P / BV Price to book value

Companiile folosesc raportul P/BV pentru a compara piața unei firme la valoarea contabilă prin împărțirea prețului pe acțiune la valoarea contabilă pe acțiune.

Valoarea contabilă a unui activ este egală cu valoarea contabilă a contului din bilanț, iar companiile o calculează netezând activul cu deprecierea acumulată.

Valoarea contabilă este, de asemenea, valoarea activului net al unei companii, calculată ca active totale minus imobilizări necorporale (brevete, fond comercial) și pasive.

Pentru expunerea inițială a unei investiții, valoarea contabilă poate fi netă sau brută de cheltuieli, cum ar fi costurile de tranzacționare, impozitele de vânzare și cheltuielile de servicii.

Un raport Price to Book Value  mai mic ar putea însemna că valoarea actiunii este subestimată. Cu toate acestea, ar putea însemna, de asemenea, că ceva este fundamental greșit în cadrul companiei. Ca și în cazul majorității raporturilor, acest lucru variază în funcție de industrie.

Raportul P / BV reflectă valoarea pe care participanții pe piață o atașează capitalurilor proprii ale unei companii în raport cu valoarea contabilă a capitalului propriu. Valoarea de piață a unei actiuni este o valoare prospectivă care reflectă fluxurile de numerar viitoare ale unei companii.

Valoarea contabilă a capitalurilor proprii este o măsură contabilă bazată pe principiul costurilor istorice și reflectă emisiile trecute de capitaluri proprii, majorate cu profituri sau pierderi și reduse cu dividende și rambursări de acțiuni.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.