11 lucruri pe care sa le faci in studentie legat de bani

Studenţia este perioada în care ai cele mai multe oportunităţi. Nu mai eşti adolescent dar nici responsabilităţile unui adult nu le ai.

Eşti un tânăr la început de viaţă care este liber să îşi aleagă drumul. Există un drum îngust şi unul larg şi bătătorit.

Primul duce în locuri necunoscute unde poţi descoperi comori fanstastice, al doilea duce în locuri ştiute şi indicate de către societate. Nu vreau să afirm că unul dintre ele ar fi cel „corect”. Fiecare alege ce vrea, face ce vrea şi trebuie să îşi asume alegerile făcute(aici nu mai ai încotro).

Indiferent ce drum alegi o să ai nevoie de bani. Din acest motiv am făcut o listă cu 10 lucruri legate de bani pe care să le faci în studenţie care îţi vor forma o baza solidă pentru o viaţă de succes.

10 lucruri pe care să le faci în studenţie legat de bani

1. Investeşte bani în cărţi, cursuri, seminarii etc

Cea mai bună modalitate prin care să devii mai inteligent este să te documentezi şi să aplici. Te poţi documenta din cărţi sau de la alţi oameni.

Am făcut o listă pentru tine cu câteva cărţi pe care ţi le recomand să le cumperi şi să le citeşti.

Cursuri gratuite găseşti aici.

Oameni pe care la care îţi recomand să arunci un ochi:

mm
Sursă: www.zimbio.com

2. Fă mult voluntariat

Voluntariatul este recunoscut ca experienţă de muncă. Deci fă o grămadă de voluntariat. Acesta o să îţi transforme viaţa din toate punctele de vedere(personal,profesional,social).

Exemple de asociaţii în care poţi să te înscrii:

3. Profită de chestiile gratis

De exemplu, de faptul că ţi se decontează transportul în comun în marile oraşe. Sau de multele evenimente la care poţi participa gratis dacă stai într-un oraş. Informează-te şi participă la cât mai multe lucruri ca să îţi formezi o bază solidă de experienţă.

Poţi să găseşti o mulţime de cărţi gratis online. O grămadă de cursuri gratis. Şi ai Youtube la dispoziţie de unde poţi afla multă informaţie de calitate.

4. Deschide o afacere online

Deschide un site despre pasiunea ta. Vinde ceva online. Fă ceva care să te ajute să acumulezi experienţă în online. O să ai mare nevoie de ea.

Un exemplu ar fi un blog în care să scrii despre pasiunea ta. Articolele care le o să apară acolo trebuie să fie utile pentru cititori şi să fie scrise într-un mod prietenos. Un exemplu de blog de succes de la care avem multe de învăţat este Mark Manson.

mark
Sursă: www.buildmyonlinestore.com

5. Nu fuma

Un obicei foarte prost şi foarte greu de lăsat. Eu am reuşit doar a treia oară să mă las definitiv. Trebuie doar să fii perseverent şi să ai încredere că poţi.

Poţi să scoţi acest obicei introducându-l pe următorul.

6. Fă sport

Sportul o să îţi schimbe viaţa şi mentalitatea. Spun asta din proprie experienţă. Trebuie să faci un sport încă din tinereţe ca să poţi să îţi păstrezi vitalitatea şi energia la cote înalte. Poţi să faci orice fel de mişcare doreşti şi se pliază pe nevoile tale. Doar să o faci constant şi să formezi un obicei de lungă durată. Dacă se poate pe viaţă.

Indiferent ce fel de sport faci, fă-l. Şi mersul pe distanţe considerabile(km) se pune. Nu trebuie să alergi sau să te duci la sală. Mergi vreo 4-5 km pe zi şi o să se vadă rezultatele. Apoi poţi să treci şi la ceva mai solicitant. Începe cu cât poţi dar începe.

7. Cumpără lucruri de calitate superioară şi la jumătate din cantitate

În carte „Puterea magică a gândului” ţi se recomandă „plăteşte de două ori mai mult şi cumpără de două ori mai puţin.”

Este mai rentabil să ai o pereche de încălţăminte de calitate decât 3 de o calitate îndoielnică. Asta se referă la toate lucrurile pe care le cumperi. Astfel, vei economisi bani cumpărând lucruri mai scumpe. Este paradoxal dar foarte adevărat.

8. Investeşte în sănătatea ta

Micile problemele de sănătate din tinereţe se pot transforma în probleme mari în timp. Nu ezita să ai grijă de tine şi de corpul tău. Du-te perioadic la dentist. Fă-ţi analize cel puţin  o dată pe an. Este mai ok să previi decât să tratezi.

Îţi ofer un pont: donează sânge şi o să ai parte de analize gratis. Astfel o să ştii în mare dacă este ceva în neregulă cu tine. Desigur că ar trebui să donezi sânge ca să-i ajuţi pe alţii însă de ce să nu profiţi de ocazia de a ajuta pe toată lumea.

donare
Sursă: incomod-media.ro

9. Învaţă să găteşti

Abilitatea de a putea să îţi pregăteşti singur mâncarea devine din ce în ce mai rară la tineri. Am devenit destul de comozi şi este normal deoarece avem acum o mulţime de oportunităţi. Însă nu trebuie să ne „culcăm pe o ureche” şi să pierdem din vedere efectul pe termen lung al pregătirii personale a mâncării. Un obicei pe care este necesar să-l stăpâneşti.

Astfel poţi să economiseşti bani şi îţi construieşti o aptitudine pe care orice ar trebui să o aibă. Nu începe să faci cine ştie ce mâncăruri. Probabil nu o să îţi iasă şi o să arunci banii la gunoi. Învaţă să faci un orez, nişte ouă ochiuri, nişte piure etc. Chestii simple şi de bun simţ.

10. Poți participa la sondaje online

Pe timp de stundeție, cu mult timp liber pe care îl petreci online, poți participa gratuit la sondaje online și chiar poți face sume de bani care să te ajute.

Daedalus Online este unul dintre site-urile pe care ți le recomand.

La înscriere ai deja puncte bonus primite șiu cu fiecare chestionar completat primești puncte. Când vei acumula 1000 de puncte strânse în contul tău, poți să soliciți conversia punctelor în bani.

Ai șansa să câștigi și alte premii pe care le pun la bătaie în diferite campanii și concursuri printre care: 100 lei lunar, un premiu în valoare de 2500 lei, un lingou de aur.

11. Oferă şi vei primi

Asta se leagă foarte mult de voluntariat. Este o vorbă care spune că poţi să dai doar ceea ce eşti tu. Sunt o mulţime de persoane pe net care crititcă şi jignesc. Asta au ele de oferit şi asta oferă. Îmi este milă când citesc comentarii aiurea pe Youtube. Nu de cel care a încărcat videoclipul ci de cel care a găsit că este util să îşi rupă câteva minute din viaţă şi să trântească o jignire.

Ai grijă să oferi ceea ce vrei să primeşti. Omoară oamenii aiurea cu politeţe. Arată că ai stăpânirea şi încrederea în sine pentru a putea trece peste nimicuri.

Şi este important şi în orice fel de afacere să oferi plus valoare celor pe care îi doreşti clienţii tăi.

Trebuie să îl ascultă pe Gary Vaynechuk aici:

gary
Sursă: www.facebook.com/gary

Ceea ce vreau să reţii din acest articol este faptul că se poate să faci lucruri extraordinare dacă începi de azi. Dacă aplici unul dintre sfaturile de mai sus o să aduci valoare mare în viaţa ta care va face o diferenţă imensă pentru 10 ani.

Mulţumesc de atenţie şi succes vă doresc!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.