Cum obtii un venit suplimentar lucrand de acasa ca web designer

Ideea să faci bani de acasă nu mai e așa de ciudată acum, după toată perioada asta haotică în care modul vechi de lucru s-a schimbat la 360 de grade. Totuși, o mare parte din oameni încă nu-și expun potențialul maxim lumii.

Avem, cu siguranță printre cititorii acestui blog, oameni care ar vrea să știe cum să câștigi bani online, cu abilitățile necesare, dar pe care-i trage ceva înapoi. 

Uneori, acel impas poate fi încrederea în sine scăzută. Alte ori, poate că nu ai informațiile necesare pentru a începe un astfel de job. Pentru lipsa de încredere, soluția o vei găsi în interiorul tău.

Informații, în schimb, o să primești citind acest articol de blog, în care afli cum poți să obții un venit suplimentar lucrând de acasă ca web designer!

 1. De ce merită să lucrezi în web design?
  1. Nu e complicat să câștigi bani online din web design
  2. Piața chiar are nevoie de noi web designeri datorită digitalizării
  3. Nu trebuie să știi programare
  4. Nu te obligă nimeni să lucrezi 40 de ore pe săptămână – îți faci programul cum vrei
  5. Poți găsi proiecte într-un mod natural
  6. Îți adaugi noi abilități la CV
 2. Cum creezi site-uri web pentru clienți
  1. Identifică scopul site-ului web
  2. Alege o platformă potrivită
  3. Concentrează-te asupra experienței utilizatorului
  4. Lucrează la SEO pentru site-ul tău web
 3. Cum găsești clienți?
  1. Creează profiluri pe Upwork, Fiverr, Use.me, Guru, Freelancer.com
  2. Postează pe diferite grupuri de Facebook de nișă
  3. Creează-ți câteva site-uri pentru portofoliu, până la prima comandă
  4. Realizează networking în mediul off-line și online

 

De ce merită să lucrezi în web design?

Sigur te-ai întrebat, dacă ai apăsat click pe acest articol, cum ai putea să câștigi bani online? Ei bine, un mod perfect de a începe o carieră în freelancing e web design-ul. De ce? Îți prezentăm în punctele de mai jos.

Nu e complicat să câștigi bani online din web design

Când auzi cuvântul design, probabil te gândești la ceva avangardist, complicat de realizat, însă adaugă termenul ”web” în fața acestuia și ai simplificat totul. Nu îți imagina că ai nevoie de o viziune abstractă sau de abilități de pictor. Cu ajutorul unei platforme pentru creare site web ca WebWave, vei putea câștiga bani online fără probleme!

Piața chiar are nevoie de noi web designeri datorită digitalizării

Digitalizarea forțată din ultima vreme a venit și cu multe oportunități și idei de afaceri. O mare parte din afaceri au trebuit să vină și în mediul online, însă procesul durează, iar multe dintre ele încă sunt în urmă. Dacă prinzi acest trend ascendent acum, te-ai putea bucura foarte repede de un influx de clienți consistent! 

Nu trebuie să știi programare

Poate ai prieteni care lucrează în IT și te-au speriat cât de complicat e conceptul de cod. Totuși, ca web designer trebuie să știi că nu ai nevoie neapărat să știi cod. Cu siguranță nu ar trebui să știi limbaje de cod complicate, poate doar pe parcurs o să ai nevoie să știi puțin CSS, dar ăsta se învață repede!

Nu te obligă nimeni să lucrezi 40 de ore pe săptămână – îți faci programul cum vrei

Să faci bani online e o idee extraordinară, deoarece vine cu multe alte beneficii. Unul dintre ele e că nu trebuie să lucrezi full-time, ca angajat! Poți să-ți faci singur programul, în funcție de modul în care funcționezi cel mai bine. Unii dintre noi lucrăm foarte bine dimineața, alții dau randament abia după ora 12 noaptea. Web design-ul îți permite să alegi tu momentul în care ești cel mai productiv. 

Poți găsi proiecte într-un mod natural

În general, clienții vin în cascadă – dacă ai realizat un website și acesta este foarte mulțumit, te va recomanda cu siguranță și prietenilor săi care au nevoie de site-uri web. Astfel, proiectele apar în mod natural – dar discutăm mai multe despre asta în continuarea articolului.

Îți adaugi noi abilități la CV

Un alt plus la a face bani online din web design este că îți dezvolți niște abilități noi, pe care le poți include în CV-ul tău pentru viitoare oportunități – fie de angajare, fie pentru freelancing!

Cum creezi site-uri web pentru clienți

Odată ce te-ai convins că poți să faci bani online, de acasă, din web design, trebuie să începi efectiv să creezi site-urile web pentru clienți. Cum faci asta? Îți lăsăm mai jos câteva sfaturi, care să te ajute la început de carieră!

Identifică scopul site-ului web

Înainte de orice, trebuie să identifici scopul site-ului web pe care urmează să-l creezi. Un site web, bineînțeles, poate să aibă mai multe scopuri simultan, dar în general, scopul unui site web poate fi:

 

 • Magazin online
 • Site de prezentare
 • Blog
 • Landing page
 • Portofoliu

Fiecare din aceste site-uri web poate îndeplini mai multe roluri, dar scopul principal va dicta modul în care creezi site-ul web. Un magazin online va avea nevoie de funcționalități diferite față de un landing page sau un simplu portofoliu.

Alege o platformă potrivită

După ce ți-ai dat seama ce site-uri web trebuie să creezi, alege o platformă potrivită pentru acestea. Eu îți recomand să folosești WebWave. Acest constructor de site-uri web de tip drag&drop este extrem de ușor de folosit, nu ai nevoie de nicio cunoștință de cod pentru a o folosi și are preinstalate foarte multe funcționalități pentru viitorul tău site!

De asemenea, ai foarte multe șabloane, pentru a te asigura că indiferent de scopul site-ului pe care-l creezi, găsești ceva pe măsură! De asemenea, oferă un Cont Agency, care include o serie de avantaje special pentru persoanele care creează site-uri pentru clienți, la comandă.

Concentrează-te asupra experienței utilizatorului

Poate ai mai auzit termenul de Experiența Utilizatorului sau UX. Aceasta este crucială, deoarece dacă conceptul este dus la capăt corect și site-ul tău e realizat corect, utilizatorul tău va avea o experiență plăcută, pe care o va ține minte!

Lucrează la SEO pentru site-ul tău web

Dacă până acum am vorbit despre utilizator și modul în care acesta interacționează cu website-ul pe care-l creezi, trebuie să știi că atunci când creezi un site, trebuie să ai și motoarele de căutare în minte. 

Astfel, când începi să lucrezi pentru un site web nou, fă din start setările necesare pentru un SEO ideal pe site. Așa ajuți clientul și te ajuți și pe tine, deoarece nu mai primești reclamații ulterioare că unele chestii nu funcționează cum ar trebui. Citește mai multe despre SEO pe blogul WebWave.

Cum găsești clienți?

Bun – ești pregătit să faci primul site web pentru un client. Dar…cum îl găsești pe acela? Mai jos ai câteva sfaturi, pentru a găsi noi clienți care să te ajute să faci bani online! 

Creează profiluri pe Upwork, Fiverr, Use.me, Guru, Freelancer.com

Platformele de mai sus sunt platforme de freelancing, unde poți găsi noi clienți. Majoritatea, probabil, vor fi din străinătate, dar presupunem că Engleza nu mai e o problemă acum! Modul în care funcționează aceste site-uri e destul de asemănător – fie aplici pentru diferite job-uri și aștepți să fii contactat, fie îți postezi tu propriile propuneri și aștepți, la fel, ca cineva să-ți ceară să-i creezi un site web.

Postează pe diferite grupuri de Facebook de nișă

De asemenea, poți posta pe diferite grupuri de Facebook, în nișa de Web Design, faptul că îți oferi serviciile. Orice ar fi, nu te oferi să faci chestii gratis – asta nu va da bine în ochii clienților. Poți să introduci în planul tău anumite funcționalități, dar trebuie să existe un preț total pentru ceea ce oferi! 

Creează-ți câteva site-uri pentru portofoliu, până la prima comandă

Timpul în care aștepți o comandă poate fi folosit în interes propriu foarte bine! Astfel, creează câteva site-uri pentru portofoliul tău, ca să ai ce să le prezinți clienților tăi, atunci când aceștia te contactează!

Realizează networking în mediul offline și online

Un alt mod foarte bun de a găsi clienți este networking-ul. Mergi la evenimente, atât online cât și offline. Acolo o să găsești oameni a căror nevoi se vor plia perfect pe abilitățile tale, iar faptul că  poți să dezvolți o relație înainte să propui o vânzare te va ajuta foarte mult!

Ce zici – începi să faci bani de acasă cu acest ghid? Te invităm să arunci un ochi peste platforma WebWave și să o încerci gratuit! Poți să-ți creezi chiar primul site web acolo, pentru a te asigura că ai un început clar.  Spor la web design și la făcut bani de acasă!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.