Junk Bond Sau Obligatiunile cu randament ridicat

Junk Bond sau obligațiuni cu randament ridicat sunt investiții riscante care au rate de neplată mai mari, dar care oferă randamente semnificativ mai mari.

Spre deosebire de obligațiunile cu risc mai mic, acestea nu sunt ideale pentru investiții pe termen lung și pot determina cu ușurință investitorul să piardă bani dacă nu este atent.

O obligațiune este o modalitate de a împrumuta bani unei companii. Compania acceptă banii pentru obligațiune cu acordul prin care rambursează împrumutul inițial cu dobândă atunci când obligațiunea scade.

O evaluare bună înseamnă că o obligațiune poate genera o mulțime de venituri, ceea ce se îndreaptă către plățile emitentului de obligațiuni pe principalul și dobânzile sale. Aceste obligațiuni se numesc grad de investiții.

Obligațiunile Junk au ratinguri de credit scăzute, ceea ce înseamnă că există un risc ridicat de neplată.

Cu toate acestea, în cazul în care investitorii pe termen lung favorizează obligațiunile de încredere, producătoare de venituri, speculanții pot prefera să suporte riscurile unei obligațiuni cu un randament ridicat, fără grad de investiții.

Investitorii s-ar putea aștepta ca veniturile emitentului de obligațiuni să se ridice, dacă, de exemplu, se află într-o industrie aflată într-o scădere temporară.

În acest caz, există o potențială semnificativă asupra investițiilor cu un randament ridicat.

Cu toate acestea, absența informațiilor despre perspectivele financiare ale companiei, este la fel de probabil că va lipsi o plată și cumpărătorul ar putea pierde bani.

Obligațiunile junk oferă, de asemenea, oportunități de investiții puternice în perioadele în care ratele dobânzilor sunt scăzute și opțiunile de investiții mai fiabile oferă randamente slabe.

Acest lucru se datorează faptului că randamentele ridicate și scadența scurtă a acestor obligațiuni sunt mai puțin afectate de ratele dobânzilor, o creștere a veniturilor companiei emitente poate îmbunătăți starea de sănătate a unei obligațiuni, chiar și atunci când ratele dobânzilor rămân scăzute.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.