De ce ai nevoie de un consilier financiar?

Multe persoane se întreabă despre posibilitatea de a apela la serviciile unui consilier financiar, astfel încât să-și poată pune banii în ordine și să-și planifice viața cât mai bine din punct de vedere financiar.

Oamenii ajung la un astfel de consilier financiar, doar în momentele în care chiar au nevoie de unul, însă acest lucru ar trebui evitat pentru că sfaturile unui consilier financiar sunt bune mereu, mai ales în perioadele în care nu aveți nevoie urgentă de unul.

Un consilier financiar poate avea un rol important în stabilitatea financiară, de aceea poți lua oricând decizia de a apela la serviciile unuia, astfel încât să reușești să economisești și să te bucuri în același timp de mai mulți bani pe măsură ce trece timpul.

Din cele câteva sute de discuții pe care le-am avut, am avut plăcerea ca 80% dintre ei să mă contacteze pentru că vor și mai mult, vor să investească și au nevoie de un mic ghid. Doar 20% au fost cei care erau în momente de răscruce și nu știau ce să facă și cred ca pe ei i-am putut ajuta cel mai mult.

De ce să apelezi la serviciile unui consilier financiar?

1. Ai intrat în posesia unei moșteniri sau a unei sume mari de bani

Atunci când intri în posesia unei moșteniri, îți va fi destul de greu să știi ce să faci cu averea ta obținută peste noapte, de aceea dacă nu ești un bun administrator vei avea unele dificultăți în a reuși să păstrezi această avere.

Un consilier financiar te poate însă ajuta în administrarea noii averi dobândite și vei putea parcurge alături de acesta toate ramificațiile fiscale pe care le reprezintă nouă ta avere.

Mai poți crea alături de planificatorul financiar o strategie cu privire la nouă avere, astfel încât să reușești să ai grijă în continuare de nevoile tale financiare, dar și să administrezi bine averea.

2. Ți-a crescut salariul sau obții mai mulți bani

Pe măsură ce trece timpul salariul tău va crește, de aceea te vei bucura de un flux de numerar mai mare și e posibil ca tot în același timp și obiectivele tale financiare să se schimbe.

Creșterea salariului vine la pachet de obicei și cu responsabilități mai mari, de aceea există și șansa să te simți puțin nesigur în ceea ce privește utilizarea venitului.

Un consilier financiar te poate ajuta și în acest caz cu cele mai bune sfaturi, astfel încât să reușești să-ți managerezi cât mai bine salariul. În acest fel, vei putea profita de acești bani în plus.

3. Ai trecut sau vei trece printr-o perioada cu multe schimbări

Trebuie să iei în calcul și perioada când vei avea un copil sau perioada pensionarii, iar această tranziție este și ea un lucru la care trebuie să te gândeșți.

Un consilier financiar se poate gândi la acest lucru și îți poate face un plan cât mai potrivit pentru ceea ce te interesează pe tine. El se poate adapta situației în care te afli tu în acest moment.

4. Te lupți cu respectarea unei strategii

Este ușor să-ți creezi propria strategie, dar adevărul este că poate fi și destul de greu să te ții de o astfel de strategie.

Mulți avem tendința de a nu vedea defectele strategiei noastre și ajungem să nu ne dăm seama de faptul că strategia pe care am făcut-o are niște probleme evidente.

Consilierul financiar ne poate ajuta din acest punct de vedere, acesta acționând ca un partener în relația noastră cu finanțele. El te ajută să-ți dai seama cu ușurință dacă o strategie funcționează sau nu, în cazul tău.

Responsabilitatea pe care o are consilierul financiar este mai mare, iar acest lucru te scapă pe tine de griji.

5. Simți că nu mai ai timp de finanțele tale personale

Unele persoane își fac foarte bine strategia financiară, ajungând să-și plătească datoriile și să pună bani deoparte, chiar și să investească unele sume de bani.

Ele au însă un succes relativ pentru că situațiile se pot schimba destul de mult.

Viața este schimbătoare și se poate întâmpla să apară un copil sau să-ți lansezi propria afacere, iar programul devine atât de încărcat încât efectiv nu mai ai timp să te ocupi de finanțele proprii.

Dacă și tu ești în această situație, trebuie să te gândești serios în acest punct la un consilier financiar. El te ajută să-ți eliberezi din timp și să-ți creezi un plan bazat pe obiectivele, dar și pe valorile tale. Un consilier financiar te scapă așadar de această grijă a banilor și te ajută într-o planificare cât mai bună.

6. Deții propria afacere

A avea un consilier financiar este foarte important atunci când ai o afacere, pentru a evita timpul pierdut cu tot ceea ce reprezintă finanțele și să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut pentru a crește afacerea.

Un consilier financiar este o soluție foarte bună din acest punct de vedere pentru că te poate scăpa de toate grijile financiare cu care se confruntă afacerea ta.

Pentru mine personale, consilierul financiar este si contabilul. Contabilul îmi este si prieten și colaborator și partener și mă bucur de o relație așa apropiată cu el.

7. Plătești pe asigurări mai mult decât trebuie

Asigurările pot costa destul de mult, fie că vorbim despre asigurările de mașină, de casă sau orice fel de asigurare. Un consilier financiar te poate ajuta și cu privire la acest lucru și anume să-ți facă o strategie cât mai potrivită în ceea ce privește asigurările pe care le ai de plătit.

Probabil că nu de puține ori ai ajuns la concluzia că plătești prea mult pe unele asigurări, de aceea un consilier financiar te poate ajuta și din acest punct de vedere.

Este destul de greu să știi cu exactitate ceea ce ai nevoie tu și familia ta, de aceea mulți oameni și ajung să plătească în exces din frica de a nu rămâne fără o acoperire într-o anumită parte a vieții. Consilierul estimează alături de tine cam de cât vei avea nevoie pentru a acoperi tot ceea ce te interesează, astfel încât să reușești să faci și niște economii din acest punct de vedere.

Un consilier financiar cu experiență pe asigurări te-ar putea ajuta foarte mult în direcția aceasta.

8. Nu știi ce investiții să faci

O strategie de invesții este destul de greu de pus la punct, dar trebuie să te gândești și la acest lucru, din timp.

Consilierul financiar te ajută să creezi o soluție unică pentru obiectivele tale. În funcție de strategia pe care o stabilești cu acesta, poți să-ți reechilibrezi periodic portofoliul. Diversifică mai mult investițiile și pegătește-te pentru succesul pe termen lung.

Consilierul financiar te ajută mult în ceea ce privește investițiile pe care le poți face, iar pregătirea, precum și cunoștiintele acestuia sunt alte lucruri pe care le poți avea în vedere, de aceea poți profita de toate aceste lucruri și să te bucuri de cele mai bune sfaturi.

9. Vrei să te simți mai încrezător în banii tăi

Apelând la un consilier financiar, vei scăpa de stresul pe care îl aduc banii.

Multe persoane, cu toate că își realizează un plan foarte bine făcut în ceea ce privește investițiile și economiile, tot ajung să fie stresate de gândul că le lipsește ceva. Nimeni nu ar trebui însă să treacă prin viață cu stresul sarcinilor financiare.

Un consilier financiar te ajută mult din acest punct de vedere și anume că acesta îți schimbă total perspectiva asupra banilor tăi. Consilierul financiar îți oferă așadar șansa de a te folosi de bani ca un instrument ce poate fi valorificat pentru a trăi viața pe care ți-o dorești.

Concluzie

În concluzie, ar trebui să te gândești serios la un consilier financiar dacă ai început să obții mai mulți bani sau dacă ai intrat în posesia unei averi. De asemenea, dacă treci prin niște schimbări ale vieții sau te lupți cu respectarea unei strategii, un consilier financiar poate fi o soluție foarte bună pentru tine.

În același timp, un consilier financiar te poate ajuta atunci când efectiv nu ai timp de finanțe sau dacă ai propria afacere și dorești să o organizezi cât mai bine din punct de vedere financiar.

Un specialist mai poate veni în întâmpinarea nevoilor tale și dacă simți că plătești mai mult decât trebuie sau nu știi ce investiții să faci.

Pentru a te simți încrezător în banii tăi, sfaturile unui consilier financiar te pot ajuta mult, de aceea nu ezita să apelezi la unul.

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.