Grad de lichiditate – Ce Reprezinta Gradul de Lichiditate

Gradul de lichiditate este un sistem de măsurare a lichidității care examinează capacitatea unei companii de a susține cheltuieli pe termen scurt.

Este determinat prin analizarea procentului total de numerar pe care o companie îl are la îndemână. Numerarul trebuie să fie câștigat prin operațiuni regulate și să poată fi folosit pentru cheltuieli și obligații pe termen scurt de datorie printr-o perioadă specifică. 

Lichiditatea descrie gradul în care un activ sau o garanție poate fi cumpărată sau vândută rapid pe piață la un preț care reflectă valoarea sa intrinsecă. Cu alte cuvinte: ușurința convertirii acesteia în numerar.

O companie abia reușește să efectueze plăți pe termen scurt poate fi un semn că compania ar putea confrunta cu probleme financiare mai grave pe termen lung.

Stresul financiar ca urmare a incapacității de a plăti datoriile ar putea duce la faliment.

Gradul de lichiditate este un  indicator financiar care măsoară fluxul de numerar sau activele ce pot fi utilizate pentru a satisface datoriile.

Factorii externi pot duce la deteriorarea condițiilor financiare la o companie – ceea ce poate, la rândul său, să slăbească gradul de lichiditate relativ al unei afaceri – chiar dacă acest lucru este în mare parte din controlul conducerii unei companii. 

Administratorii  trebuie să decidă modul de gestionare eficientă al numerarului, asigurând în același timp că este sigur, disponibil atunci când este necesar și face un profit competitiv pentru companie, reducând în același timp riscurile de piață și credit.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.