Ce sa cumperi: Lucruri Noi sau Second Hand?

De când a venit pe lume Maia am început să fiu și mai atent asupra lucrurilor pe care le cumpărăm în casă și dacă este nevoie ca acestea să fie noi sau second hand.

Paranteză: Articolul Cand esti pregatit financiar pentru un copil în care menționam că ai nevoie între 500 și 1000 lei pentru un copil pe lună iar mulți au spus că este mult, se pare că m-am înșelat. Este nevoie de mult mai mult de atăt dacă dorești să îi oferi lucruri de calitate, dar nu să exagerezi.

O modalitate foarte bună de a face unele economii este să achiziționezi lucruri folosite sau la mâna a doua.

Ar trebui să faci acest lucru ori de câte ori este posibil pentru a te bucura de mai mulți bani și a face în același timp economii cât mai multe.

Eu am aplicația OLX și chiar mă uit de fiecare dată când un produs poate fi cumpărat și second hand. Jucării sau un scan de bebe sau tot felul de obiecte pe care, poate, nu le vei folosi foarte mult timp.

Care sunt lucrurile pe care le poți cumpără second hand?

Pe lângă seria de produse pentru bebeluși și copii, am mai pregătit aici o listă care te-ar putea ajuta:

Vinilurile pot fi cumpărate fără probleme second hand și pot fi obținute chiar de la bunicii sau părinții tăi. Un vinil poate fi chiar și un cadou foarte frumos atât pentru tine, cât și pentru o persoană iubitoare de muzică.

Filmele vechi sunt și ele o opțiune de avut în vedere și anume că acestea pot fi cumpărate second hand. Cu toate că acum orice film poate fi urmărit pe un serviciu de streaming sau poate fi downloadat, este bine să ai în vedere și achiziționarea unui film vechi. Nu e chiar obligatoriu, doar că sunt mulți care colecționează astfel de filme.

Dacă încă mai ai acasă un video-player pentru casete, îl poți folosi pentru a viziona un anumit film. Poți oricând verifica site-uri de vânzări online precum sunt OLX, Okazii sau Publi24 pentru a găși filme vechi, dar și alte produse second hand.

Instrumentele muzicale sunt și ele destul de scumpe, dar cu toate acestea din fericire, poți găsi și instrumente muzicale second-hand. Nu trebuie să te fereșți de la cumpărarea unui astfel de instrument muzical. Un alt avantaj pentru achiziționarea unui instrument muzical second hand este că dacă îți vei da seama de faptul că instrumentul muzical nu este pe placul tău, măcar nu ai pierdut o suma mare de bani pe acesta.

Chiar și echipamentele sportive pot fi cumpărate second hand (ski-uri, snowboard și tot felul de echipamente). Poți intra pe internet și să găsești echipamente sporitve second hand. Aparatele sportive second hand sunt o soluție foarte bună și nu mai trebuie în acest fel să dai mulți bani pe acestea. În afară de faptul că vei economisi, vei putea chiar și să te bucuri de toate avantajele pe care sportul le oferă.

Mersul la vânătoare de cărți prin anticariate este cu siguranță pentru unii o plăcere foarte mare. Aici găseșți cărțile cele mai potrivite pentru tine și faci și economii destul de mari cu acestea. De ce să cumperi o carte care poate ajunge și la 100 de lei din magazin, cât o poți lua la doar 30 de lei de la un anticariat?

Laptopul second hand este o achiziție pe care orice student o poate avea în vedere, dar nu numai. Laptopul de pe care scriu acest articol este un macbook și este achiziționat de pe olx la un prețt cu 50% mai puțin decât unul nou.

Chiar și un calculator întreg poate fi achiziționat second-hand, acesta fiind de mare folos. Poți merge în magazinele de reparații de calculatore sau pe magazinele online pentru a găsi cele mai bune oferte. Produsele refurbished sunt și ele o soluție pentru cineva care dorește să economisească. De asemenea, site-urile de vânzări online pot fi o adevărată mină de aur pentru a salva o parte din bani.

Multe persoane își doresc cel mai nou telefon apărut, dar din păcate nu și-l permit. Sunt multe persoane care deja s-au plictisit de un anumit model și sunt în căutarea următorului telefon. Aceste persoane își vând de obicei telefonul online. Urmărind cu atenție ofertele, ai putea face o super afacere și să te bucuri de un telefon care funcționează așa cum îți dorești. Acest telefon va fi achiziționat și la un preț mai mic.

În cazul mobilei nu vorbim neapărat de economii, ci de faptul că este posibil ca mobila veche să fie mult mai rezistentă decât cea nouă. Dacă preferi stilul mobilierului clasic, atunci nu prea ai șanse să găseșți ceva care să fie satisfăcător. Un anticariat poate fi însă soluția cea mai bună pentru ține, de aceea poți căuta această soluție inedită și astfel să te bucuri de o mobilă clasică, dar și să faci unele economii.

Dacă nu îți permiți o mașină nouă, atunci nu trebuie să-ți faci probleme pentru că pe piață există o mulțime de mașini second hand. Modelele de mașini de acest fel sunt numeroase, de aceea vei avea de unde să alegi mașină cea mai potrivită pentru dorințele tale. Recomand cu mare încredere achiziționarea mașinilor second hand – vezi articolul Masina noua: Niciodata pe credit!

Trebuie să te gândești întâi ce va fi mașină pentru tine – o necesitate sau un moft. Pune-ți aceste întrebări întâi și te vei decide mai rapid cu privire la mașină pe care o vei alege.

Apartate de bucătarie – pot și fi ele achiziționate SH, dar totul depinde de vechimea lor.

Hainele de firmă pot fi și ele achiziționate second hand pentru că oricine își dorește să fie mereu în pas cu moda. Dacă îți dorești să cumperi îmbrăcăminte sau încălțăminte de la o anumită firma și nu îți permiți să o cumperi direct din magazinul oficial, atunci poți căuta și opțiunea second hand. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să cauți haine de firmă. Poți să te îmbraci foarte bine și din locuri mai puțin ”cunoscute” cu un brand mai puțin cunoscut.

Există multe platforme online care îți oferă haine de designer second-hand, acestea fiind într-o stare perfectă. Prețurile sunt destul de mici și îți vei putea permite în acest fel îmbrăcăminte de calitate la un preț foarte bun. Remixshop este un loc unde poți găsi haine SH sau unde chiar poți vinde la rândul tău.

Televizioarele mai pot fi cumpărate SH dacă nu te uiți la el prea mult.

Dar ce cumpărăm nou?

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le cumperi noi?

Cumpără mereu software pe calculator nou și evită pe cât posibil să folosești software piratat. Pe lângă faptul că acest software ar putea să-ți facă probleme și să nu funcționeze bine, există și riscul să-ți produci vulnerabilități în calculator.

Echipamentele de siguranță trebuie să fie mereu cumpărate noi. Fie că vorbim despre o cască pentru mersul pe bicicletă sau despre genunchiere, este mult mai bine să le cumpărați noi pentru că nu puteți ști istoria produsului respectiv dacă îl cumpărați second hand.

Anvelopele se cumpără și ele mereu noi pentru că acestea sunt cruciale pentru siguranța autoturismului vostru. Nu merită să-ți expui riscului familia sau apropiații alegând anvelope ieftine care nu sunt sigure din toate punctele de vedere.

Chiar dacă am cumpărat în tinerețe pentru prima mațina anvelope SH, am ajuns la concluzia că m-au ținut 1-2 ani iar la cost nu am făcut o mare afacere pentru că am fost nevoit să cumpăr altele într-un timp scurt.

Evită pe cât posibil să-ți cumperi lenjerie de corp second hand sau costume de baie, acestea trebuie mereu cumpărate noi. Cred că știi și motivele pentru care ar trebui să faci acest lucru.

Un alt produs pe care mai bine îl cumperi de noi este umidificatorul. Acesta este de obicei o adevărată fabrică de germeni și cu toate că ar putea fi vândut la un preț mai mic, chiar nu merită riscul de a cumpăra un umidifcator second.

Inelul de logodnă sau verighetele de nuntă, deși ar fi mai ieftine cumpărate second, au o valoare simbolică. Nimeni nu își dorește să cumpere un inel de logodnă care a aparținut unei persoane divorțate. Cu toate ca este tentant, prețul fiind mai mic, în acest caz mai bine alege un inel de logodnă nou.

Concluzii

Din punctul meu de vedere, trebuie făcut un mixt între nou și vechi. Cred că toate apartale sau obiectele pe care le vei folosi foarte mult timp, ar trebui cumpărate noi cu garanție.

Dacă nu ești genul să folosească mereu laptopul acasa sau să meargă zi de zi la ski, atunci obiectele second hand sunt mai mult decât perfecte.

Nu am fost eu un mare adept al lucrurilor Second Hand, însă ușor-ușor cu experiențe pozitve, am început să caut și aici lucrurile pe care mi le doresc, dar poate nu sunt cele mai importante lucruri pentru mine și pot fi achiziționate SH.

Este nevoie de puțină atenție înainte de a cumpăra și să nu ajunti să plătești banii în avans înainte de a primi produsele (cum am mai vazut că mai sunt astfel de tranzacții pe olx).

Te las cu o întrebare: Tu ce preferi să cumperi SH și ce preferi să cumperi NOU?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.