11 Citate Benjamin Franklin despre Bani care mi-au placut in mod deosebit

Benjamin Franklin, născut la data de 17 Ianuarie 1706 este cunoscut ca unul dintre cei mai importanţi Parinţi Fondatori a Statelor Unite.

Acesta s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, având mai multe cariare precum: autor, politician, inventator şi deputat. Printre realizările sale se pot menţiona ochelarii bifocali și paratrăsnetul.

Este fondatorul primei biblioteci din America, şi este considerat unul dintre cei mai înţelepţi oameni din istoria omenirii, citatele lui fiind şi astăzi perfect aplicabile. Mai multe despre cariera lui puteţi găsi AICI.

Pe lângă toate poziţiile pe care le-a avut, a fi politician, inventator şi altele, acesta a fost şi un economist foarte bun, ajungând să cunoască esenţa banilor şi modul în care aceştia influenţează viitorul oricărei persoane.

Citate Benjamin Franklin despre bani

Din acest motiv, astăzi am ales să-ţi prezint 11 citate despre bani care m-au impresionat cel mai mult spuse de Benjamin Franklin. La sfârşit ai ocazia să votezi citatele tale preferate.

11 Citate Benjamin Franklin despre bani care mi-au plăcut în mod deosebit

 1. Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă.
 2. Cheltuitorii mari sunt proşti creditori.
 3. Nu uita: Timpul înseamnă bani.
 4. Dacă toată bogăţia unui om se află în mintea sa, nimeni nu va putea să i-o fure.
 5. Un ban economisit este un ban câştigat.
 6. Creditorii au memorie mai bună decât îndatoraţii.
 7. Cel care crede că banii rezolvă orice problemă poate fi bănuit de faptul că rezolvă orice problemă pentru bani.
 8. Dacă vreţi să aflaţi valoarea banilor, încercaţi să-i luaţi cu împrumut.
 9. Mincinosul e ca falsificatorul de bani; primele sale minciuni depăşesc adevărul, dar, îndată ce se dă pe faţă falsitatea vorbelor sale, ele încetează să mai aibă valoare.
 10. Sărăcia are nevoie de puţin, luxul de multe, iar zgârcenia are nevoie de toate.
 11. Lenevia, ca şi rugina, roade viaţa mai mult decât munca.

Te rog votează care ți se par cele mai bune citate Benjamin Franklin despre bani sau și mai bine, propune unul nou.

Top 11 citate Benjamin Franklin (alege maxim 3)

View Results

Loading ... Loading ...

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.