Bani Extra Job – de la idee la venit in 27 zile de Chris Guillebeau – Recenzie carte

Dacă te-ai gândit vreodată să pornești o afacere proprie, sau pur și simplu îți dorești să faci o activitate care în timpul liber să-ți aducă un venit suplimentar, însă nu știi de unde, cum și cu ce ar trebui să începi, atunci această carte îți poate răspunde la numeroase întrebări și te poate ajuta să pui pe picioare o sursă de venit suplimentară.

Cartea Bani extre Job este un ghid de 27 de zile, împărțit în 5 săptămâni.

Fiecare săptămână este practic un capitol în care autorul vorbește despre o etapă din procesul de lansare a unei afaceri suplimentare.

În fiecare capitol sunt enunțate și exemplificate acțiunile și pașii concreți ce trebuie întreprinși pentru a putea porni o afacere suplimentară.

În săptămâna 1 vei învăța cum să generezi idei, să împrumuți sau chiar să furi idei și îți vei da seama că peste tot în jurul tău sunt numeroase oportunități, în săptămâna 2 vei învăța cum să compari ideile și să o alegi pe cea mai bună, în săptămâna 3 vei stabili toate detaliile necesare pentru lansare, în săptămâna 4 îți vei lansa oferta, iar în săptămâna 5 îți vei regândi ideea și îți vei dezvolta afacerea.

Partea cea mai bună a acestei cărți este că fiecare etapă, fiecare acțiune și fiecare decizie ce trebuie luată în procesul de lansare al afacerii suplimentare este exemplificată de către autor printr-o poveste reală de succes.

Sunt numeroase povești care te vor inspira, te vor ajuta să înțelegi mai bine pașii ce trebuie parcurși și nu în ultimul rând îți vor stimula creativitatea pentru a putea găsi o idee potrivită pentru tine.

De asemenea, la finalul cărții vei găsi câteva bonusuri care constau în analiza unor modele de afaceri pe care ai putea să le implementezi, un exercițiu de validare a unei idei prin intermediul unei pagini de Facebook, un exercițiu care te poate ajuta în definirea unui public țintă, câteva sfaturi legate de investițiile în imobiliare și o secțiune care face trimitere spre o platformă cu multe alte resurse gratuite ce au scopul de a te susține în aventurile tale din lumea afacerilor suplimentare.

Dacă pui în aplicare toate lucrurile învățate în această carte, atunci sunt șanse foarte mari ca în 27 de zile (sau poate puțin mai mult timp) să ai pusă pe picioare o sursă de venit suplimentară. Cel mai important este să acționezi acum, deoarece fiecare pas mic pe care îl faci te va duce mai aproape de îndeplinirea obiectivului.

Cuprinsul cărţii spune multe despre cât de practică este:

  1. Săptămâna 1 – Construieşte-ţi o armată de idei
  2. Săptămâna 2 – Alege cea mai bună idee
  3. Săptămâna 3 – Pregăteşte-te pentru lansare
  4. Săptămâna 4 – Lansează-ţi ideea în faţa oamenilor potriviţi
  5. Săptămâna 5 – Regândeşte-ţi ideea şi dezvoltă-ţi afacerea

Cel mai bine este să citeşti cartea în ritmul acesta şi să o foloseşti ca pe un ghid.

O recomand tuturor care sunt în căutarea realizării unui plan de afaceri sau care vor să facă mai mulţi bani extra job.

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să faci acum primul pas către afacerea ta suplimentară, poți comanda această carte de aici:

elefant.ro

publica.ro

Succes la bani

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.