7 Metode de a Finanta un Startup [infografic]

Cum poti Finanta un Startup

Ai de gând în viitorul apropiat să-ţi deschizi un startup?

Te gândeşti să-ţi deschizi un startup dar nu ştii care îţi pot fi sursele de finanţare?

Nu ştii de unde să începi?

Acest infografic vine în ajutorul tău. În infografic vei afla care sunt cele mai importante 7 modalităţi de a-ţi finanta un startup in aceasta perioada destul de grea în 2013.

După infografic găseşti şi traducerea fiecărei modalităţi în română cu câteva specificaţii pentru fiecare.

7 Metode de a Finanta un Startup

7 Metode de a Finanta un Start-up

Cele 7 metode de a finanta un startup traduse în lb. română sunt:

  1. Fonduri Proprii. Bani pe care tu îi deţii în momentul de faţă. Bani din depozite bancare sau din economii personale.
  2. Finantari nerambursabile de la Guvern. Sunt bani pe care îi primeşti de stat sau de la Uniunea Europeană fără a trebui să-i mai înapoiezi. Sunt greu de obţinut dar sunt bani pe care te vor ajuta să-ţi începi firma cu un super avantaj. Pentru a afla care sunt finanţările nerambursabile disponibile în acest moment în recomand articolul:Fonduri nerambursabile pentru afacerea ta.
  3. Bani de la prieteni sau familie. În caz că ai bunici, prieteni foarte buni, fraţi sau părinţi care te pot ajuta, apelează la ei. Le poţi cere banii cu posibilitatea de ai înapoia într-un timp relativ lung sau când crezi că afacerea îţi permite să faci acest lucru.
  4. Bani de la Business Angels. Când ne gândim la business angels, imediat ne gândim la emisiunea Arena Leilor de pe TVR2. Business Angelii sunt acei investitori care doresc să se implice financiar şi să crească cât mai multe startupuri. Trebuie doar să găseşti astfel de investitori şi să îţi pregăteşti un super plan de afaceri pentru ai convinge.
  5. Suport de la potenţialii Cumpărători. Acum încep sursele care sunt mai rar întâlnite în România. Această sursă îţi permite să ceri ajutorul financiar a potenţialilor clienţi pentru a-ţi începe afacerea. Se practică mult în IT în cazul în care doreşti să faci un proiect informatic complex sau o aplicaţie inteligentă care are ca target un grup de companii sau consumatori foarte bine  determinati. Aceştia pot fi contactaţi şi întrebaţi dacă doresc să se implice financiar în dezvoltarea unui asemenea proiect care ar putea fi implementat pentru prima oară la ei în companie.
  6. Crowfunding („bani de la mulţime”). Este o sursă destul de rar întâlnită în România deoarece nu există aşa ceva la noi în ţară. Este vorba de un loc (online) în care îţi prezinţi ideea de afacere iar alţi oameni pot să te ajute cu bani pentru a o implementa. Platforme online special create în acest sens sunt: Indiegogo.com şi Kickstarter.com.
  7. Bani de la investitori. Sunt anumite site-uri străine precum LendingClub.com unde se face legătură între investitor şi iniţiator. Poţi ajunge să obţii până la 35.000 de euro pe care trebuie să-i înapoiezi în rate.

Bineînţeles mai sunt şi fondurile bancare. Poţi vedea care sunt creditele cele mai avantajoase pentru un start-up pe site-ul conso.ro. Este unul dintre cele mai mari website-uri din România care prezintă soluţii de finanţare bancară.

Acestea sunt cele 7 metode de a finanta un startup pe care ţi le recomandă cei de la mba-in-finance.org prin acest infografic.

Dacă mai cunoşti şi alte surse, te invit să le împărtăşeşti cu noi printr-un comentariu puţin mai jos.

Articol realizat cu ajutorul Firme Bulgaria. Află cum să-ţi infiintezi o firma in Bulgaria şi cum sş economiseşti bani din taxe şi impozite.

Sursa infografic. sursa imagine.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.