Antreprenor in serie sau one business owner?

Înainte să-ţi prezint infograficul de mai jos vreau să vorbim puţin despre sintagma „antreprenor în serie”.

Un antreprenor în serie este un om afaceri care doreşte şi reuşeşte să dezvolte mai multe business-uri în mai multe domenii – cel puţin 3 business-uri.

Moda aceasta este din ce în ce mai întâlnită deoarece în momentul de faţă este foarte greu să dezvolţi un business precum Nivea, Coca Cola, Microsoft sau multe altele care să dureze sute de ani.

Tehnologia se dezvoltă aşa de repede încât trebuie să fii foarte flexibil în tot ceea ce faci.

Noţiunea de „în serie” apare la cei care doresc să facă cât mai multe afaceri şi care doresc să câştige mulţi bani. Au dezvoltat un business până într-un punct în care se autosusţine şi se autodezvoltă şi după trecut la următoarea etapă. Exemplul cel mai bun de antreprenor în serie este Richard Branson.

Pentru aceşti antreprenori este doar o nouţiune de „joacă” în care ei îşi măsoare puterile şi cunoştinţele în multe domenii.

Plus că în această măsură ei greu vor fi în impasul în care vor ajunge la faliment personal, având în vedere că firmele lor sunt în domenii diferite.

Dacă o firmă dintr-un domeniu decade, atunci ei se gândesc să înceapă un business în alt domeniu. Niciodată nu se gândesc că „nu se poate” sau că „nu au experienţă în acel domeniu”. Pentru ei cuvântul este „hai să facem” şi fac tot posibilul să mai deschidă un business.

Cunosc cazuri în care mulţi antreprenori care deţin doar un business au trebuit să renunţe şi au pierdut mulţi bani. De ce? Pentru că tot ce au făcut aceştia este să se concentreze pe un domeniu şi să nu vadă privirea de ansamblu.

Un antreprenor în serie trebuie să fie un om strategic care să cunoască când este bine să investească într-un domeniu şi când este bine să se retragă din acel domeniu.

Este greu, dar este foarte interesant. Întotdeauna eşti pus la încercare.

În continuare vreau să-ţi prezint un infografic realizat de Funders and Founders care îţi prezintă de ce este bine să nu-ţi investeşti tot timpul doar într-un singur business şi de ce majoritatea antreprenori s-au îmbogăţit conducând mai multe business-uri.

La sfârşit te invit să-mi laşi un comentariu cu părerea ta despre subiect în contextul românesc. Crezi că se poate în România să ajungi un antreprenor în serie?

Antreprenor in serie sau one business owner?

Antreprenor in serie sau one business owner

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.