Stai Investit: Pierzi mai mult așteptând momentele potrivite

„Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch

În realitate, este mult mai benefic să fii investit pe toată perioada de timp decât să aștepți momentele cele mai bune.

A anticipa piața este aproape imposibil – nimeni nu are un glob de cristal care să ne spună că vine criza sau că ieșim de criză.

Nu înseamnă că nu trebuie să fim pregătiți pentru astfel de momente cu surplus de cash sau cu alte strategii, dar să așteptăm acele momente este mai mult o pierdere decât un câștig.

Acest lucru ne poate spune si acest studiu realizat de Fidelity:

Pe scurt, dacă investeam în S&P500 în perioada 1980 – 2020, am fi fost mult mai câștigați dacă păstram toți banii investiți decât dacă încercam să batem piața (să ieșim și să intrăm anticipând piața).

la 10.000 dolari investiți, pe TOATA perioada am fi avut un câștig de aprox 700.000 dolari.

Însă, dacă pierdeam anumite zile bune din toți acești 40 de ani riscam ca profiturile noastre să fie foarte mici.

Dacă pierdem cele mai bune 5 zile de pe bursă pierdeam undeva la 265k dolari.

Dacă încercam mai mult și pierdem cele mai bune 50 de ZILE din cei 40 de ani (14600 de zile) – ajungeam să avem un câștig de doar 48.000 dolari.

În ultimii 40 de ani, 50 de zile de TOP au făcut diferența într-un portofoliu.

Dacă în cei 40 de ani nu eram investiți în cele 50 de zile, riscam ca investițiile noastre să nu fi fost ce speram noi.

O gândire și o strategie pe termen lung, în special pentru investitorii mai pasivi, este ideală. Îți recomand să ai răbdare cu investițiila tale și să să te gândești de 2 ori înainte de a vinde sau de a face o schimbare în portofoliu.

Nu sta departe de piață pentru că sunt șanse să pierzi cele mai bune zile de la bursă!

Te așteptăm la conferinta Invest Strategy Forum de pe 6-8 octombrie pentru a afla mai multe detalii despre strategii de investitii. Înscrieri pe www.investstrategyforum.ro.

Despre acest subiect am vorbit și cu Rares Mihăilă în acest Startegy Talk:

Investiții profitabile!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.