Oferta publica initiala – IPO

Ofertă publică inițială se referă la procesul de oferire a acțiunilor unei corporații private publicului într-o nouă emisiune de acțiuni.

Emisiunea de acțiuni publice permite unei companii să strângă capital de la investitori publici.

Trecerea de la o companie privată la o companie publică poate fi un moment important pentru investitorii privați pentru a realiza pe deplin câștigurile din investițiile lor, deoarece de obicei include primele de acțiuni pentru investitorii privați actuali. Între timp, permite și investitorilor publici să participe la ofertă.

O companie care planifică un IPO va selecta, de obicei, un broker. De asemenea, vor alege un schimb valutar  în care acțiunile vor fi emise și ulterior tranzacționate public. 

IPO-urile au fost utilizate ca o modalitate pentru companii de a strânge capital de la investitorii publici prin emiterea de acțiuni publice.

De-a lungul anilor, aceste oferte au avut tendințe ascendente și tendințe de scădere ale emiterii. Sectoarele individuale înregistrează, de asemenea, creșteri și scăderi ale emisiilor din cauza inovației și a altor factori economici. 

Înainte de IPO, o companie este considerată privată. Ca o companie privată, afacerea s-a dezvoltat cu un număr relativ mic de acționari, inclusiv investitori precum fondatorii, familia și prietenii, alături de investitori profesioniști, precum capitalisti de risc sau angel investors. 

Când o companie va ajunge într-o etapă a procesului de creștere în care consideră că este suficient de matură, va începe demersurile pentru a deveni o companie publica. 

Acest fapt este un pas mare pentru o companie si  oferă acces la strângerea de bani mulți. Acest lucru oferă companiei o capacitate mai mare de a crește și de a se extinde.

Creșterea transparenței și credibilitatea listării acțiunilor poate fi, de asemenea, un factor care îl ajută să obțină condiții mai bune atunci când solicită și fonduri împrumutate. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.