Ce se intampla daca depui 1000 de lei intr-un cont curent in Romania

cont curentDe curând, Ziarul Financiar, a realizat un studiu privind modul în care băncile îţi gestionează banii personali în contul curent.

Studiul are la bază o analiză a comisioanelor de administrare lunare şi a dobânzilor la contul curent pentru fiecare bancă din România.

Exerciţiul începe în momentul în care se depun 1000 de lei în contul curent. Acum să urmărim tabelul şi să vedem rezultatele.

Comisionele băncilor românesti

După cum se poate observa dacă depui 1000 de lei într-un cont curet, în cel mai bun caz vei rămâne cu 996,00 lei.

Băncile care nu percep comisioane de administrare dar nu au nici dobânzi aferente contului curent sunt Banca Transilvania şi Citibank. Ele sunt cele mai bune bănci când vine vorba de acest serviciu.

Cele mai scumpe/costisitoare bănci sunt UniCredit Ţiriac şi BCR la care costul lunar te poate ajunge la 12,50 de lei/cont bancar.

Media pe care un român o plăteşte lunar pentru administrarea contul lui debit este de 7,04 lei.

Analiza s-a realizat pe varianta conturi bancare standard pentru fiecare bancă. Pot exista anumite ajustări de la bancă la bancă în funcţie de nevoile şi tipul de cont curent.

Pe final, îţi pot recomanda ca înainte de a-ţi realiza un cont, să analizezi fiecare tip de cont curent, comisioanele aferente (comisioane de retragere, de administrare) şi dobânzile aferente contului curent (în cazul în care există) în comparaţie cu nevoile tale.

Dacă nu ai nevoie de internet banking atunci nu trebuie să plăteşti pentru el, dacă nu ai nevoie de sms banking sau fel de fel de alte opţiune nu trebuie să plăteşti pentru ele.

Alegeţi contul bancar în concordanţă cu nevoile tale. Contul curest este produsul de bază, necesar pentru constituirea sau lichidarea depozitelor, depuneri şi retrageri de numerar, utilizarea unui card, contractarea unui credit şi efectuarea de plăţi sau transferuri.

Fiecare acţiune realizată la bancă te poate ajuta sau te poate dezavantaja financiar.

Analizează cu atenţie fiecare activitate bancară pe care o faci!

Închei acest articol prin a te întreba:

La ce bancă ai contul curent? şi de ce ai ales acea bancă şi nu alta?

Aştept răspunsurile tale print-un comentariu mai jos.

Sursa imaginii: ziarul financiar

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.