Banii Vorbesc S.06 Ep.15 Ovidiu Tarcu – Drumul catre Linistea Financiara

Liniștea financiară este o stare pe care foarte mulți oameni o caută și încearcă să ajungă la ea. Din punctul meu de vedere, ar trebui să reprezinte un obiectiv pentru fiecare dintre noi.

Despre liniștea financiară și despre modul în care ne-am putea pregăti pentru ea, discutăm cu Ovidiu Tarcu – specialist în educației financiare și consilier financiar.

Pe Ovidiu îl știți cu siguranță de pe youtube pentru că este unul dintre cei mai activi și mai sinceri vlogger din România – îl puteți urmări pe canalul lui Ovidiu Tarcu sau chiar pe blogul lui personal ovidiutarcu.ro

Îl apreciez foarte mult pentru tot ceea ce face și vă recomand cu mare drag să-i urmăriți videourile.

În acest episod vom vorbi despre linișitea financiară și cum se pregătește Ovidiu pentru a ajunge la acest obiectiv foarte important pentru noi. Este un episod în care Ovidiu ne împărtășește informații practice din propria lui experiență și ne spune pas cu pas cum procedează el în cazul lui.

Vorbim despre felul în care Ovidiu își gestionează finanțele personale, cum ne putem seta corect obiective finanaciare, cât de important este un buget, când a început să investească și cum arată portofoliul lui în acest moment, cele mai bune investiții, dar și cele mai puțin reușite, și cât de important este să ne focusăm pe venitul activ.

Ne mai vorbește și despre decizia lui de a se muta dintr-un oraș mare, Cluj, într-un oraș mai mic, Bistrița, ca să-și optimizeze bugetul și să poată investi mai mult.

Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu!

Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Pentru inceput, spune-mi cu ce te ocupi in acest moment si care sunt proiectele tale de suflet la care lucrezi?
 • De curand ai facut un anunt ca te-ai mutat de la Cluj la Bistrita. Cum este diferenta din punct de vedere financiar si recomanzi schimbarea si altora?
 • Ce inseamna mai exact linistea financiara? si cat de mult se gandesc romanii la acest ideal?
 • Este acesta unul dintre obiectivele tale? sau care sunt obiectivele tale cele mai importante?
 • Cum ne putem seta obiective concrete? sau ce ar trebui sa facem acest lucru?
 • Sunt multe metode de cum sa-ti gestionezi finantele – banii – buget, excel, plicuri, etc? Cum functioneaza in cazul tau? Ce functioneaza in cazul tau?
 • Bugetul, obiective concrete, ce mai trebuie inainte sa ne apucam de a investi?
 • Cand a inceput Ovidiu Tarcu sa investeasca si ce l-a facut sa zica ca acestea este cea mai buna solutie?
 • Cum arata portofoliul lui Ovidiu Tarcu?  Care a fost povestea lui?
 • Cat de importanta este diversificarea? Pe clase de active pe instrumente?
 • Cum ar trebui sa privim investitiile in aceasta perioada destul de … complicată sa zic asa?
 • Care este cel mai bun moment de a incepe sa lucrezi pe zona de investitii?
 • Investitorul este cel care investeste pe termen lung, traderul este cel care se implica zilnic in tranzactii – tu cum vezi diferenta dintre cele doua varianta si pe care o urmezi?
 • Care este cea mai buna investitie realizata de tine? dar cea mai putin buna din care ai invatat mai mult?
 • Ce este mai important pentru tine: dezvoltarea venitului activ sau dezvoltarea protofoliului de investitii pe bursa/altele?
 • Care sunt lucrurile cele mai importante pe care le-ai recomanda unui om care doreste sa  ajunga la linistea financiara?

Pentru orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.