Cum iti cresti venitul? Cele 3 categorii de venituri

Este important să ai la dispoziție cât mai multe surse de venit pentru a putea să te bucuri de stabilitate precum și de atingerea libertății financiare.

Majoritatea milionarilor au șapte surse de venit, de aceea este important să te gândești și la alte surse de venit, astfel încât să nu-ți ții toate ouăle într-un singur coș.

Va fi mult mai ușor să previi problemele financiare dacă ai mai multe surse de venit.

Înainte de a te apuca totuși să acumulezi mai multe surse de venit, trebuie să ai și o baza cât mai solidă, astfel încât bogăția să fie consolidată.

Reducerea cheltuielilor, precum și bugetarea corectă sunt două lucruri de care să te interesezi înainte de a începe să-ți creezi orica sursă de venit adițională.

Creșterea veniturilor îți va permite să-ți achiți mai rapid datoriile, dar și să economisești mai mulți bani și bineînțeles să investești mai mulți bani.

Vei putea în acest fel să-ți atingi mai rapid in acest fel obiectivele financiare pe care le ai.

Care sunt modalitățile de a-ți mari sursele de venit?

Creșterea veniturilor prin obținerea de venituri active suplimentare

Ideea acestui tip de venit este că el se bazează pe tranzacționarea timpului pentru bani. Banii pe care îi câștigi pentru un angajator sau lucrul pe care îl faci într-o afacere reprezintă o formă de venit activă. Acest lucru înseamnă să îți schimbi timpul pentru banii pe care îi câștigi. Venitul activ are însă dezavantajul faptului că va consuma mai mult timp și nu vei avea când să te gândești și la alte surse de venit.

Poți obține venituri suplimentare în diverse moduri precum:

  • Obținerea unui loc de muncă mai bine plătit pentru abilitățile și timpul tău.
  • Obținerea unui loc de muncă cu jumătate de normă în plus
  • Pornirea unui side-hustle care să-ți aducă venituri suplimentare
  • Creșterea cu timpul a prețurilor pe care le percepi pentru timpul tău, dacă ești proprietarul unei companii

Creșterea veniturilor prin veniturile pasive

Venitul pasiv vine de la activele tale și anume acest venit este din ce în ce mai mare și nu va necesita participarea ta activă. Acest tip de venit este asociat în mod obișnuit cu afacerile sau cu imobiliarele. Dacă nu faci un efort major pentru a obține aceste venituri, atunci ele sunt considerate a fi venituri pasive.

Poți crea mai multe surse de venit chiar în afacerea ta prin mai multe moduri. De exemplu, poți crea un curs sau un serviciu cu o livrare automată care să-ți aducă un venit în plus. De asemenea, mai poți vinde produse și a câștiga bani din afiliere.

Bunurile imobiliare sunt și ele o soluție foarte bună pentru a obține un venit pasiv suplimentar. Mai sunt și modalitățile P2P pentru a câștigă bani și anume să împrumuți altora banii tăi și să percepi dobânzi pentru acești bani.

Există așadar o mulțime de idei pentru a obține mai multe venituri pasive și cu cât mai multe astfel de venituri vei avea, cu atât va fi mai bine.

Creșterea de venituri prin fluxuri de venituri din portofoliu

Venitul din portofoliu este acel venit pe care îl câștigi din investițiile pe care le faci.

De exemplu, banii pe care îi câștigi din vânzarea acțiunilor la profit sunt considerați a fi venituri din portofoliu.

Dobânzile, câștigurile de capital, precum și dividendele sunt considerate a fi astfel de venituri.

Venitul care vine din portofoliu poate fi crecut investind în acțiuni sau în diverse fonduri bursiere, astfel încât investițiile tale vor crește din ce în ce mai mult.

Concluzie

Creșterea surselor de venit trebuie să fie o prioritate pentru tine pentru că în acest fel vei avea o mai bună stabilitate.

Pe lângă faptul că vei avea un portofoliu diversificat, acest lucru va avea ca rezultat creșterea bogăției tale, iar acest aspect poate fi o parte importantă în planificarea pensionarii.

Înainte de a te orienta către orice sursă de venit, trebuie să te informezi cu privire la aceasta.

Ține cont de toate lucrurile legate de aceste investiții, precum și de riscurile asociate acestei investiții.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.