31+ filmulete online gratuite despre bani si libertate financiara

De când am început să citesc mai mult şi învăţ mai mult despre educaţie financiară cred că am văzut sute de filmulete online despre acest domeniu.

Am văzut toate filmuleţele de la Tony Robbins, Warren Buffett, Robert Kiyosaki şi de la mulţi mulţi alţii care sunt maieştrii în acest domeniu şi pe care-i urmăresc cu mare interes.

Şi ghici ce: toate dintre aceste filmulete online le-am văzut gratuit, fără prea multe bătăi de cap, pe youtube.

M-au ajutat să-mi dezvolt capacitatea de a înţelege cum funcţionează sistemul financiar personal, m-au ajutat să înţeleg anumite fenomene care se întâmplă în jurul nostru şi m-au ajutat să văd cu alţi ochi care este puterea banului în mâinile nepotrivite.

Poţi ajunge să te îmbogăţeşti, dar în acelaşi timp, poţi ajunte la faliment cât ai clipi dacă nu eşti atent ce faci cu banii tăi.

M-ai jos ţi-am pregătit o serie de 31 + de filmulete online gratuite (+ pentru că la mai multe puncte găseşti mai multe părţi) care mi-au plăcut mie cel mai mult şi care m-au ajutat să-mi controlez mai bine comportamentul financiar.

Lista de mai jos este aşezată aleatoriu, asta înseamnă că toate filmuleţele le recomand cu cea mai mare încredere.

Din păcate majoritatea sunt în engleză, dar sper ca asta să nu fie un impediment pentru tine de a le viziona.

Îţi recomand să le vezi câte 1 maxim 2 pe săptămână, fix în acea acele minute pe care tu le acorzi vieţii tale financiare.

Cum te vor ajuta acestea:

  1. Te vor ajuta să înţelegi mai bine cum funcţionează sistemul financiar personal;
  2. Te vor învăţa ce să faci cu banii tăi astfel încât să nu-i pierzi;
  3. Te vor ghida şi te vor inspira în toată lupta ta cu finanţele personale!

În continuare te invit să vezi lista cu cele 31 de filmulete online gratuite si să faci un top cu cele mai bune dintre acestea. Topul mi-l poţi lăsa printr-un comentariu mai jos.

Dacă îţi place lista cu filmulete online te invit să mă ajuţi să o promovezi şi prietenilor tăi cu ajutorul butonaşelor de like şi share de mai jos.

31+ filmulete online gratuite despre bani si libertate financiara

1. 3 Pasi catre Libertatea Financiara pe Care o Meriti cu Tony Robbins –

2. Financial Literacy

3. De ce facem ceea ce facem – Tony Robbins

4. Viaţa celui mai mare investitor din toate timpurile – Warren Buffett. Un filmuleţ excepţional despre viaţa celui mai important om în materie de investiţii din toate timpurile

5. Cum să stai departe de datorii cu Warren Buffett

6. Reguli financiare simple pentru viaţă de la Warren Buffett

7. Robert Kiyosaki – 10 reguli pentru succes

8. 60 de minute pentru a deveni bogat cu Robert Kiyosaki

9. Educaţie financiară completă cu Jamie McIntyre

10. Tot ce trebuie să ştii despre bani în 12 minute (documentar)

11. Secretele milionarilor cu Brian Tracy

12. Banii salvează viaţa – idei concrete de a economisi de la unul dintre cei mai mari bloggeri de educaţie financiară din lume – Martin Lewis

13. Finanţe personale pentru începători cu Ramit Sethi (fondator iwillteachyoutoberich.com)

14. Cum să cumperi fericirea cu Michael Norton

15. 9 lucruri pe care un student trebuie să le cunoască despre cum să-şi gestioneze banii mai bine

16. Money 101 – Ghid de educaţie financiară pentru studenţi!

17. „Mâine, să economisim pentru mâine” cu Shlomo Bernartzi – un filmulet online care îţi prezintă motivele concrete pentru care ar trebui să începi să economiseşti azi pentru ziua de mâine.

18. Tot ce trebuie să ştii despre investia pe piata Forex cu Greg Secker

19. Datorii proaste. Cum să scapi de datorii şi să fii liber cu Dave Ramsey

20. Miturile despre bani. Cum să înţelegi miturile care există asupra banilor şi să înţelegi cum funcţionează sistemul de finanţe personale. Serie de filmuleţe susţinute de Dave Ramsey

21. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţelegi despre bani. Filmulet online oferit de Dave Ramsey

22. Banii ca datorie. O serie de 2 filmuleţe foarte educative care explică foarte bine sistemul de datorii.

23. Viaţa unui trader. 3 filmuleţe foarte interesante şi educative despre cum să începi să investeşti pe bursă şi să câştigi.

24. Cuvinte înţelepte despre business de la Donald Trump (unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume)

25. Metode de planificare a investiţiilor şi a pensionării. 2 filmulete online foarte interesante (puţin mai plictisitoare datorită prezentării alese), dar le recomand cu încredere.

26. Curs complet de finante personale. 12 filmulete online gratuite oferite de Marnie Aznar care te vor ajuta să înţelegi mai bine ce înseamnă bugetare şi ce înseamnă sistemul de cash flow personal.

27. Buget 911 – Personal finance bugeting. Cum să ţii în frâu un buget şi care este rolul acestuia în viaţa ta.

28. Does money make you mean? cu Paul Piff – un filmulet ted foarte interesant despre sentimentele pe care le avem în momentul în care intrăm în contact cu banii. Un studiu foarte interesant despre bogaţi şi săraci şi despre felul în care comportamentul nostru se schimbă în momentul în care într-o relaţie de prietenie apare noţiunea de bani.

29. Sărăcie, bani şi … Iubire de Jessica Jackle. O poveste foarte emoţionantă despre bani, despre sentimente şi despre ceea ce contează pentru a ne realiza propria noastră poveste care să poate fi spusă tuturor.

Cred că este unul dintre cele mai motivaţionale filmuleţe din această listă şi cred că este unul care te poate inspira şi pentru să înţelegi poveştile din jurul tău şi să le acorzi mai multă anteţie.

30. Puterea banilor într-un sistem financiar (ce înseamnă inflaţia şi care este legătură economiei a unei ţări)

31. Activul şi Pasivul în viaţa personală! Un filmulet scurt, dar foarte interactiv, care prezintă cât mai direct beneficiile activelor şi de ce este bine să ne investim banii în active. Mai multe despre acest filmuleţ găseşti în articolul: Activul si Pasivul in Viata Personala.

Dacă ţi-au plăcut şi ţi-au fost utile, ajută-mă să le promovez şi prietenilor tăi cu ajutorul butonaşelor de like şi share de mai jos.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.