Cum sa faci bani din realizarea de cursuri si webinarii online pe udemy.com

Nu o să-ţi dau soluţia magică de a face bani din cursuri online, însă o să-ţi prezint o platformă foarte interesantă care pentru mulţi traineri din foarte multe domenii este o sursă importantă de venit.

Ca să-ţi spun încă de la început, platforma nu este în română şi ai nevoie de cunoştinţe destul de avansate de limba engleză dacă vei încerca să pui în practică această idee.

Cum sa faci bani din cursuri si webinarii online

În primul rând trebui să fii specialist pe un domeniu şi să-i cunoşti foarte bine toate trucurile şi toate detaliile. Nu poţi începe să realizezi un webinar/curs despre un domeniu pe care nu l-ai practicat şi despre care nu ai habar.

Până la urmă vei cere o sumă de bani pe el, iar acesta se va auto-promova doar dacă este foarte bine realizat.

Dacă eşti la un nivel avansat pentru un anumit domeniu, atunci cred că nu mai trebuie să-ţi pui întrebări dacă cunoşti sau nu domeniul.

Asta înseamnă că treci direct la partea a doua, care reprezintă momentul în care trebuie să-ţi defineşti o structură a cursului şi să începi să lucrezi la materiale.

Pentru că este un webinar online, ai nevoie de programe de editare video şi audio.

Uite câteva recomandări din partea mea. Nu sunt mare utilizator al acestor programe, dar din câte am înţeles sunt printre cele mai bune:

  1. Camtasia Studio sau Microsoft Expression Encoder pentru captarea ecranului.
  2. Auphonic pentru relizarea podcasturilor (a sunetului)/
  3. Şi un microfon destul de bun şi nu chiar de la orice fel de căşti.

Ultima parte este cea de texte şi descrieri care vor fi adăugate pe platforma de vânzare a cursului online.

Venind vorba de platfomă, vreau să-ţi prezint cea mai mare platforma de cursuri online specială pentru traineri, şi anume udemy.com.

Platforma Udemy.com

logo (1)Udemy.com este cea mai mare platformă de intermediere de cursuri care există şi cred că este şi cea mai profitabilă pentru traineri.

Conform statisticilor oferite de administratorii platformei, udemy.com oferă în medie fiecărui trainer câte 7000-8000 de euro pe lună. O sumă destul de mare pentru o muncă foarte bine realizată pentru o singură dată la început. Acum nu te gândi că fiecare trainer de pe platformă câştigă această sumă. Totul depinde de implicare şi de domeniul ales.

Domeniile cursurilor pe care le vei găsi pe site sunt extrem de variate: de la cursuri de muzică şi literatură, până la cursuri de programare şi design.

Până în prezent sunt peste 15.000 de cursuri înregistrate, iar numărul lor tot creşte. Sincer să-ţi spun, şi cererea este foarte mare pe majoritatea domeniilor.

Cum sa faci bani din realizarea de cursuri si webinarii online cu ajutor platformei udemy.com

Tot ce ai nevoie este doar de o seriozitate foarte mare în momentul în care faci cursuri, de un timp foarte mare pe care trebui să-l aloci modificărilor video şi audio şi de puţină răbdare.

Acum că ţi-am povestit atât de mult despre platformă, hai să-ţi dau un exemplul lui Radu Popa care a dezvoltat un curs pe această platformă.

Radu Popa, este fondatorul blogului excelninja.ro şi este un mare pasionat de excel şi de analiză de date şi din întâmplare îi place foarte mult şi trainingul. Sunt două motive care au dus la realizarea unui curs online de excel pe care îl promovează prin udemy.com. Uite AICI cursul lui dacă vrei să ai un model sau dacă te interesează să înveţi mai multe despre cum să analizezi date în excel.

Este un curs care a fost parcurs de aproape 1000 de persoane şi care au plătit 19 dolari de persoană. Cu siguranţă pe viitor se vor înscrie şi mai multe persoane la cursul lui.

Este doar un exemplu. Cu siguranţă mai sunt foarte mulţi români care folosesc această platformă şi care fac bani mult mai mulţi.

Cine ştie, dacă crezi că ţi se potriveşte, te poţi folosi şi tu de platformă pentru a oferi un curs. Dacă nu, măcar să parcurgi anumite cursuri deoarece multe dintre ele sunt de foarte bună calitate.

Totul depinde de tine.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.