Vrancart, COMPA, Teraplast si Banca Transilvania – cele mai profitabile companii de pe bursa in 2016

Dacă ai fi investit la început de an încele 4 campanii acum erai foarte fericit 🙂 crede-mă.

De curând, Ziarul Financiar a publicat următorul tabel cu cele mai profitabile companii din 2016 de pe Bursa de Valori Bucuresti.

(îmi pare rău de calitatea imaginii – poţi trece pentru acest mic aspect)

Ideea principală este că dacă investeai la început de an în Vrancart Adjud aveai până pe 30 noiembrie o profitabilitate de 64,17%. Dacă te uiţi în tabel, profitabilitate de peste 60% a apărut încă din august.

La COMPA Sibiu, o companie pe care eu o urmăresc de mult timp, creşterea a fost de 49,12% de la începutul anului.

Teraplast (companie pe care o voi umări foarte mult de acum înainte datorită planurilor de extindere) şi Banca Transilvania (nu are nevoie de multă introducere pentru că este lider în domeniu bancar) au o creştere de 33,57%, respectiv 32,84%.

Şi toate acestea doar în 11 luni.

Chiar dacă nu investeai înaceste 4 companii şi alegeai să investeşti în toate din tabelul de mai sus, aveai o creştere pe întregul portofoliu de aproximativ 15%.

15% ceea ce este peste orice fond mutual sau depozit bancar din România.

La aceste creşteri nu am adăugat venitul obţinut din dividende care la rândul său, este destul de mare în rândul a câtorva companii din tabel.

Acum chiar vreau să aud pe cineva care să zică că Bursa este foarte foarte riscantă şi că nu câştigi.

Spor la investiţii!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.