Principii de Ray Dalio – Recenzie Carte

Încep a spune că este una dintre cele mai interesante cărţi pe care le-am citit din punct de vedere al dezvoltării personale şi evoluţie personală.

Chiar dacă această carte este scrisă de Ray Dalio – unul dintre cel mai importanţi investitori din lume – ea nu are legătură cu investiţiile ci mai mult cu evoluţiile personale.

Nu este scrisă pentru un investitor pentru că toate informaţiile regăsite în carte le poate aplica oricine, în orice domeniu, în orice ţară.

Este o carte despre viaţă, despre obiective şi despre ce este cu adevărat important.

Cartea Principii de Ray Dalio de 500 de pagini care cuprinde 3 părţi mari:

1. De unde vin

Este un capitol despre viaţa lui Ray şi despre povestea lui. Are o experienţă bogată din care putem învăţa extrem de multe lucruri.

Vorbeşte despre eşecurile lui, despre cum a dezvoltat afacerea Bridgewater Associates şi despre cum a ajuns un om de succes.

Te molipseşte toată experienţa lui de viaţă.

2. Principiile de viaţă

3. Principiile de muncă

Cele 2 capitole sunt cu adevărat fascinante. Ajungi să spui de multe ori „ăhăăă – aşa este”.

Ca să-ţi faci o idee mai bună despre aceste principii, te invit să urmăreşti acest video de 30 minute.

Cred că este cel mai bun video ca să-ţi faci o idee despre carte. Este un video dezvoltat chiar de Ray Dalio.

Carte prezintă aceste principii în cele mai mici detalii. Te va ajuta să-ţi dezvolţi propriile principii în funcţie de experienţele şi obiectivele personale.

Cartea o poţi găsi la editura Act si Politon:

ActsiPoliton.ro – editura care a lansat cartea

Dacă ai citit și tu această carte, împărtășește-ne părerea ta și spune-ne ce ai învățat și ce ți-a plăcut cel mai mult din ea!

Îți doresc lectură plăcută!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.