vezice face fiecare monedă în parte.

Ascultă episodul şi vezi ce are de spus Marius despre criptomonede şi despre LDV Bank.

Orice comentariu pe baza subiectului este bine venit.

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

    

Ce răspunsuri vei afla de la Marius Morra:

1. Ce e un crypto-friendly bank?

2. Ce reprezinta un ICO?

3. Cum a aparut LDV Bank si care e viziunea din spatele proiectului?

4. Care sunt previziunile pentru viitorul crypto?

5. Ce ar trebui sa faca un incepator in zona crypto, care e foarte curios?

Vor urma şi alte interviuri la fel de înteresante.

Succes la investiţii!

]]>
Ne întoarem reflectoarele către criptomonede cu un nou invitat special din România, fondatorul proiectului LDV Bank, Marius Morra. Este un proiect românesc ambiţios din zona criptomonedelor care poate să arate cât mare este piaţa monedelor virtuale în ... Ne întoarem reflectoarele către criptomonede cu un nou invitat special din România, fondatorul proiectului LDV Bank, Marius Morra. Este un proiect românesc ambiţios din zona criptomonedelor care poate să arate cât mare este piaţa monedelor virtuale în România şi câte planuri sunt în această direcţie. Este ca un răspuns pentru cei care încă nu au […] Banii Vorbesc clean 36:38 15595
Banii Vorbesc S.02 Ep.02 – Sfaturi Financiare pentru Nunta https://laurentiumihai.ro/sfaturi-financiare-pentru-nunta/ Mon, 12 Mar 2018 14:43:22 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15579 Am revenit cu un nou episod din sezonul 2 al emisiunii Banii Vorbesc. De data aceasta, Sorin Amzu vorbeşte cu Andreea Parlafes despre cum să-ţi organizezi nunta din punct de vedere financiar. Este un subiect foarte întâlnit la început de an şi mă bucur să-i aud vorbind despre el. Mai jos ai toate informaţiile despre […] Am revenit cu un nou episod din sezonul 2 al emisiunii Banii Vorbesc. De data aceasta, Sorin Amzu vorbeşte cu Andreea Parlafes despre cum să-ţi organizezi nunta din punct de vedere financiar. Este un subiect foarte întâlnit la început de an şi mă bucur... Am revenit cu un nou episod din sezonul 2 al emisiunii Banii Vorbesc. De data aceasta, Sorin Amzu vorbeşte cu Andreea Parlafes despre cum să-ţi organizezi nunta din punct de vedere financiar. Este un subiect foarte întâlnit la început de an şi mă bucur să-i aud vorbind despre el. Mai jos ai toate informaţiile despre […] Banii Vorbesc clean 19:18 15579 Banii Vorbesc S02 Ep.1 – Experienta Mea Financiara cu Sorin Amzu https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-s02-ep-1-experienta-mea-financiara/ Thu, 22 Feb 2018 13:42:58 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15532 Anunţăm cu mare bucurie că Emisiunea Banii Vorbesc s-a întors cu un nou sezon. Sezonul nou va fi puţin mai diferit. Evoluăm şi asta este foarte bine. Vrem mai multe tipuri de conţinut şi lucrăm la acest aspect. Vom avea atât interviuri cu oameni interesanţi, cât şi mini poveşti personale despre modul în care ne […] Anunţăm cu mare bucurie că Emisiunea Banii Vorbesc s-a întors cu un nou sezon. Sezonul nou va fi puţin mai diferit. Evoluăm şi asta este foarte bine. Vrem mai multe tipuri de conţinut şi lucrăm la acest aspect. Anunţăm cu mare bucurie că Emisiunea Banii Vorbesc s-a întors cu un nou sezon. Sezonul nou va fi puţin mai diferit. Evoluăm şi asta este foarte bine. Vrem mai multe tipuri de conţinut şi lucrăm la acest aspect. Vom avea atât interviuri cu oameni interesanţi, cât şi mini poveşti personale despre modul în care ne […] Banii Vorbesc clean 15:55 15532 Banii Vorbesc #37 cu Sorin Amzu si Laurentiu Mihai despre primul an de emisiune si despre ce au invatat in 2017 https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-37-cu-laurentiu-mihai-si-sorin-amzu/ Wed, 13 Dec 2017 15:55:57 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15343 37 de episoare, 1 an şi 2 luni de la primul episod publicat, 15.000 de ascultători, locul 1 în iTunes în categoria de Business pe România (emisiuni in limba romania), 16 invitaţi speciali şi sute de sfaturi utile – asta inseamna emisiunea Banii Vorbesc până acum. Ne bucurăm (Sorin şi cu mine) că am ajuns […] 37 de episoare, 1 an şi 2 luni de la primul episod publicat, 15.000 de ascultători, locul 1 în iTunes în categoria de Business pe România (emisiuni in limba romania), 16 invitaţi speciali şi sute de sfaturi utile – asta inseamna emisiunea Banii Vorbesc... 37 de episoare, 1 an şi 2 luni de la primul episod publicat, 15.000 de ascultători, locul 1 în iTunes în categoria de Business pe România (emisiuni in limba romania), 16 invitaţi speciali şi sute de sfaturi utile – asta inseamna emisiunea Banii Vorbesc până acum. Ne bucurăm (Sorin şi cu mine) că am ajuns […] Banii Vorbesc clean 40:34 15343 Banii Vorbesc #36 cu Cătălin Ionaşcu despre cum te schimbă poziţia de Antreprenor (Partea a II-a) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-36-cu-catalin-ionascu/ Fri, 24 Nov 2017 09:20:43 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15296 Revenim cu cea de-a doua partea a interviului cu Cătălin Ionaşcu. Dacă în prima parte Cătălin ne-a povestit despre cum reuşeşte să fie productiv, atât la muncă, cât şi în viaţa personală, şi despre lansarea Agenţiei Românian Copywriter, în cea de-a doua parte ne povesteşte despre transformările lui de când a devenit Antreprenor şi despre […] Revenim cu cea de-a doua partea a interviului cu Cătălin Ionaşcu. Dacă în prima parte Cătălin ne-a povestit despre cum reuşeşte să fie productiv, atât la muncă, cât şi în viaţa personală, şi despre lansarea Agenţiei Românian Copywriter, Revenim cu cea de-a doua partea a interviului cu Cătălin Ionaşcu. Dacă în prima parte Cătălin ne-a povestit despre cum reuşeşte să fie productiv, atât la muncă, cât şi în viaţa personală, şi despre lansarea Agenţiei Românian Copywriter, în cea de-a doua parte ne povesteşte despre transformările lui de când a devenit Antreprenor şi despre […] Banii Vorbesc clean 26:45 15296 Banii Vorbesc #36 cu Horatiu Sasu despre cum sa te descurci din punct de vedere financiar si juridic ca antreprenor https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-36-cu-horatiu-sasu/ Mon, 20 Nov 2017 09:43:49 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15276 Bine te-am regăsit cu un nou podcast marca Banii Vorbesc. Invitatul din această emisiune este Horaţiu Sasu, un prieten drag care are o mare experienţă în domeniul financiar-contabil-juridic pentru afaceri. Chiar despre acest subiect l-am invitat să vorbească şi despre un curs pe care el îl lansează în scurt timp. Vei afla din podcastul de […] Bine te-am regăsit cu un nou podcast marca Banii Vorbesc. Invitatul din această emisiune este Horaţiu Sasu, un prieten drag care are o mare experienţă în domeniul financiar-contabil-juridic pentru afaceri. Chiar despre acest subiect l-am invitat să vor... Bine te-am regăsit cu un nou podcast marca Banii Vorbesc. Invitatul din această emisiune este Horaţiu Sasu, un prieten drag care are o mare experienţă în domeniul financiar-contabil-juridic pentru afaceri. Chiar despre acest subiect l-am invitat să vorbească şi despre un curs pe care el îl lansează în scurt timp. Vei afla din podcastul de […] Banii Vorbesc clean 58:18 15276 Banii Vorbesc #34 cu Catalin Ionascu despre productivitate si Agentia Romanian Copywriter (partea I) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-34-cu-catalin-ionascu/ Fri, 03 Nov 2017 07:38:51 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15264 Am revenit cu un nou podcast şi un nou invitat care o să ne povestească despre un domeniu foarte drag mie. Invitatul este bunul meu prieten Cătălin Ionaşcu alături de care am multe poveşti frumoase când vine vorba de colaborări. Am lucrat mulţi ani împreună (voluntariat + business), iar din acest an a ales drumu […] Am revenit cu un nou podcast şi un nou invitat care o să ne povestească despre un domeniu foarte drag mie. Invitatul este bunul meu prieten Cătălin Ionaşcu alături de care am multe poveşti frumoase când vine vorba de colaborări. Am revenit cu un nou podcast şi un nou invitat care o să ne povestească despre un domeniu foarte drag mie. Invitatul este bunul meu prieten Cătălin Ionaşcu alături de care am multe poveşti frumoase când vine vorba de colaborări. Am lucrat mulţi ani împreună (voluntariat + business), iar din acest an a ales drumu […] Banii Vorbesc clean 22:16 15264 Banii Vorbesc #33 cu Iulia Stancu despre important educatiei financiare in familie (partea a II-a) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-33-cu-iulia-stancu/ Fri, 27 Oct 2017 07:27:53 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15259 Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Iulia Stancu, blogger pe economisim.info. Dacă încă nu ai ascultat prima parte, te invit să faci asta pentru că cele 2 părţi au legătură între ele. Prima parte a interviului o poţi găsi aici – Banii Vorbesc #32 cu Iulia Stancu despre blogul economisim.info si educatie […] Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Iulia Stancu, blogger pe economisim.info. Dacă încă nu ai ascultat prima parte, te invit să faci asta pentru că cele 2 părţi au legătură între ele. Prima parte a interviului o poţi găsi aici – Banii Vo... Am revenit cu cea de-a doua parte a interviului cu Iulia Stancu, blogger pe economisim.info. Dacă încă nu ai ascultat prima parte, te invit să faci asta pentru că cele 2 părţi au legătură între ele. Prima parte a interviului o poţi găsi aici – Banii Vorbesc #32 cu Iulia Stancu despre blogul economisim.info si educatie […] Banii Vorbesc clean 30:22 15259 Banii Vorbesc #32 cu Iulia Stancu despre blogul economisim.info si educatie financiara (prima parte) https://laurentiumihai.ro/iulia-stancu-economisim-info/ Fri, 20 Oct 2017 08:04:40 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15247 Ne-am intors cu un nou invitat special din zona educaţiei financiare. Să facem cunoştinţă cu Iulia Stancu, dar sunt sigur că mulţi dintre voi deja o cunoaşteţi şi îi urmăriţi blogul – economisim.info. Un blog pe care îl citesc de mult timp şi pe care îl recomand tuturor care sunt interesaţi de educaţia financiară. În […] Ne-am intors cu un nou invitat special din zona educaţiei financiare. Să facem cunoştinţă cu Iulia Stancu, dar sunt sigur că mulţi dintre voi deja o cunoaşteţi şi îi urmăriţi blogul – economisim.info. Un blog pe care îl citesc de mult timp şi pe care î... Ne-am intors cu un nou invitat special din zona educaţiei financiare. Să facem cunoştinţă cu Iulia Stancu, dar sunt sigur că mulţi dintre voi deja o cunoaşteţi şi îi urmăriţi blogul – economisim.info. Un blog pe care îl citesc de mult timp şi pe care îl recomand tuturor care sunt interesaţi de educaţia financiară. În […] Banii Vorbesc clean 17:13 15247 Banii Vorbesc #31 cu Luca Dezmir despre Bursa, Cryptomonede si alte lucruri interesante (Partea a II-a) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-31-luca-dezmir/ Fri, 13 Oct 2017 06:43:35 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15223 Am revenit bucuroşi cu cea de-a doua parte a interviului cu Luca Dezmir. Vreau să ştii că părţile sunt strâns legate între ele şi te invit prima oară să asculţi prima parte a interviului -> Luca Dezmir despre cum sa investesti inteligent in imobiliare. În cea de-a doua parte a interviului cu Luca Dezmir, vei afla […] Am revenit bucuroşi cu cea de-a doua parte a interviului cu Luca Dezmir. Vreau să ştii că părţile sunt strâns legate între ele şi te invit prima oară să asculţi prima parte a interviului -> Luca Dezmir despre cum sa investesti inteligent in imobiliare.... Am revenit bucuroşi cu cea de-a doua parte a interviului cu Luca Dezmir. Vreau să ştii că părţile sunt strâns legate între ele şi te invit prima oară să asculţi prima parte a interviului -> Luca Dezmir despre cum sa investesti inteligent in imobiliare. În cea de-a doua parte a interviului cu Luca Dezmir, vei afla […] Banii Vorbesc clean 41:48 15223 Banii Vorbesc #30: Cu Luca Dezmir despre cum sa investesti inteligent in imobiliare (partea I) https://laurentiumihai.ro/cum-sa-investesti-inteligent-imobiliare/ Fri, 06 Oct 2017 06:38:25 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15211 A sosit momentul să vorbim să-l avem ca invitat pe Luca Dezmir, un om pe care îl admir foarte mult deoarece ştie foarte foarte ce înseamnă educaţia financiară şi cum îţi poate schimba viaţa. Este prima persoana din România care a scris despre acest concept şi deţine blogul milionarulmioritic.com. Încă din 2001 a început să […] A sosit momentul să vorbim să-l avem ca invitat pe Luca Dezmir, un om pe care îl admir foarte mult deoarece ştie foarte foarte ce înseamnă educaţia financiară şi cum îţi poate schimba viaţa. Este prima persoana din România care a scris despre acest con... A sosit momentul să vorbim să-l avem ca invitat pe Luca Dezmir, un om pe care îl admir foarte mult deoarece ştie foarte foarte ce înseamnă educaţia financiară şi cum îţi poate schimba viaţa. Este prima persoana din România care a scris despre acest concept şi deţine blogul milionarulmioritic.com. Încă din 2001 a început să […] Banii Vorbesc clean 35:07 15211 Banii Vorbesc #29: Raluca Ganea: Solutii pentru a Creste Educatia Financiara in Romania (partea a II-a) https://laurentiumihai.ro/solutii-pentru-creste-educatia-financiara/ Tue, 26 Sep 2017 13:19:51 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15196 Înainte să asculţi podcastul de astăzi, îţi recomand să asculţi prima parte unde o vei cunoaşte mai bine pe Raluca Ganea. Ea a vorbit în prima parte despre Importanţa Cluburilor de Investitori în România. Cum îi ajută pe investitori faptul că fac parte dintr-o comunitate. Prima parte o poţi asculta AICI. În cea de-a doua […] Înainte să asculţi podcastul de astăzi, îţi recomand să asculţi prima parte unde o vei cunoaşte mai bine pe Raluca Ganea. Ea a vorbit în prima parte despre Importanţa Cluburilor de Investitori în România. Cum îi ajută pe investitori faptul că fac parte... Înainte să asculţi podcastul de astăzi, îţi recomand să asculţi prima parte unde o vei cunoaşte mai bine pe Raluca Ganea. Ea a vorbit în prima parte despre Importanţa Cluburilor de Investitori în România. Cum îi ajută pe investitori faptul că fac parte dintr-o comunitate. Prima parte o poţi asculta AICI. În cea de-a doua […] Banii Vorbesc clean 35:02 15196 Banii Vorbesc #28: Raluca Ganea – Ce este si Cum te poate ajuta un Club de Investitori? (partea I) https://laurentiumihai.ro/raluca-ganea-club-de-investitori/ Fri, 22 Sep 2017 06:57:10 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15180 Te anunţ încă de la început că acest inverviu este unul dintre cele mai interesante de până acum pentru investitori. O cunosc pe Raluca de mai bine de un an când am pus bazele împreună şi cu Dragoş Păduraru a filialei Investors Club în Braşov. Raluca Ganea este preşedinţele Investors Club Romania şi a strâns […] Te anunţ încă de la început că acest inverviu este unul dintre cele mai interesante de până acum pentru investitori. O cunosc pe Raluca de mai bine de un an când am pus bazele împreună şi cu Dragoş Păduraru a filialei Investors Club în Braşov. Te anunţ încă de la început că acest inverviu este unul dintre cele mai interesante de până acum pentru investitori. O cunosc pe Raluca de mai bine de un an când am pus bazele împreună şi cu Dragoş Păduraru a filialei Investors Club în Braşov. Raluca Ganea este preşedinţele Investors Club Romania şi a strâns […] Banii Vorbesc clean 24:19 15180 Banii Vorbesc #27: Cum sa economisesti bani in domeniul Foto Video https://laurentiumihai.ro/cum-sa-economisesti-bani-domeniul-foto-video/ Fri, 15 Sep 2017 07:03:23 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15158 Bine te-am regăsit la un nou podcast Banii Vorbesc. De data aceasta Sorin va vorbi despre un domeniu drag lui şi anum Foto Video. A investit foarte mult în acestă zonă şi dorit să vorbească despre experienţa lui din această zonă. Este un podcast tip monolog. Abia aştept să-l asculţi şi să-mi spui ce părere […] Bine te-am regăsit la un nou podcast Banii Vorbesc. De data aceasta Sorin va vorbi despre un domeniu drag lui şi anum Foto Video. A investit foarte mult în acestă zonă şi dorit să vorbească despre experienţa lui din această zonă. Bine te-am regăsit la un nou podcast Banii Vorbesc. De data aceasta Sorin va vorbi despre un domeniu drag lui şi anum Foto Video. A investit foarte mult în acestă zonă şi dorit să vorbească despre experienţa lui din această zonă. Este un podcast tip monolog. Abia aştept să-l asculţi şi să-mi spui ce părere […] Banii Vorbesc clean 13:19 15158 Banii Vorbesc #26: Valentin Nedelcu – Ce inseamna independenta financiara si cum o putem atinge https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-valentin-nedelcu/ Fri, 08 Sep 2017 06:50:01 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15137 Astăzi îţi prezint un interviu foarte interesant cu un coleg din această zonă a educaţiei financiare. Mă bucur foarte mult că a acceptat invitaţia mea şi a lui Sorin de a ne vorbi despre ideile despre ce înseamnă independenţa financiară. Este vorba despre Valenin Nedelcu şi cred că îl cunoşti dacă ai citit constant articole […] Astăzi îţi prezint un interviu foarte interesant cu un coleg din această zonă a educaţiei financiare. Mă bucur foarte mult că a acceptat invitaţia mea şi a lui Sorin de a ne vorbi despre ideile despre ce înseamnă independenţa financiară. Astăzi îţi prezint un interviu foarte interesant cu un coleg din această zonă a educaţiei financiare. Mă bucur foarte mult că a acceptat invitaţia mea şi a lui Sorin de a ne vorbi despre ideile despre ce înseamnă independenţa financiară. Este vorba despre Valenin Nedelcu şi cred că îl cunoşti dacă ai citit constant articole […] Banii Vorbesc clean 36:51 15137 Banii Vorbesc #25: Cum sa economisesti in concediu https://laurentiumihai.ro/cum-sa-economisesti-concediu/ Fri, 25 Aug 2017 07:13:58 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15097 Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îşi administrează ei banii personali. De data aceasta cei doi ne prezintă modul lor de a economisi bani în concediu. Ei s-au intors din concediu motivaţi să discute despre experienţa lor şi au reuşit să facă un podcast foarte interesant. Cum au […] Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îşi administrează ei banii personali. De data aceasta cei doi ne prezintă modul lor de a economisi bani în concediu. Ei s-au intors din concediu motivaţi să discute despre experi... Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îşi administrează ei banii personali. De data aceasta cei doi ne prezintă modul lor de a economisi bani în concediu. Ei s-au intors din concediu motivaţi să discute despre experienţa lor şi au reuşit să facă un podcast foarte interesant. Cum au […] Banii Vorbesc clean 11:25 15097 Banii Vorbesc #24: Rares Mihaila – Despre Investitiile la Bursa (Partea a II-a) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-24-rares-mihaila-ii/ Thu, 17 Aug 2017 12:17:09 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15084 Aşa cum am promis săptămâna trecută, am revenit şi cu partea a II-a a interviului cu Rareş Mihăilă, fondatorul video blogului investestelabursa.ro. Îţi recomand să asculţi prima parte a interviului şi după să revii la cea de-a doua. Mă bucur mult să-l ascult pe Rareş despre investiţiile pe bursă. A învăţat atât de multe despre […] Aşa cum am promis săptămâna trecută, am revenit şi cu partea a II-a a interviului cu Rareş Mihăilă, fondatorul video blogului investestelabursa.ro. Îţi recomand să asculţi prima parte a interviului şi după să revii la cea de-a doua. Aşa cum am promis săptămâna trecută, am revenit şi cu partea a II-a a interviului cu Rareş Mihăilă, fondatorul video blogului investestelabursa.ro. Îţi recomand să asculţi prima parte a interviului şi după să revii la cea de-a doua. Mă bucur mult să-l ascult pe Rareş despre investiţiile pe bursă. A învăţat atât de multe despre […] Banii Vorbesc clean 29:43 15084 Banii Vorbesc #23: Rares Mihaila, fondator Investestelabursa.ro, despre cum sa-ti investesti banii pe bursa (Partea I) https://laurentiumihai.ro/rares-mihaila-partea-i/ Fri, 11 Aug 2017 08:37:16 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15071 Cu mare drag anunţ acest interviu pe care eu l-am aşteptat de mult timp să se întâmple. Rareş este primul video blogger în zona investiţiilor şi nu pot decât să mă bucur de video-urile lor. În luna mai am avut chiar un interviu video alături de el pe care îl poţi viziona de aici. Îl […] Cu mare drag anunţ acest interviu pe care eu l-am aşteptat de mult timp să se întâmple. Rareş este primul video blogger în zona investiţiilor şi nu pot decât să mă bucur de video-urile lor. În luna mai am avut chiar un interviu video alături de el pe c... Cu mare drag anunţ acest interviu pe care eu l-am aşteptat de mult timp să se întâmple. Rareş este primul video blogger în zona investiţiilor şi nu pot decât să mă bucur de video-urile lor. În luna mai am avut chiar un interviu video alături de el pe care îl poţi viziona de aici. Îl […] Banii Vorbesc clean 28:16 15071 Banii Vorbesc #22: Vlad Nistor, fondator CoinFlux, unul dintre cele mai mari exchange-uri de monede Crypto din Romania https://laurentiumihai.ro/vlad-nistor-fondator-coinflux/ Fri, 04 Aug 2017 06:25:34 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=15037 După mică perioadă de pauză din emisiunea Banii Vorbesc, ne întoarcem cu un episod foarte interesant din zona monedelor virtuale. Sorin este un mare pasionat de cryptomonede şi îţi doreşte foarte mult să discute despre acest subiect. El l-am invitat astăzi pe Vlad Nistor, fondatorul Coinflux, una dintre cele mai mari platforme din România în […] După mică perioadă de pauză din emisiunea Banii Vorbesc, ne întoarcem cu un episod foarte interesant din zona monedelor virtuale. Sorin este un mare pasionat de cryptomonede şi îţi doreşte foarte mult să discute despre acest subiect. După mică perioadă de pauză din emisiunea Banii Vorbesc, ne întoarcem cu un episod foarte interesant din zona monedelor virtuale. Sorin este un mare pasionat de cryptomonede şi îţi doreşte foarte mult să discute despre acest subiect. El l-am invitat astăzi pe Vlad Nistor, fondatorul Coinflux, una dintre cele mai mari platforme din România în […] Banii Vorbesc clean 39:24 15037 Banii Vorbesc #21: Andreea Parlafes despre Miturile Populare din Zona Financiara https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-21-mituri-financiare/ Fri, 30 Jun 2017 06:22:16 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14914 Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta cei doi vorbesc despre miturile de educaţie financiară pe care le auzim în special de la cei în vărstă. Îmi place că au ales să răspundă la întrebări practice pe care le-am auzit constant […] Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta cei doi vorbesc despre miturile de educaţie financiară pe care le auzim în special de la cei în vărstă. Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta cei doi vorbesc despre miturile de educaţie financiară pe care le auzim în special de la cei în vărstă. Îmi place că au ales să răspundă la întrebări practice pe care le-am auzit constant […] Banii Vorbesc clean 12:23 14914 Banii Vorbesc #20: Dragos Bunea: Cat de Greu Este sa Castigi bani din Marketing Afiliat (Partea 2) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-20-dragos-bunea/ Fri, 23 Jun 2017 06:59:27 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14890 Înainte să asculţi noul Podcast cu Dragoş Bunea, te voi ruga să asculţi prima parte. Ascultă prima parte AICI şi după poţi reveni pentru ce-a dea doua parte. Foarte interesant ce are de spus Dragoş despre lumea marketingului afiliat din România. Din primul podcast vrei afla cât de greu este să faci afiliere, ce înseamnă […] Înainte să asculţi noul Podcast cu Dragoş Bunea, te voi ruga să asculţi prima parte. Ascultă prima parte AICI şi după poţi reveni pentru ce-a dea doua parte. Foarte interesant ce are de spus Dragoş despre lumea marketingului afiliat din România. Înainte să asculţi noul Podcast cu Dragoş Bunea, te voi ruga să asculţi prima parte. Ascultă prima parte AICI şi după poţi reveni pentru ce-a dea doua parte. Foarte interesant ce are de spus Dragoş despre lumea marketingului afiliat din România. Din primul podcast vrei afla cât de greu este să faci afiliere, ce înseamnă […] Banii Vorbesc clean 31:12 14890 Banii Vorbesc #19: Dragos Bunea: Cat de Greu Este sa Castigi bani din Marketing Afiliat (Partea 1) https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-19-dragos-bunea-cat-de-greu-este-sa-castigi-bani-din-marketing-afiliat-partea-1/ Fri, 16 Jun 2017 06:37:00 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14838 Am revenit cu un nou super episod Banii Vorbesc şi cu un subiect foarte interesant. L-am invitat pe Dragoş Bunea, unul dintre cei mai activi în reţeaua de afiliere din România să ne povestească despre cât de greu este să faci afiliere. Sorin a avut o discuţie extrem de productivă cu el care a durat […] Am revenit cu un nou super episod Banii Vorbesc şi cu un subiect foarte interesant. L-am invitat pe Dragoş Bunea, unul dintre cei mai activi în reţeaua de afiliere din România să ne povestească despre cât de greu este să faci afiliere. Am revenit cu un nou super episod Banii Vorbesc şi cu un subiect foarte interesant. L-am invitat pe Dragoş Bunea, unul dintre cei mai activi în reţeaua de afiliere din România să ne povestească despre cât de greu este să faci afiliere. Sorin a avut o discuţie extrem de productivă cu el care a durat […] Banii Vorbesc clean 19:39 14838 Banii Vorbesc #18: Andreea Parlafes despre Cum sa economisesti bani la shopping de haine https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-18-andreea-parlafes/ Fri, 09 Jun 2017 06:23:18 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14815 Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta, Sorin a rugat-o pe Andreea să înregistreze un episod care ar interesa-o pe ea în mod principal. Ea a ales tema “Cum să economisesti bani la shopping de haine” şi trebuie să recunosc ca mi-am notat […] Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta, Sorin a rugat-o pe Andreea să înregistreze un episod care ar interesa-o pe ea în mod principal. Încă un episod foarte interesat din viaţa lui Sorin şi Andreea despre cum îţi administrează eu banii personali. De data aceasta, Sorin a rugat-o pe Andreea să înregistreze un episod care ar interesa-o pe ea în mod principal. Ea a ales tema “Cum să economisesti bani la shopping de haine” şi trebuie să recunosc ca mi-am notat […] Banii Vorbesc clean 13:16 14815 Banii Vorbesc #17 cu Ovidiu Bălcăcian – Despre The Pharmacy si despre Ce inseamna sa conduci o Agentie de Digital https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-17-ovidiu-balcacian/ Thu, 01 Jun 2017 03:50:13 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14797 Acesta este un podcast cu totul şi cu totul special pentru mine. Invitat este chiar persoana alături de care am realizat toate lucrurile frumoase din punct de vedere antreprenorial. Este colegul, partenerul, prietenul meu Ovidiu Bălcăcian, alături de care am dezvoltat agenţia de performance marketing The Pharmacy care a împlinit zilele trecute 5 ani de activitate. La […] Acesta este un podcast cu totul şi cu totul special pentru mine. Invitat este chiar persoana alături de care am realizat toate lucrurile frumoase din punct de vedere antreprenorial. Este colegul, partenerul, prietenul meu Ovidiu Bălcăcian, Acesta este un podcast cu totul şi cu totul special pentru mine. Invitat este chiar persoana alături de care am realizat toate lucrurile frumoase din punct de vedere antreprenorial. Este colegul, partenerul, prietenul meu Ovidiu Bălcăcian, alături de care am dezvoltat agenţia de performance marketing The Pharmacy care a împlinit zilele trecute 5 ani de activitate. La […] Banii Vorbesc clean 31:13 14797 Banii Vorbesc #16: Dragos Paduraru: Cum sa tranzactionezi pe FOREX https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-16-dragos-paduraru/ Fri, 26 May 2017 06:23:56 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14767 Pe Dragoş Păduraru îl cunosc de anul trecut de când ne-am întâlnit să punem bazele Investors Club la Braşov. Este singurul club pentru investitori din oraş şi mă bucur că am reuşit amândoi să-l lansăm şi să-l organizăm. La scurt timp mi-a devenit un bun prieten şi am aflat foarte multe lucruri despre experienţa lui pe […] Pe Dragoş Păduraru îl cunosc de anul trecut de când ne-am întâlnit să punem bazele Investors Club la Braşov. Este singurul club pentru investitori din oraş şi mă bucur că am reuşit amândoi să-l lansăm şi să-l organizăm. Pe Dragoş Păduraru îl cunosc de anul trecut de când ne-am întâlnit să punem bazele Investors Club la Braşov. Este singurul club pentru investitori din oraş şi mă bucur că am reuşit amândoi să-l lansăm şi să-l organizăm. La scurt timp mi-a devenit un bun prieten şi am aflat foarte multe lucruri despre experienţa lui pe […] Banii Vorbesc clean 34:57 14767 5 ani de Laurentiu Mihai + Podcast Banii Vorbesc #15 despre Aniversare https://laurentiumihai.ro/5-ani/ Sat, 13 May 2017 07:19:25 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14706 Uh.. ce repede trece timpul. Parcă îmi amintesc că ieri s-a întâmplat ziua în care am publicat primul articol şi îmi era frică să nu primesc feedback negativ. (în timp ce vei citi rândurile de mai jos, poţi asculta şi podcastul despre această aniversare şi despre blog) În toţi aceşti ani am primit feedback negativ, […] Uh.. ce repede trece timpul. Parcă îmi amintesc că ieri s-a întâmplat ziua în care am publicat primul articol şi îmi era frică să nu primesc feedback negativ. (în timp ce vei citi rândurile de mai jos, poţi asculta şi podcastul despre această aniversar... Uh.. ce repede trece timpul. Parcă îmi amintesc că ieri s-a întâmplat ziua în care am publicat primul articol şi îmi era frică să nu primesc feedback negativ. (în timp ce vei citi rândurile de mai jos, poţi asculta şi podcastul despre această aniversare şi despre blog) În toţi aceşti ani am primit feedback negativ, […] Banii Vorbesc clean 26:00 14706 Podcast Banii Vorbesc #14: Interviu cu Simona Luca, despre antreprenoriat si cum sa vinzi cadouri office personalizate https://laurentiumihai.ro/interviu-cu-simona-luca/ Wed, 26 Apr 2017 10:32:24 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14665 O nouă săptămână, un nou podcast foarte interesante. Episodul 13 a fost unul foarte interesant si apreciat si am revenit imediat cu un nou podcast alături de invitat special, antreprenor online în zona de cadouri. Invitatul lui Sorin din această săptămână este Simona Luna, co-fondatorul Conceptool, o afacere bazată pe realizarea şi vânzarea unor cadouri UNICE şi personalizate […] O nouă săptămână, un nou podcast foarte interesante. Episodul 13 a fost unul foarte interesant si apreciat si am revenit imediat cu un nou podcast alături de invitat special, antreprenor online în zona de cadouri. O nouă săptămână, un nou podcast foarte interesante. Episodul 13 a fost unul foarte interesant si apreciat si am revenit imediat cu un nou podcast alături de invitat special, antreprenor online în zona de cadouri. Invitatul lui Sorin din această săptămână este Simona Luna, co-fondatorul Conceptool, o afacere bazată pe realizarea şi vânzarea unor cadouri UNICE şi personalizate […] Banii Vorbesc clean 14665 Podcast Banii Vorbesc #13: Interviu cu Costin Geletu despre Costul Initierii Unei Afaceri https://laurentiumihai.ro/interviu-cu-costin-geletu/ Thu, 20 Apr 2017 23:36:31 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14658 Bine te-am regăsit la un nou podcast foarte interesant. În episodul cu nr. 13, Sorin îl are ca invitat pe Costin Geletu, fondatorul Better Poop, o afacere bazată pe comerţul unor produse aduse dintr-o altă ţară, dar personalizate şi livrate în România. El ne va ajuta să înţelegem ce înseamnă o afacere la început de drum, […] Bine te-am regăsit la un nou podcast foarte interesant. În episodul cu nr. 13, Sorin îl are ca invitat pe Costin Geletu, fondatorul Better Poop, o afacere bazată pe comerţul unor produse aduse dintr-o altă ţară, Bine te-am regăsit la un nou podcast foarte interesant. În episodul cu nr. 13, Sorin îl are ca invitat pe Costin Geletu, fondatorul Better Poop, o afacere bazată pe comerţul unor produse aduse dintr-o altă ţară, dar personalizate şi livrate în România. El ne va ajuta să înţelegem ce înseamnă o afacere la început de drum, […] Banii Vorbesc clean 14658 Podcast Banii Vorbesc #12: 10 intrebari si raspunsuri despre Cryptovaluta https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-12-10-intrebari-si-raspunsuri-despre-cryptovaluta/ Fri, 14 Apr 2017 06:26:30 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14650 După cum a promis Sorin, urmează cel de-al doilea podcast interesant despre Cryptovalută. De data aceasta, Sorin va răspunde la obiect, mult mai organizat, la 10 întrebări despre bitcoin, onecoin, criptovalute, trazacţionare şi multe alte lucruri interesante. Pentrru orice completare, ne poţi lăsa un comentariu puţin mai jos. Nu uita de abonare, share şi comentarii. […] După cum a promis Sorin, urmează cel de-al doilea podcast interesant despre Cryptovalută. De data aceasta, Sorin va răspunde la obiect, mult mai organizat, la 10 întrebări despre bitcoin, onecoin, criptovalute, După cum a promis Sorin, urmează cel de-al doilea podcast interesant despre Cryptovalută. De data aceasta, Sorin va răspunde la obiect, mult mai organizat, la 10 întrebări despre bitcoin, onecoin, criptovalute, trazacţionare şi multe alte lucruri interesante. Pentrru orice completare, ne poţi lăsa un comentariu puţin mai jos. Nu uita de abonare, share şi comentarii. […] Banii Vorbesc clean 14650 Podcast Banii Vorbesc #11 – Ce sunt Cryptomonedele si cum putem investi in ele https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-11-crypomonedele/ Fri, 07 Apr 2017 05:59:25 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14625 Podcastul numărul 11 vine cu un subiect foarte interesant doar cu Sorin: ce sunt cryptomonedele, cum putem investi în ele şi care sunt cele mai importante monede virtuale de pe piaţă. Pe blog am găseşti informaţii despre bitcoin AICI. În prodcast vei afla despre mai multe monede şi vei afla exact beneficiile acestora. Nu uita de […] Podcastul numărul 11 vine cu un subiect foarte interesant doar cu Sorin: ce sunt cryptomonedele, cum putem investi în ele şi care sunt cele mai importante monede virtuale de pe piaţă. Pe blog am găseşti informaţii despre bitcoin AICI. Podcastul numărul 11 vine cu un subiect foarte interesant doar cu Sorin: ce sunt cryptomonedele, cum putem investi în ele şi care sunt cele mai importante monede virtuale de pe piaţă. Pe blog am găseşti informaţii despre bitcoin AICI. În prodcast vei afla despre mai multe monede şi vei afla exact beneficiile acestora. Nu uita de […] Banii Vorbesc clean 14625 Podcast Banii Vorbesc #10: Cum Poti Sa-ti Monitorizezi Permanet Banii Personali https://laurentiumihai.ro/podcast-10-moneytracking/ Fri, 24 Mar 2017 07:19:13 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14556 Am revenit cu un nou podcast foarte pracitic, cu date din viata reala, realizat de Sorin şi Andreea. Ei au folosit o aplicatie de monitorizare a finantelor personale unde si-au trecut constant cheltuielile si veniturile pentru a afla unde unde se duc banii lor dupa ce ii castiga. Cat de dificil este sa-ti monitorizezi finantele si […] Am revenit cu un nou podcast foarte pracitic, cu date din viata reala, realizat de Sorin şi Andreea. Ei au folosit o aplicatie de monitorizare a finantelor personale unde si-au trecut constant cheltuielile si veniturile pentru a afla unde unde se duc b... Am revenit cu un nou podcast foarte pracitic, cu date din viata reala, realizat de Sorin şi Andreea. Ei au folosit o aplicatie de monitorizare a finantelor personale unde si-au trecut constant cheltuielile si veniturile pentru a afla unde unde se duc banii lor dupa ce ii castiga. Cat de dificil este sa-ti monitorizezi finantele si […] Banii Vorbesc clean 14556 Podcast Banii Vorbesc #9: Cum te poate ajuta planificarea financiara – Invitat Monica Mititelu https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-9/ Fri, 10 Mar 2017 07:22:51 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14470 Bine te-am regăsit la un nou podcast marca Banii Vorbesc. Am ajuns la episodul numărul 9 şi după cum ţi-am promis, ne ţinem de promisiunea de a publica câte un podcast o dată la 2 săptămâni (în ziua de vineri). În această episod, Sorin a stat de vorbă cu Monica Mititelu, consultant financiar si fondatorul blogului […] Bine te-am regăsit la un nou podcast marca Banii Vorbesc. Am ajuns la episodul numărul 9 şi după cum ţi-am promis, ne ţinem de promisiunea de a publica câte un podcast o dată la 2 săptămâni (în ziua de vineri). În această episod, Bine te-am regăsit la un nou podcast marca Banii Vorbesc. Am ajuns la episodul numărul 9 şi după cum ţi-am promis, ne ţinem de promisiunea de a publica câte un podcast o dată la 2 săptămâni (în ziua de vineri). În această episod, Sorin a stat de vorbă cu Monica Mititelu, consultant financiar si fondatorul blogului […] Banii Vorbesc clean 14470 Podcast Banii Vorbesc #8: Cum sa incepi sa investesti – Invitat Laurentiu Mihai https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-8/ Fri, 24 Feb 2017 07:20:25 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14411 Mă bucur că am ajuns să fiu invitat la emisiunea pe care o găzduieşti în cadrul blogului tău 🙂 În sfârşit am reuşit să vorbesc cu Sorin şi să stabilim un plan pentru viitor. Reluăm emisiunea Banii Vorbesc şi ne vom ţine de treabă. 1 episod la 2 săptămâni. În primul episod din 2017 ne-am […] Mă bucur că am ajuns să fiu invitat la emisiunea pe care o găzduieşti în cadrul blogului tău 🙂 În sfârşit am reuşit să vorbesc cu Sorin şi să stabilim un plan pentru viitor. Reluăm emisiunea Banii Vorbesc şi ne vom ţine de treabă. Mă bucur că am ajuns să fiu invitat la emisiunea pe care o găzduieşti în cadrul blogului tău 🙂 În sfârşit am reuşit să vorbesc cu Sorin şi să stabilim un plan pentru viitor. Reluăm emisiunea Banii Vorbesc şi ne vom ţine de treabă. 1 episod la 2 săptămâni. În primul episod din 2017 ne-am […] Banii Vorbesc clean 14411 Podcast Banii Vorbesc #7: Cum sa economisesti timp si bani la Cumparaturile de Craciun https://laurentiumihai.ro/banii-vorbesc-7/ Fri, 23 Dec 2016 08:55:18 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=14121 Ne-am întors cu o nou episod din emisiunea de podcasturi Banii Vorbesc foarte interesant în această perioadă a anului. Cu toţii suntem interesaţi să cumpărăm cât mai multă mâncare, cât mai multe cadouri şi facem lumea fericită, însă de multe ori ajungem ca în ianuarie să nu ne mai rămână foarte mulţi bani. În acest […] Ne-am întors cu o nou episod din emisiunea de podcasturi Banii Vorbesc foarte interesant în această perioadă a anului. Cu toţii suntem interesaţi să cumpărăm cât mai multă mâncare, cât mai multe cadouri şi facem lumea fericită, Ne-am întors cu o nou episod din emisiunea de podcasturi Banii Vorbesc foarte interesant în această perioadă a anului. Cu toţii suntem interesaţi să cumpărăm cât mai multă mâncare, cât mai multe cadouri şi facem lumea fericită, însă de multe ori ajungem ca în ianuarie să nu ne mai rămână foarte mulţi bani. În acest […] Banii Vorbesc clean 14121 Podcast Banii Vorbesc #6: De ce Fentury poate deveni cel mai bun prieten al finantelor tale personale? https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-6/ Thu, 10 Nov 2016 15:24:42 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13965 Astăzi în prezentăm un podcast mai diferit decât celelalte de până acum. Dacă celelalte 5 podcast-uri au fost realizate în jurul discuţiei dintre Sorin şi Andreea şi s-au bazat pe întâmplările/experienţele lor personale, în acest podcast Sorin are un invitat foarte interesant care ne va vorbi despre o aplicaţia care ar putea să te ajute […] Astăzi în prezentăm un podcast mai diferit decât celelalte de până acum. Dacă celelalte 5 podcast-uri au fost realizate în jurul discuţiei dintre Sorin şi Andreea şi s-au bazat pe întâmplările/experienţele lor personale, Astăzi în prezentăm un podcast mai diferit decât celelalte de până acum. Dacă celelalte 5 podcast-uri au fost realizate în jurul discuţiei dintre Sorin şi Andreea şi s-au bazat pe întâmplările/experienţele lor personale, în acest podcast Sorin are un invitat foarte interesant care ne va vorbi despre o aplicaţia care ar putea să te ajute […] Banii Vorbesc clean 20:44 13965 Podcast Banii Vorbesc #5: Cum sa-ti reduci Cheltuielile https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-5/ Thu, 13 Oct 2016 07:54:51 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13924 Cum aş putea să-mi reduc cheltuielile zilnice care îmi omoară bugetul? La această întrebare vor răspunde prin acest podcast Sorin şi Andreea. Vor prezenta câteva metode pe care ei le-au aplicat în viaţa lor şi au funcţionat. Vor prezenta şi greutăţi pe care le-au avut la început.. şi vă zic sincer.. sunt grele dacă treci […] Cum aş putea să-mi reduc cheltuielile zilnice care îmi omoară bugetul? La această întrebare vor răspunde prin acest podcast Sorin şi Andreea. Vor prezenta câteva metode pe care ei le-au aplicat în viaţa lor şi au funcţionat. Cum aş putea să-mi reduc cheltuielile zilnice care îmi omoară bugetul? La această întrebare vor răspunde prin acest podcast Sorin şi Andreea. Vor prezenta câteva metode pe care ei le-au aplicat în viaţa lor şi au funcţionat. Vor prezenta şi greutăţi pe care le-au avut la început.. şi vă zic sincer.. sunt grele dacă treci […] Banii Vorbesc clean 20:53 13924 Podcast Banii Vorbesc #4: Ce cheltuieli ai facut si acum ai regrete pentru ele? https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-4/ Thu, 06 Oct 2016 06:43:37 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13896 Ai avut vreodată sentimentul acela că ţi-ai cumpărat un produs, iar când ai ajuns acasă ţi-ai dat seama că nu ai nevoie de el? Asta înseamnă să cumperi la impuls fără să ai înainte o listă de cumparături sau un buget personal. Din cauza marketingului agresiv suntem din ce în ce mai vulnerabili şi, din […] Ai avut vreodată sentimentul acela că ţi-ai cumpărat un produs, iar când ai ajuns acasă ţi-ai dat seama că nu ai nevoie de el? Asta înseamnă să cumperi la impuls fără să ai înainte o listă de cumparături sau un buget personal. Ai avut vreodată sentimentul acela că ţi-ai cumpărat un produs, iar când ai ajuns acasă ţi-ai dat seama că nu ai nevoie de el? Asta înseamnă să cumperi la impuls fără să ai înainte o listă de cumparături sau un buget personal. Din cauza marketingului agresiv suntem din ce în ce mai vulnerabili şi, din […] Banii Vorbesc clean 13:24 13896 Podcast Banii Vorbesc #3: Cum sa castigi bani in PLUS fata de Salariu https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-3/ Tue, 27 Sep 2016 08:54:00 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13854 Emisiunea audio Banii Vorbesc îţi prezintă un nou episod. De data aceasta, Andreea şi Sorin îţi vor prezenta cum au procedat ei atunci când au fost nevoiţi să-şi diversifice sursele de venit. Sincer, după ce le-am ascultat podcast-ul am rămas uimit de câte lucruri au găsit să facă pe lângă muncă. Sunt chiar într-o direcţie […] Emisiunea audio Banii Vorbesc îţi prezintă un nou episod. De data aceasta, Andreea şi Sorin îţi vor prezenta cum au procedat ei atunci când au fost nevoiţi să-şi diversifice sursele de venit. Sincer, după ce le-am ascultat podcast-ul am rămas uimit de ... Emisiunea audio Banii Vorbesc îţi prezintă un nou episod. De data aceasta, Andreea şi Sorin îţi vor prezenta cum au procedat ei atunci când au fost nevoiţi să-şi diversifice sursele de venit. Sincer, după ce le-am ascultat podcast-ul am rămas uimit de câte lucruri au găsit să facă pe lângă muncă. Sunt chiar într-o direcţie […] Banii Vorbesc clean 9:35 13854 Podcast Banii Vorbesc #2: Piedici in a economisi bani https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-2/ Tue, 27 Sep 2016 08:53:51 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13847 Cel de-al doilea podcast este acum prezent şi pe blog. De data aceasta, Andreea şi Sorin, vor vorbi despre piedicile cele mai întâlnite într-o familie (dar nu numai) în a economisi mai mulţi bani. Ne gândim mereu să economisim bani, dar de fiecare dată parcă de blocăm atunci când începem să facem acest lucru. În […] Cel de-al doilea podcast este acum prezent şi pe blog. De data aceasta, Andreea şi Sorin, vor vorbi despre piedicile cele mai întâlnite într-o familie (dar nu numai) în a economisi mai mulţi bani. Ne gândim mereu să economisim bani, Cel de-al doilea podcast este acum prezent şi pe blog. De data aceasta, Andreea şi Sorin, vor vorbi despre piedicile cele mai întâlnite într-o familie (dar nu numai) în a economisi mai mulţi bani. Ne gândim mereu să economisim bani, dar de fiecare dată parcă de blocăm atunci când începem să facem acest lucru. În […] Banii Vorbesc clean 11:39 13847 Podcast Banii Vorbesc #1: Discutii in familie – Cum sa economisesti bani? https://laurentiumihai.ro/podcast-banii-vorbesc-1/ Tue, 20 Sep 2016 09:03:43 +0000 https://laurentiumihai.ro/?p=13825 Acum ceva timp am fost contactat de Sorin Amzu care, împreună cu partenera lui Andreea, s-au decis să facă o mică emisiune de educaţie financiară, sub forma unor podcast-uri. M-au rugat să fiu gazda acestei emisiuni şi să încerc să o promovez cât pot de bine către cititorii acestui blog. Eu am fost încântat  de […] Acum ceva timp am fost contactat de Sorin Amzu care, împreună cu partenera lui Andreea, s-au decis să facă o mică emisiune de educaţie financiară, sub forma unor podcast-uri. M-au rugat să fiu gazda acestei emisiuni şi să încerc să o promovez cât pot d... Acum ceva timp am fost contactat de Sorin Amzu care, împreună cu partenera lui Andreea, s-au decis să facă o mică emisiune de educaţie financiară, sub forma unor podcast-uri. M-au rugat să fiu gazda acestei emisiuni şi să încerc să o promovez cât pot de bine către cititorii acestui blog. Eu am fost încântat  de […] Banii Vorbesc clean 12:51 13825