Podcast Banii Vorbesc #9: Cum te poate ajuta planificarea financiara – Invitat Monica Mititelu

Bine te-am regăsit la un nou podcast marca Banii Vorbesc. Am ajuns la episodul numărul 9 şi după cum ţi-am promis, ne ţinem de promisiunea de a publica câte un podcast o dată la 2 săptămâni (în ziua de vineri).

În această episod, Sorin a stat de vorbă cu Monica Mititelu, consultant financiar si fondatorul blogului ABCdarFinanciar.ro.

În acest episod am discutat despre un subiect foarte util: cum facem o planificare financiară, astfel încât să avem o imagine de ansamblu asupra situației noastre financiare, să economisim, să investim și să ajungem acolo unde ne dorim urmând pașii procesului de planificare financiară.

Mai jos găseşti şi câteva idei despre cei vei afla din acest podcast, dar şi unde îl mai poţi asculta.

Unde mai puteţi asculta podcast-urile Banii Vorbesc: 

    

Ce vei afla din acest Episod:

 • Planificarea financiară ne ajută să ne vedem finanțele personale atât în prezent cât și în viitor;
 • Procesul de planificare financiară poate fi anonim, nu trebuie să fim interesați de persoană sau de situație, ci de cifre;
 • Suntem atât de concentrați pe activitățile zilnice, că pierdem privirea de ansamblu. Planificarea financiară ar trebui făcută atent, dar nu este un proces care trebuie repetat zilnic și nici nu ar trebuie să dureze foarte mult timp, odată ce este implementat el te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele financiare;
 • Realizarea unei planificări financiare te ajută să-ți îndeplinești obiectivele, dacă esti determinat și îți cunoști prioritățile;
 • Trebuie făcută o diferență clară între nevoi (mâncare, adăpost, haine, etc.) și dorințe (ieșiri în oraș, mașină noua, vacanță în Dubai, etc.);
 • Este bine ca fiecare să folosească aplicația privind finanțele personale care i se potrivește cel mai bine și care raspunde cel mai bine nevoilor lui
 • Planificarea financiară ne aduce multe beneficii pe termen lung dacă suntem disciplinați și respectăm ceea ce ne-am propus să facem.

Etapele procesului de planificare finaciară ce trebuie parcurse pentru realziarea Planului Financiar Personal sunt:

 1. Realizarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli
 2. Evaluarea situației financiare actuale
 3. Stabilirea obiectivelor
 4. Întocmirea planului
 5. Aplicarea planului
 6. Evaluarea și revizuirea planului

Monica a realizat un instrument special pentru planificarea financiară personală pe care îl oferă în mod gratuit. Eu îl recomand cu drag să-l descarci şi să-l foloseşti.

Pentru a te susține în procesul de planificare financiară îți pun la dispoziție un instrument de planificarea financiară care te va ajuta să îți dai seama care este situația ta financiară în prezent, dar și să îți stabilești obiectivele financiare pentru viitor. Aplicația o poți descărca puţin mai jos.

Dacă ai nevoie de mai multe informații privind procesul de Planificare Financiară Personală găsești mai multe detalii pe blogul ABCdar Financiar.

[button url=”http://www.abcdarfinanciar.ro/plan-financiar/” target=”blank” background=”#6ad115″ color=”#ffffff” size=”11″ icon=”icon: check”]Instrument Gratuit pentru Planificare Financiară[/button]

Succes la Investiţii!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.