Investitii pe Peerberry – Cum poti obtine randamente de pana la 13%

Ți-am spus deja că îmi doresc diversificarea portofoliului de investiții. Acest lucru mă face foarte curios să aflu despre plaforme noi, să le testez  și să îți scriu cu drag despre ele.

De curand am testat şi am început investiţiile pe PeerBerry și vreau să îți spun despre ea în acest articol.

PeerBerry este o platformă de investiții care s-a lansat în noiembrie 2017.

Compania este localizată în Letonia și aparține companiei AVENTUS GROUP, o companie de succes cu peste 10 ani de experiență în împrumuturi peer to peer.

Platforma oferă împrumuturi în Cehia, Letonia, Polonia, Georgia, Ucraina și Kazahstan. Oricine din UE, Elveția, Rusia și Ucraina se poate înscrie pentru a deveni investitori.

Poți selecta ușor în ce țara vrei să se ducă banii tăi. Poți alege una sau pe toate.

În mai puțin de un an de la lansare, platforma a ajuns la 22 milioane de euro împrumuturi finanțate.

PeerBerry are tot ce-i trebuie unei platforme peer to peer să fie foarte utilă: garanție de răscumpărare pentru toate împrumuturile, randamente bune și împrumuturi pe termen scurt, o interfață cu adevărat ușor de utilizat și cu funcția de auto-investire.

Dar să le luăm pe rand.

Randamentele oferite de PeerBerry

PeerBerry facilitează în principal creditele de consum, pe care le oferă ca acțiuni investitorilor la o rată a dobânzii de 12%, 13% pentru împrumuturile ucrainene. Nu este încă sigur care este termenul maxim de împrumut. În prezent, toate împrumuturile de pe platformă sunt scurtă durată.

Ca investitor, poți alege să investești manual sau să o faci în mod automat cum am început eu. Ambele moduri oferă suficiente oportunități de împrumut.

Investitorilor li se oferă posibilitatea de a profita de un robot care investește automat. Este ușor de instalat și asigură că banii tai lucrează întotdeauna pentru tine.

Investitorii PeerBerry pot pune minim câte 10 € în fiecare împrumut.

Portofoliul meu autoinvest are următoarele setări:

Am ales versiunea de împrumuturi cât mai mici de 10 euro.

Cu rate între 12 şi 25% – toate împrumuturile autoinvest care mi-au fost alocate au toate un potenţial de randament de 13%.

Toate au buyback guarantee – ceea ce înseamnă că sunt asigurat din acest punct de vedere.

Ce mi-a plăcut şi ce nu

Dacă încă te întrebi de ce să investești pe PeerBerry, hai să recapitulam plusurile:

  • toate împrumuturile au 100% buyback garantat. PeerBerry facilitează în principal creditele de consum, pe care le oferă ca acțiuni investitorilor la o rată a dobânzii de 12% (13% pentru împrumuturile ucrainene).
  • Platforma are un design simplu, interfață intuitivă, deci este ușor de înțeles ce să faci și ce pași să faci mai departe
  • Politica de investiții poate fi adaptată pentru a achiziționa împrumuturi întregi pe baza unor criterii predefinite sau pentru a investi în împrumuturi fracționare de pe piață
  • Platforma are un instrument util de autoinvestire care merită testat. Este ușor de instalat și asigură că banii tăi lucrează întotdeauna pentru tine. Investitorii PeerBerry pot pune câte 10 € în fiecare împrumut.

Pe de altă parte, dacă vorbim și de minusuri, trebuie luat în considerare faptul ca PeerBerry operează în Letonia o ţară mai puţin apreciată de noi (în urma mai multor comentarii) şi mai puţin cunoscută la nivel general. Deasemenea, platforma a fost înființată în 2017, ceea ce înseamnă că este o platformă tanără, neexperimentată în P2P.

Însă, pe ansamblu, PeerBerry oferă până acum beneficii bune și garanție buyback, ceea ce este un mare plus dacă vrei să îți diversifici portofoliul de investiții.

Per general, eu îi ofer 4 stele din 5 datorită faptului că este o platformă care oferă multe tipuri de împrumuturi, oferă buyback guarantee, are multe recenzii pozitive pe google, însă faptul că este încă o platformă nouă, mă face puţin reticient.

Am investit o parte din portofoliul meu şi vreau să văd cum se comportă în primul an.

Cum sa-ti faci un cont?

Procesul de realizare a contului este foarte simplu și durează mai puțin de 5 min.

Banii apar în cont în 2 zile din momentul în care i-ai transferat dintr-o bancă trandiţională.

Cine poate investi în platfomă? Persoanele fizice, minim 18 ani dar și companiile.

Poți transfera bani în toate monedele, dar le va converti în EUR în funcție de cursurile valutare Swedbank. Însă cel mai bine ar fi să folosești EURO. Retragerile pot fi făcute tot în EURO.

Suma minimă este 10 euro.

Am ales să trasfer banii cu cardul Revolut pentru că are şi cel mai bun curs valutar. Banii au ajuns de pe o zi pe alta în cazul acesta.

Am scris despre cursul valutar de la Revolut în acest articol -> Cel Mai Bun Schimb Valutar

Aşadar, pentru cei care nu au Revolut, Poţi să-ţi faci un cont Gratuit de AICI.

În contul Revolut poţi să adaugi bani (LEI) şi să-i transformi în euro.

Tot acolo poţi să transferi EURO către Peerbery foarte uşor şi cu 0% comision.

Toate transferurile în euro pe care le-am făcut anul acesta au fost prin contul REVOLUT şi cred că este cea mai bună opţiune în acest moment cu 0 costuri.

Este bun pentru sume mici de investit.

Legat de contul PeerBerry, îţi poţi face un cont gratuit de aici ca să vezi cum funcţionează platforma:

Deschide Cont gratuit la PeerBerry

Cum sa investesti cel mai eficient?

Investiția în platforma PeerBerry prezintă o siguranţă sporită datorită faptului că există buyback guarantee. În cazul în care cel care imprumută nu poate plăti, compania acoperă suma investită.

Cele mai multe împrumuturi sunt pe termen scurt, în jur de 30 de zile, deci, esti întotdeauna la doar 30 de zile de la posibilitatea de a-ți retrage banii. Este foarte ușor să obții informații despre fiecare împrumut în parte, astfel că nimic nu este ascuns.

PeerBerry este o platformă destul de bună atât pentru începători, cât și pentru investitori experimentați. Interfața sa ușor de utilizat este cu siguranță un mare plus dacă începi.

Legat de taxe, Peerberry nu transmite informații niciunei agenții fiscale si nu deduce impozite. Trebuie să o faci personal.

Impozitul este de 10% din profit şi trebuie să-l declari prin declaraţia unică.

Vei primi şi o fişă client pe care să o foloseşti în completarea declaraţiei.

AUTO Invest PeerBerry

Este metoda pe care eu am ales să o folosesc.

Auto investul reprezintă un mic robot care îţi automatizează investiţiile. Tu îi poţi seta anumite condiţii, iar platforma îţi atribuie investiţiile în în funcţie de setările realizate.

Pentru mine, acestea au fost cele mai importante setări.

Poţi şi tu să verifici înainte să investeşti care sunt toate lucrurile pe care le poţi seta.

Concluzii

PeerBerry este a trebuia platformă în care am început să investesc iar până în acest moment sunt mulţumit.

Aştept un randament de 13%. Pe termen lung, mă aştept ca acesta să mai scadă, însă este un randament foarte bun faţă de alte tipuri de investiţii.

Mai multe detalii despre portofoliul meu, poţi găsi AICI.

Nu vreau să te conving să investeşti, ci mai mult să vezi despre ce este vorba.

Contul îl poţi face gratuit ca să poţi analiza puţin platforma. Suma minimă de investit este de 10 euro, adică un singur împrumut.

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.