După cum te-am învăţat, mereu voi veni cu poveşti şi oameni care fac lucruri faine şi care câştigă bani în plus. De data aceasta, aş vrea să îţi propun un articol despre cum poţi câştiga din simplele concursuri care tot apar pe Facebook, Instagram sau alte canale.
Pentru realizarea prezentului articol, am rugat-o pe Ioana Margineanu (Ai aflat mai multe despre ea în acest podcast) să mă ajute şi să ne ofere informaţii preţioase despre această activitate. Ioana deţine canalul de Youtube Buget de Familie unde prezintă tot felul de lucruri interesante despre finanţele persoane din viaţa ei.
Revenind la articol, vei afla mai jos care sunt şansele de câştig, cât se poate câştiga şi cât timp ai nevoie să petreci pentru acest lucru.
Nu este un lucru simplu de făcut, chiar dacă pare banal. Ai nevoie de multă perseverenţă şi de un ritual.
Concursurile sunt de fapt o formă de marketing și au apărut din dorința de a convinge consumatorul să cumpere un anumit produs.
De la tragerile la sorți lunare ale CEC-ului unde se puteau câștiga mașini și apartamente, la zeci de etichete ale unui produs trimit prin poștă pentru o extragere televizată a unei mașini, la concursuri online de tip like/share unde nu trebuie să cumperi nimic, pare o evoluție ciudată.
Ce câștigă o companie fără să cumperi nimic? Expunere. Care în zilele noastre poate foarte ușor de transformat în bani.
Acest tip de marketing este o formulă câștigătoare pentru orice produs. Este dovedit că a primi lucruri gratuite îți crește nivelul de serotonină și te face să te simți fericit.
Că să nu mai vorbim de posibilitatea de a câștiga lucruri la care visezi, cum ar fi o mașină, vacanțe scumpe sau telefoane.
Cum poţi participa la foarte multe concursuri?
Cel mai ușor mod de a participa la concursuri depinde de fiecare persoană. Dacă ești activ pe Facebook sau Instagram, este mai ușor să particip la concursuri de tip like,share/repost și menționarea unui număr de prieteni.
Dacă ești un ascultător de radio, poți participa la concursuri unde trebuie să urmărești o emisiune și să răspunzi întrebărilor. Dacă tu ești cel care face cumpărăturile din supermarket, poți participa la concursuri care necesită cumpărarea unui produs.
Mai pe scurt, concursurile sunt peste tot în jurul nostru. Trebuie doar să le vedem şi să participăm la ele.
Un alt mod de a participa la cât mai multe concursuri este să faci parte dintr-un grup dedicat acestui hobby. E mai ușor să găsești concursuri dacă ai prieteni interesați de acest hobby.
Dar secretul meu de a câștiga 2 concursuri pe săptămână nu are foarte multă legătură cu participarea la foarte multe.
Prefer să caut concursuri cu un număr mic de participanți, cu condiții cât mai greu de îndeplinit pentru a-mi mări șansele. Am avut o perioadă când am ales volumul, adică am participat la tot ce apărea dar acum prefer să rafinez numărul, dar să câștig mai mult.
Îmi plac foarte mult concursurile creative, care necesită poze cu diverse cerințe de genul fă-ți un selfie sau scrie o poveste/propoziţie. Nu sunt mulţi oameni care participă şi şansele de câştig sunt mai mari.
Care ar fi o rată de câștig? La ce să mă aștept?
Rată de câștig depinde de numărul de participanți și trebuie adaptată la tipul de concurs.
La cele facile de tipul like și share, rată Ioanei de câștig este de 2 la 1000.
Concursurile la radio au o rată mai mare de câștig, dar și acolo depinde de mărimea premiului și de condițiile impuse. Cel mai greu de câștigat sunt cele de la Radio Zu, pentru că oferă premii substanțiale.
La concursurile care necesită cumpărarea unui produs, rată mea de câștig este de cam 1 la 100 și foarte rar premiul cel mare. 1 la 10000.
Unde găsesc aceste concursuri? Ce trebuie să fac pas cu pas
Poți găsi oriunde concursuri.
Pe internet, pe paginile de socializare, în magazine, la radio și la televizor.
Trebuie doar să le vezi.
Foarte multă lume este neîncrezătoare în legitimitatea acestor concursuri și nu participă.
Trebuie să le vezi şi să începi. Când vezi un concurs, acţionează. Nu aştepta.
Pentru cine este această activitate?
Eu am luat acest microb în liceu și facultate dar am avut mult timp liber în concediul de 2 ani pentru îngrijirea copilului.
Acest hobby se potrivește foarte bine persoanelor care au timp și nu îl pot folosi, din diverse motive.
În grupurile din care fac parte am sesizat că suntem mămici, casnice, pensionare chiar și persoane pensionate pe caz de boală.
Un film foarte bun despre acest subiect, este Prize Winner of Defiance, Ohio cu Julianne Moore și Woody Harrelson bazat pe cartea lui Terry Ryan.
Protagonista este o casnică, că majoritatea femeilor, în acea perioadă, cu un soț care nu se descurcă prea bine cu asigurarea traiului familiei. Din necesitate ajunge să participe la concursuri și să câștige ceea ce își dorea mai mult. O casă.
Câteva sfaturi pentru începători
- Alege concursurile care se completează cel mai bine cu stilul tău de viată.
- Participă doar la cele care au un premiu pe care ți-l dorești. Murphy nu doarme și vei câștiga doar ce nu iți trebuie.
- Nu plăți niciodată pentru a participa la un concurs.
- Pentru a câștiga ceva, trebuie mai întâi să participi. Atitudini de genul: eu nu câștig niciodată, nu ajută.
Concluzii
Concursurile pot fi o sursă de venit. Nu vei câştiga multe concursuri cu bani, dar produsele pe care le vei câştiga valorează şi le poţi vinde sau folosi.
Ioana a câştigat premii chiar şi de peste 8000 de lei. Dar sunt luni şi luni.
Dacă îţi aloci 1-2-3 ore pe zi pentru concursuri, sigur vei avea la final de lună o rată destul de mare de câştig.
Nu se potriveşte tuturor, însă, este o activitate utilă pentru persoanele care au posibilitatea de a sta mult pe facebook şi, pe lângă partea de socializare, ar putea face şi ceva în plus.
Sper să te ajute articolul.
Mulţumesc Ioanei pentru ajutor şi baftă tuturor.
Laurenţiu