Ce tip de cheltuitor esti?

tip de cheltuitorCu toţii vedem că în jurul nostru toată lumea cumpără. Uni mai puţin, alţii mai mult însă niciodată nu ne punem întrebarea „Ce tip de cheltuitor sunt?„.

Există persoane care cheltuie oricând, la orice oră şi aproape pe orice, persoane care cumpără numai de pe internet, persoane care cumpără doar produse cu preţurile cele mai mare sau persoane care caută numai reduceri însă cum ne putem da seama ce fel de persoană suntem?

Un infografic foarte interesant realizat de cei de la Credit Card Compare ne arată că sunt 10+ tipuri de cheltuitori în momentul de faţă. Fiecare din aceste tipuri reprezintă un stil de viaţă care ne afectează mai mult sau mai puţin viaţa noastră financiară. Află ce fel de tip de cheltuitor eşti şi, cel mai important, ce fel de tip de cheltuitor vrei să fii.

Tipurile de cheltuitori sunt:

  1. Hipsterul
  2. Cumpărătorul online
  3. Negociatorul
  4. Cheltuitorul excesiv
  5. Cumpărătorul de grup (cumpărătorul prin recomandare)
  6. Economistul
  7. Cumpărătorul „preţ întreg”
  8. Dinozaurul
  9. Cumpărătorul bandit
  10. Cumpărătorul pasiv

     BONUS: Cumpărătorul care niciodată nu cumpără

Mai jos ai infograficul cu toate descrierile acestor tipuri. Vezi cu care dintre aceste te potriveşte.

Ce tip de cheltuitor esti

sursa de provenienţă

Tu ce tip de cheltuitor vrei să fi?

Răspunde la această întrebare printr-un comentariu puţin mai jos.

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.