Copiii si banii: Cum se dezvolta o legatura buna cu Adrian Asoltanie S07E18

Bine te-am regasit la un nou episod banii Vorbesc. Un episod in care vom vorbi despre copiii noștri și despre cum ar trebui să ne implicăm noi ca părinți în educație lor financiară. Educație financiară care TREBUIE să fie o PRIORITATE în educație fiecărui copil.

Alaturi de mine, in acest episod, este cel mai cunoscut speaker de finanțe personale și educație financiară din România – Adrian Asoltanie. Adrian este autorul cărții ”Dragă, unde-s banii?” – cea mai citită carte scrisă de un autor român pe zona de finanțe personale.

Ne va ajuta sa înțelegem importanța educației financiare la copii și ne va oferi exemple personale pe care el le-a implementat în familia lui cu cele 2 fete.

Pe Adrian îl puteți găsi pe adrian.asoltanie.com.

Recomandare eveniment: Invest Strategy Forum – 6-8 octombrie – Poiana Brasov – investstrategyforum.ro – 3 zile, 2 nopti, 100 de participanți și 6 speakeri care te vor ajuta să înțelegi mai bine cum să-ți dezvolți o strategie de investiții active sau pasive.

P. Podcastul Banii Vorbesc este susținut de XTB unde ai posibilitatea să investeși în acțiuni și ETF clasice fără comision. Dacă dorești să testezi platforma XTB – îți poți face aici un cont demo.

Vă invit sa urmăriți episodul și să reveniți cu orice întrebare aici sau pe canalul de youtube. Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu! Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cat de importanta este educatia financiara la copii?
 • Cine sunt protagonistii in tot acest demers al educatiei financiare?
 • ?Cat de mult ar trebui sa se implice scoala in educatia financiara? Sau este mai mult o educatie care trebuie sa vina din familie
 • Avand in vedere ca parintii nu sunt educati financiar in Romania (de cele mai multe ori) – Care este solutia pentru copii?
 • Sunt copii influentati de deciziile noastre financiare?
 • De la ce varsta incepe educatia financiara?
 • Cum invata un copil de 5 ani valoarea banilor?
 • ”Sunt banii nelimitati?” – cum raspundem la aceasta intrebare?
 • Ne poti oferi cateva idei pe care un parinte le-ar putea aplica in educatia financiara a copilului?
 • Cand se termina rolul nostru de educatori financiari pentru copii? Se termina vreodata?
 • Trebuie implicati copiii in deciziile financiare ale familiei?
 • Cat de mult trebuie sa vorbim cu ei despre bani?

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.