Banii Vorbesc S.06 Ep.13 dr Alexandrina Pauceanu – Afaceri de succes in regim hotelier

Din ce în ce mai atrăgătoare sunt afacerile în regim hotelier (mai ales în orașele mari și turistice) iar acest episod a picat la fix pentru cei care au de gând să dezvolte o afacere în aceasta direcție sau pentru cei care sunt la început de drum.

Eu de curând am lansat prima mea locație în regim hotelier iar acest interviu a picat la fix – mi-am luat notițe și un to do list pe care trebuie să-l fac.

Invitata mea este dr. Alexandrina Pauceanu care este un super invitat din punctul meu de vedere. Este antreprenor care călătorește foarte mult pentru ca este si Profesor asociat si conducator de doctorat la Geneva business school  dar si trainer/ consultant specializat la ONU. 

Este antreprenori cu afaceri în regim hotelier și vom vorbi despre cum să avem succes cu imobilele noastre închiriate în regim hoteler. Vei afla răspunul la multe întrebări din acest domeniu care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii.

Vom vorbi despre cum alegi locația unei astfel de afaceri, cum îți stabilești publicul țintă, cum setezi prețul corect, ce randamente poți obține, ce platforme merg cel mai bine, cât timp îți poate ocupa și ce așteptări să ai.

Împreună cu Cristian Istrătescu, Alexandrina organizează și workshop-uri fizice despre cum poți avea o afacere de succes în regim hotelier. Detaliile le găsești aici – www.primebusiness.ro – si poti folosi cu drag codul brasov20 pentru o extra reducere.

Dar te invit cu drag să asculți întregul episod și să afli experiența Alexandrinei în domeniul afacerilor în regim hotelier. Pe Alexandrina o puteți găsi pe 

Episodul îl poți asculta atât audio în playerul de mai sus sau pe platformele menționate mai jos, dar și video pe youtube:

Nu uita că poţi descărca gratuit emisiunea când doreşti tu!

Poți asculta interviul VIDEO și pe canalul de Youtube Banii Vorbesc! Nu uita să dai subscribe!

Unde mai puteţi asculta emisiunea Banii Vorbesc: 

      

În acest episod, vei afla răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Cand ai inceput sa cochetezi cu zona de imobiliare? si in special cu zona de regim hotelier?
 • Cui crezi ca i se potriveste acest tip de afacere? Este pentru toata lumea? 
 • Inainte sa incepi un business de acest timp – important este sa alegi un imobil pretabil pentru regim hotelier sau nu conteaza? Practic, trebuie sa avem inca de la inceput planul ca va fi dat in regim hoteier sau se poate transforma in timp.. de la inchiriere termen lung la regim hotelier?
 • Este localizarea cheia? sau prin modul cum arata apartamentul (designul) poate sa nu fie in centru unui oras turistic si tot sa atraga atentia?
 • Daca la inchirierea pe termen lung iti poti face un calcul destul de usor atunci cand vine vorba de randament net  pentru ca ai o chirie stabila, taxe stabile si nu prea ai asa mari batai de cap (depinde de situatie) – la regim hotelier cum ar trebui sa iti faci calculele? Cum isi poate trece pe foaie un viitor antreprenor intr-o afacere de acest gen?
 • Pretul pe noapte este mereu un lucru greu de decis? Cum se poate determina la o locatie? in functie de ce criterii?
 • Ce autorizatii ai nevoie de a incepe efecitiv? Poti incepe pur si simplu? intri pe o platforma de inchirieri si dai drumu sau au nevoie de autorizatii de la diferite ministere?
 • Cat de mult conteaza implicarea si investitia in mobila? Trebuie sa fie de cea mai buna calitate? cat de mult ar trebui sa ne concentram pe design-ul interior?
 • Am vazut ca unele persoane inchiriaza si merg pe persoana fizica cu declaratie unica si asa mai departe. Care ar fi pentru 2022 sau 2023 varianta mai buna? persoana fizica cu declaratii la stat prin declaratia unica sau mergem pe varianta de persoana juridica?
 • Putin despre platformele de inchiriere – sunt deja multe pe piata. Alegem sa mergem pe toate? incepem pe una dintre ele? Recomanzi una dintre ele unde sa putem incepe?
 • Multi incep acest business avand si alte joburi sau alte lucruri de facut. Cat timp ar putea sa-ti ocupe un astfel de business? 
 • Unde ar putea cineva sa invete cum sa faca o astfel de afacere? Am vazut ca impreauna cu Cristian aveti un curs pentru cei care vor sa faca un astfel de business? Unde veti organiza in viitorul apropiat?
 • Ultime sfaturi pentru cei care vor sa se apuce de acest business? 
 • Unde te pot gasi oamenii daca ar dori sa vorbeasca cu tine?

Pentru orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi.

Nu uita să te abonezi pe youtube ca să fii primul care primește noile episoade Banii Vorbesc.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.