Sa cumperi sau sa inchiriezi o casa? Uite un calculator ajutator pentru aceasta problema

În timp ce mă documentam pentru nou articol pe blog, un articol despre ce merită mai mult: să cumperi o casă sau să îţi închiriezi una(o să apară în curând),  am descoperit un instrument foarte inteligent fix pe acest subiect.

Instrumentul este realizat de cei de la NYTimes.com şi se îl poţi accesa de aici -> Buy – rent – calculator

the upshot

Cum te ajută acest instrument?

Instrumentul constă în setarea unor parametrii în legătură cu casa pe care vrei să o cumperi (costul efectiv, costul de întreţinere, cât timp plănuieşti să stai în acea casă, detalii despre rată şi alte detalii despre impozite) şi cu casa pe care vrei o încririezi.

În funcţie de aceşti parametrii pe care tu îi setezi în aplicaţie, ţie îţi va arăta dacă merită sau nu să cumperi acea locuinţă. Rezultatul este ceva de genul acesta:

calculator the upshot

Este un instrument util pentru a-ţi calcula într-o primă fază rentabilitatea casei pe care vrei să ţi-o cumperi. Instrumentul îţi va spune cam care este valoarea reală lunară pe care o vei plăti pentru o casă nouă. Dacă găseşti o chirie mai mică decât acea sumă, înseamnă că chiria este cea mai bună soluţie pentru tine.

Are câteva mici scăpări în legătură cu riscurile pe care ţi le asumi în momentul în care cumperi o casă, dar pot spune că este un început important atunci când vrei să-ţi calculezi rentabilitatea între a cumpăra o casă şi a închiria una.

Ok, dacă vrei să afli ce merită mai mult pentru tine o casă cumpărată sau o chirie, îţi recomand să testezi intrumentul -> Buy – rent – calculator

PS. Instrumentul este doar în engleză, din păcate cei de la NYTimes nu au realizat instrumentul în mai multe limbi.

PS 2. În curând o să public un articol despre costurile reale a unei case cumpărate printr-un credit sau luate printr-o chirie.

Până atunci aştept părerile tale despre acest instrument printr-un comentariu mai jos!

Cu drag,

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.