Poti sa faci bani prin google adsense in Romania?

Nu o să-ţi spun secretul magic şi nici nu o să-ţi ofer un ghid cu privire la cum să foloseşti google adsense ca să-ţi creşti veniturile de nu ştiu câte ori.

O să-ţi prezint câteva lucruri cu privire la google adsense pentru website-urile româneşti. Se vorbeşte extrem de mult despre cum poţi face bani în România din online şi încă mă mir că se mai vorbeşte de google adsense în cazul unui blog în 2015.

Poti sa faci bani prin google adsense in Romania

1. Un Blog în România nu câştigă mai deloc prin Google Adsense

Şi aici nu o spun doar eu care am avut bannere prin google adsense timp de 5 luni ca să ajung la pragul minim de plăţi de 70 de dolari – practic 70 de dolari la 4 luni este o sumă extrem de mică care nu se merită.

Dacă stai să te gândeşti câte persoane au ieşit de pe site că au văzut tot felul de reclame, rezultatul este unul foarte negativ. Toate aceste rezultate au fost într-o perioadă în care aveam 40-50.000 de unici pe lună.

google adsense statistica

Faptul că nu se fac bani din adsense a mai spus-o şi Vali acum mult timp şi se pare că încă se continuă treaba în multe cazuri. El are un trafic de peste 10.000 de unici pe zi şi tot nu face adsense.

P.S. Înainte să faci un blog cu scopul de a face adsense, analizează-ţi şi tu nişa pe care te vei băga. Dacă vezi că nimeni nu face adsense înseamnă că nu merge.

2. Miturile că-ţi faci un site acum şi câştigi imediat au cam expirat

Îmi plac articolele sau tot felul de ebook-uri care îţi prezintă cum să faci bani prin adsense în doar câteva luni.

Câteva luni este necesar să treacă ca să ajungă pe blogul tău câţiva ameţiţi şi să te citească. Până la câteva zeci pe lună este un drum foarte lung.

3. Dar pot să fac bani prin google adsense?

Da, poţi face bani pe google adsense, dar nu în România. Singura metodă ca să faci bani mulţi din adsense ar fi să-ţi faci un site de ştiri cum sunt multe altele, dar asta este o altă poveste.

Google adsense funcţionează dacă te adresezi publicului .com (dacă scrii în engleză). Acolo ai şanse foarte mari să-ţi găseşti nişa potrivită şi să ai un trafic foarte mare care să consume publicitate.

4. Cât timp trebuie să aştept?

Cel puţin 1-2 ani de muncă la partea de conţinut, SEO şi social media. Nu te aştepta să nu ai nevoie de investiţii.

Ca să scoţi bani, trebuie să aloci bani. A cam trecut şi partea că în online nu trebuie să investeşti ca să câştigi bani.

Poţi considera blogul/website-ul ca pe o afacere. Investeşti la început ca să câştigi mai târziu.

5. Ce merge bine acum în România?

La nivel de blogging, merge bine afilierea. Creşte de la trimestru la trimestru (aşa o zice Dorin Boerescu – CEO 2parale).

Mai merge şi colaborarea pe partea de advertoriale, dar şi această sursă o poţi folosi doar după ce ai un public în spate şi găseşti advertiserul potrivit.

Contează mult ce scrii, cum scrii şi cât de mult scrii. Am văzut atât de multe bloguri care au început în forţă, dar peste 2-3 luni au murit. De ce? Pentru că nu există constanţă. În timp îţi creşti traficul, comunitatea şi brandul.

Pe viitor o să scriu şi un ghid despre cum să foloseşti google adsense. O să fie doar pentru cei care totuşi vor să încerce, chiar dacă pe piaţa din România nu este util.

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.