Obligatiuni corporative – Ce sunt obligatiunile corporative

O obligațiune corporativă este o garanție a datoriei emise de o corporație și vândută investitorilor. Sprijinul pentru obligațiune este de obicei capacitatea de plată a companiei, care este de obicei bani care vor fi câștigați din operațiunile viitoare.

În unele cazuri, activele fizice ale companiei pot fi utilizate ca garanții pentru obligațiuni. Sunt considerate a avea un risc mai mare decât obligațiunile de stat.

Drept urmare, ratele dobânzilor sunt aproape întotdeauna mai mari la obligațiunile corporative, chiar și pentru companiile cu o calitate de credit de top. 

Obligațiile corporative sunt o formă de finanțare a datoriilor.

Ele pot fi o sursă majoră de capital pentru multe întreprinderi, împreună cu capitalurile proprii, împrumuturile bancare și liniile de credit. În general, o companie trebuie să aibă un potențial câștig constant pentru a le putea oferi pe piață. 

Când un investitor cumpără o obligațiune corporativă, el împrumută bani companiei. Atunci când un investitor cumpără acțiuni, cumpără în esență o bucată din companie.

Valoarea acțiunilo crește și scade cu valoarea companiei, permițând investitorilor să obțină profituri, dar și supunând investitorilor la pierderi.

Cu obligațiuni, investitorii câștigă doar dobândă, mai puțin profituri. Dacă o companie intră în faliment, acesta plătește deținătorilor de obligațiuni împreună cu alți creditori în fața acționarilor, ceea ce face ca obligațiunile să fie în siguranță mai sigure decât acțiunile. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.